Νέα τραγωδία στο Αιγαίο ύστερα από σύγκρουση φουσκωτού που μετέφερε πρόσφυγες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το οποίο πραγματοποιούσε στην περιοχή προγραμματισμένη περιπολία.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα ανατολικά της Κω. Στη λέμβο των προσφύγων επέβαιναν 34 άνθρωποι και ύστερα από τη σύγκρουση αγνοούνταν τρεις, ένα αγοράκι 3 χρονών και δυο άνδρες 26 και 28 χρονών. Λίγο μετά τις 8.30 έγινε γνωστό πως εντοπίστηκε σώος ο 28χρονος αγνοούμενος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κώ. Δυστυχώς, το μικρό αγοράκι εντοπίστηκε νεκρό λίγο πριν τις 10 το πρωί από σκάφος του Λιμενικού.

Αυτή τη στιγμή ο απολογισμός είναι ένας νεκρός (το αγοράκι), έξι τραυματίες, ανάμεσά τους μια έγκυος γυναίκα, και ένας αγνοούμενος.

Σύμφωνα με την εκδοχή του Λιμενικού, το δυστύχημα έγινε όταν το μικρό περιπολικό σκάφος του Λιμενικού το οποίο πραγματοποιούσε στην περιοχή προγραμματισμένη περιπολία, δεν αντιλήφθηκε τη βάρκα με τους μετανάστες, καθώς δεν είχε φώτα ναυσιπλοΐας, και έπεσε πάνω της. Ωστόσο, να σημειωθεί ότι καμία από τις βάρκες που μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες και προσπαθεί να φτάσει στα ελληνικά νησιά δεν έχει φώτα ναυσιπλοΐας προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτή.

Μετά την σύγκρουση όλοι οι μετανάστες βρέθηκαν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τρεις (ένα αγοράκι 3 χρονών, και δυο άνδρες 26 και 28 χρονών να αγνοούνται) 31 να διασωθούν από σκάφος της Frontex που έκανε περιπολία στην περιοχή, οι έξι από αυτούς τραυματισμένοι.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 5 τα ξημερώματα και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή ήταν καλές.

Οι έρευνες συνεχίζονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό του 26χρονου άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι Σύρος. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος τρία πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, ένα ιδιωτικό σκάφος, ένα ελικόπτερο Super Puma, σκάφος της Frontex, ενώ στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) του Λιμενικού.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κω. Οι υπόλοιποι 25 μετανάστες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κω.

*Με πληροφορίες από Εφ.Συν.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]