Στο Μεξικό, εκεί που φτώχεια και ανεργία οργιάζουν, εκεί που όσοι διαδηλώνουν κινδυνεύουν να βρεθούν δολοφονημένοι σαν τους 43 φοιτητές, ένας άστεγος άνδρας έκανε τη showbiz να παραμιλά.

Μόλις άρχισε να τραγουδάει το Old Time από τον Bob Seger, οι κριτές του μεξικανικού talent show στο οποίο έλαβε μέρος, όπως και το κοινό, εκστασιάζονται. Όχι μόνο γιατί η φωνή του ήταν απίστευτη, αλλά γιατί πριν μπει στο στούντιο είχε μια ζωή με λιγοστές ανέσεις και πολλές δυσκολίες.

Ο άστεγος άνδρας, πιθανότατα άνοιξε την πόρτα της άλλης ζωής, που δεν είχε ούτε καν ονειρευτεί μέχρι τα 43 του. Έδωσε ελπίδα, “μπορείς κι εσύ να τα καταφέρεις αν έχεις κάποιο καλλιτεχνικό χάρισμα”.

Κι αν δεν έχεις τι γίνεται; Κι αν το ταλέντο σου είναι να ΄σαι μηχανικός αυτοκινήτων και όχι ηθοποιός ή μουσικός; Τότε το γραφτό σου είναι να κοιμάσαι στα παγκάκια;

Το talent show -όπως κι όλα τα talent shows παγκοσμίως- δεν χάρισε ευκαιρία ζωής, αλλά πέταξε ένα κόκκαλο. Πιστεύοντας ως διαγωνιζόμενος ή ως θεατής ότι μπορεί να είσαι η εξαίρεση, ξεχνάς ποιος μπορεί να είναι ο κανόνας. Κι ο κανόνας δεν μπορεί να είναι άλλος από το: ζούμε όλοι καλά και μ΄ όσα χρειαζόμαστε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]