Σύμφωνα με ανάρτησή τους στο facebook, οι Βρυσούλες, η ομάδα γυναικών που χορεύουν για να αναδείξουν το μείζον ζήτημα της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο, μάς ενημερώνουν ότι στο Δήμο Ζαγορίου έκαναν την εμφάνισή τους τα συνεργεία των πετρελαϊκών εταιρειών και καλούν τον κόσμο να πάρει μέρος στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο στους Ασπράγγελους Ζαγορίου.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ζαγορίου κινήθηκε εξαρχής κατά των ερευνών και εξορύξεων εντός της περιοχής του, με ομόφωνη απόφαση από το ΔΣ.

 

Αναλυτικά:

ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ
Παρά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι πετρελαικές μπήκαν στο Δήμο Ζαγορίου. Οι Βρυσούλες καλούμε όποιον μπορεί, να είναι εκεί. Διαδώστε το κάλεσμα. Βοηθήστε να αποτρέψουμε την καταστροφή του τόπου μας

ΟΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΩΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΖΑΓΟΡΙ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
Στο πανέμορφο και περίφημο Ζαγόρι έκαναν την εμφάνισή τους συνεργεία των πετρελαϊκων εταιρειών και ξεκινούν εργασίες. Αγνοούν ακόμα και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε αποφανθεί κατά των ερευνών – εξορύξεων εντός της περιοχής αλλά και στα όρια του Δήμου Ζαγορίου. Την επόμενη Δευτέρα καλείται ΔΣ στους Ασπράγγελους Ζαγορίου με πρώτο θέμα: “Συζήτηση σχετικά με τις εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή του Δήμου Ζαγορίου“, με εισήγηση του Δημάρχου κυρίου Σπύρου που είναι ο μόνος δήμαρχος στα Γιάννενα, ο οποίος με το που ενημερώθηκε τάχθηκε από αρχής κατά των εξορύξεων και είναι στο πλάι όλων εμάς που δεν το θέλουμε αυτό για τον τόπο μας. Έχουμε την πληροφόρηση ότι στο ΔΣ έχει προσκληθεί και η νέα δημοτική αρχή και ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει σε αυτό το ζήτημα τον ίδιο δρόμο (αφού άλλωστε έχουν δηλώσει κατά των εξορύξεων προεκλογικά) και ότι θα είναι απέναντι από τις πετρελαϊκες και μαζί με τους πολίτες!

Μπορεί κανείς να φανταστεί τέτοιες δραστηριότητες παραδίπλα απο το Φαράγγι του Βίκου;; Στα πέτρινα γεφύρια, τα πανέμορφα δάση, τα μονοπάτια που χιλιάδες επισκέπτες περπατούν για να απολαύσουν αυτό το μοναδικό Ηπειρώτικο τοπίο;;;

Είναι χρέος όλων μας τη Δευτέρα το απόγευμα να είμαστε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητηθεί αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα και όλοι μαζί, τοπική αρχή αλλά και πολίτες να αποφασίσουμε για το τι ενέργειες θα πρέπει να γίνουν απο δω και πέρα για να προστατευτεί αυτός ο παράδεισος!!
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]