Σαν να μην τους έφτανε η υπεροχή τους στις ανδρικές εθνικές ομάδες, πριν από λίγες μέρες, η εθνική Γερμανίας U-19 κατέκτησε το Euro που έγινε στα γήπεδα της Ουγγαρίας από 19 έως τις 31 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, το 2018 στη Ρωσία, οι περισσότεροι από αυτούς που προχτές κατέκτησαν το Euro θα είναι περίπου 23 χρονών. Μέχρι τότε θα έχουν μαζέψει πολλές εμπειρίες σε συλλογικό επίπεδο και μπορεί κάποιοι από αυτούς να βρουν και μία θέση στην 23άδα της εθνικής ανδρών στη Ρωσία.

Με δεδομένο ότι ο Μίροσβαβ Κλόζε και ο Φίλιπ Λαμ ανακοίνωσαν επίσημα την απόσυρσή τους από την εθνική Γερμανίας, μένουν δύο σημαντικά κενά στο ρόστερ. Αυτά θα καλυφθούν πιθανότατα από το ρόστερ των Πρωταθλητών Κόσμου, αλλά αυτοί που θα αντικαταστήσουν τις «παλιοσειρές» θα πρέπει να αντικατασταθούν επίσης για να υπάρχει το ίδιο βάθος στον πάγκο.

Είναι αλήθεια ότι έχουμε δει παίχτες να κάνουν πράγματα και θαύματα σε Παγκόσμια Κύπελλα και Euro μικρών εθνικών ομάδων και να εξαφανίζονται, ή ποτέ να μην κάνουν την καριέρα που φαινόταν ότι έχουν μπροστά τους. Ακόμα και παίχτες που αναδείχθηκαν οι πολυτιμότεροι του τουρνουά, ή είχαν θέση στην καλύτερη ενδεκάδα.

Προφανώς, αυτό εν σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα κατακτά το τρόπαιο δεν πρέπει να νιώθει περήφανη και χαρούμενη και να ελπίζει ότι τουλάχιστον 2-3 παίχτες θα καταφέρουν να καθιερωθούν και στην εθνική ανδρών τα επόμενα χρόνια, συμβάλλοντας σε νέες μεγάλες επιτυχίες.

Βρέθηκε ο νέος Λαμ ή ο νέος Κλόζε;

Εκτός από τις εθνικές U-19 υπάρχουν και αυτές των U-20 και U-21. Θεωρητικά, οι περισσότερες ελπίδες για να βρεθεί κάπου ο νέος Λαμ και ο νέος Κλόζε είναι σε αυτή των U-21. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

«Νέος Λαμ» δεν μπορεί να πει κανείς ότι υπάρχει, καθώς η Γερμανία μπορεί να έπαιζε ένα 4-2-3-1, αλλά τα μπακ της, όπως και στους άνδρες, ήταν κυρίως στόπερ και κατ’ανάγκη μπορούσαν να παίξουν και στο πλάι. (Κέβιν Ακπογκούμα-Χόφενχαϊμ, Φαμπιάν Χόλταους-Μπόχουμ).

Τα νέα για τον «νέο Κλόζε» μοιάζουν πιο ευχάριστα, καθώς πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε Γερμανός. Γεννημένος στις 20/01/1995, ο Ντέιβι Σέλκε, με πατέρα από την Αιθιοπία και ύψος 1,92 πέτυχε 6 τέρματα και κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

selke

Ο νεαρός επιθετικός ανήκει στην Βέρντερ Βρέμης, αλλά δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα ευκαιρίες να δείξει τι μπορεί να κάνει σε επίπεδο ανδρών στην Bundesliga. Η Βέρντερ δεν είναι Μπάγερν ούτε Ντόρτμουντ, οπότε δεν έχει τίποτα να χάσει αν του δώσει την ευκαιρία να προσπαθήσει να «λάμψει» στο φετινό πρωτάθλημα. Δεν μπορεί να είναι τυχαία τα 6 τέρματα που πέτυχε. Επίσης, αν σκληραγωγηθεί, το κορμί του θα τον βοηθήσει να γίνει σημείο αναφοράς σε κάθε επίθεση των «πράσινων».

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά, αν στο ρόστερ αυτή της εθνικής U-19 θα βρεθεί ο νέος Λαμ, Κλόζε, Κρόος, Χούμελς, Σβαϊνστάικγερ, Νόιερ ή Εζίλ. Το γεγονός όμως ότι τα «πάντσερ» έφτασαν μέχρι το τέλος σε ακόμα μία διοργάνωση εθνικών ομάδων, μόνο θετικό μπορεί να είναι για τους Γερμανούς σε ότι έχει να κάνει με το Euro 2016 στη Γαλλία και το Μουντιάλ της Μόσχας το 2018.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]