Κάποια παιδιά είναι καταδικασμένα να μεγαλώσουν χωρίς φίλους. Κάποια άλλα, ακόμα χειρότερα, να παίξουν το ρόλο του εχθρού. Κι αν σε κάποιες περιπτώσεις το να είσαι κακός είναι εντυπωσιακά καλό, σε κάποιες άλλες μοιάζει μάλλον κατάρα.

Το 3pointmagazine.gr κάνει μια αναδρομή στους πιο αντιπαθητικούς κακούς που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από τις οθόνες των τηλεοράσεων και κυρίως, από αυτές των Η/Υ, διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο στις πιο αγαπημένες σειρές του Χόλιγουντ.

[SPOILER ALERT. Διαβάζετε με δική σας ευθύνη!]

Αναφερόμαστε βέβαια σε εκείνους τους «ήρωες» που δύσκολα θα βρει κανείς έστω κι έναν οπαδό τους, ακόμα κι όταν όλα τελειώνουν. Με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεκοντρόλ, ή το σβήσιμο της οθόνης στο κομπιούτερ. Ακόμα και τότε, παραμένουν μόνοι…

 

5. Κυβερνήτης (Walking Dead)
Ο γνωστός σε όλους «Κυβερνήτης» του Γούντμπερι (ή αλλιώς η επιτομή του κόμπλεξ, δεδομένου ότι δεν αποκάλυπτε σε κανέναν το όνομά του).

bad2
 Ο άνθρωπος που δημιούργησε προσωπική συλλογή από κεφάλια για να γεμίσει το ενυδρείο στον προσωπικό του χώρο και που προτίμησε να κρατήσει «ζωντανή» την κόρη του ακόμα κι όταν αυτή έγινε ζόμπι, είναι ο ίδιος που φυσικά κατέστρεψε τελικά το Γούντμπερι –όπως αναμενόταν άλλωστε- και στο τέλος τού έβαλε και φωτιά. Έτσι για να τιμήσει και τις καταβολές του (βλέπε Νέρωνα).

4. Σάιλαρ (Heroes)

Με μια πρώτη ματιά, αντικρίζει κανείς έναν απλό ρολογά, που καταντά μανιακός με την λεπτομέρεια στη δουλειά του. Και γενικότερα με την καθημερινότητά του. Αυτό είναι η πρώτη ματιά.

Heroes

Δεύτερη δεν υπάρχει. Δεν προλαβαίνει να υπάρξει. Ο Σάιλαρ φροντίζει γι` αυτό ανοίγοντας τα κεφάλια των υποψιασμένων και κυρίως των προικισμένων -με κάποια μαγική ιδιότητα- ηρώων της ομώνυμης σειράς, κλέβοντας τη φαιά ουσία τους.

3. Μπέντζαμιν Λάινους (Lost)

Όσοι επέζησαν από την πτώση του αεροπλάνου της Oceanic, προσγειώθηκαν σε ένα άγνωστο νησί όπου έμειναν για αρκετούς μήνες, ζώντας σαν Ροβινσώνες. Στην εξέλιξη της σειράς εξερεύνησαν το νησί, ήρθαν αντιμέτωποι ακόμα και με πολική αρκούδα σε τροπικό περιβάλλον (!), έσωσαν κάμποσες φορές τον κόσμο πατώντας το αναθεματισμένο κουμπί στην καταπακτή του Ντέσμοντ, έφυγαν από το νησί, επέστρεψαν και ξανάφυγαν. Ο μόνος ακέραιος χαρακτήρας που διατήρησε ακλόνητη την διάθεσή του εναντίον όλων, ήταν ο Μπεν Λάινους.

bad4

Ο άνθρωπος που αρχικά ήθελε να διώξει από το νησί τους παρείσακτους που τόλμησαν να πέσουν με το αεροπλάνο και στη συνέχεια επεδίωξε να τους εμποδίσει να φύγουν, όταν οι τελευταίοι το πήραν τελικά απόφαση!

 

2. Θίοντορ «T-Bag» Μπάγκγουελ (Prison Break)
Αν ήσουν με το μέρος του, θα την περνούσες φίνα μέσα στη φυλακή. Το μόνο που είχες να κάνεις ήταν να πιάσεις την τσέπη του που ήταν μόνιμα εκτός παντελονιού και να τον ακολουθήσεις.

bad5

Μέσω αυτής της μυσταγωγίας δήλωνες υποταγή. Σε κάθε περίπτωση πάντως, φίλος του δεν θα γινόσουν ποτέ. Πολύ απλά γιατί ο «T-Bag» γεννήθηκε για να δημιουργεί εχθρούς. Μόνο.

 

1. Τζόφρι Μπαράθιον (Game of Thrones)
Δικαιωματικά ο Τζόφρι μπορεί να τιμήσει και με το παραπάνω τον όρο του «μπάσταρδου». Μεταφορικά και κυριολεκτικά. Ο βασιλιάς που είναι καρπός της αιμομιξίας της μητέρας και του θείου του, διεκδικεί σε κάθε επεισόδιο την κατάρριψη του προσωπικού του ρεκόρ αντιπάθειας, ανά τον πλανήτη! Και μάλλον παίζει χωρίς αντίπαλο.

bad6

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε ότι αφενός σκέφτεται να παρατήσει το επάγγελμα μετά το τέλος της δημοφιλούς σειράς, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι δεν βλέπει τα επεισόδια γιατί σιχαίνεται τον εαυτό του στο ρόλο που καλείται να παίζει!

Τελικά είναι μάλλον καλύτερο να παίζεις καλά το ρόλο του κακού, παρά… το αντίθετο!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]