Κάθε Κυριακή, ο πατέρας κάποιας απέναντι οικογένειας ανεβαίνει στην ταράτσα από νωρίς το πρωί και ετοιμάζει τη φωτιά. Ζητά την παρέα του γείτονα, πίνουν μαζί τον πρώτο καφέ και κάνουν αστεία. Κάποιες λέξεις ακούγονται πιο δυνατά. Είναι από τα πειράγματα που κάνουν ο ένας στον άλλο. Σαν εικόνα από το παρελθόν που μπορεί και να έζησαν μικροί, μπορεί και όχι. Θα μπορούσες ωστόσο να τους φανταστείς.

Οι ώρες περνούν, η φωτιά είναι έτοιμη, τα πιτσιρίκια ξυπνούν κι ανεβαίνουν στην ταράτσα με τα πιάτα στα χέρια για ν’ ακολουθήσει το ψήσιμο. Ο καφές γίνεται κρασί, οι μυρωδιές απλώνονται στη γειτονιά και τα γέλια των παιδιών ξυπνούν τους τελευταίους ξενύχτηδες.

Η μητέρα φωνάζει στα παιδιά να πλύνουν τα χέρια τους. Την αγνοούν πρόσκαιρα. Η μητέρα επιμένει, ο πατέρας “απειλεί” πώς θα χάσουν το μερτικό τους από τα μεζεδάκια. Τα παιδιά πείθονται, η οικογένεια κάθεται στο τραπέζι και από το ράδιο ακούγονται τα ρεμπέτικα 60αρη παραγωγού με βαθιά γνώση στο αντικείμενο.

Η φωτιά συνεχίζει να σιγοκαίει πάνω στα εναπομείναντα κάρβουνα. Η αίσθηση όμως της Κυριακής θα σβήσει πολύ αργότερα. Η χαλαρότητά της θα είναι στήριγμα για τις άλλες ημέρες και σκοπός τους. Διότι εκείνα που μετρούν και μας κρατούν είναι τ’ απλά, υπενθυμίζοντας αισθήσεις. Και πραγματικοί προορισμοί είναι οι Κυριακές και οι ανθρώποι μας, υπενθυμίζοντας όσα έχουμε όντως ανάγκη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]