Με λυγμούς υποδέχτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων (φασιστών) [1] το χαμό του χουντικού Νίκου Ντερτιλή. Σιγά το νέο, θα μου πείτε. Δε θα διαφωνήσω – παλικαράδες τύπου Ντερτιλή είχαν πάντα ιδιαίτερο συμβολισμό για τα λούμπεν στρώματα τις κοινωνίας [2]. Επιπλέον, σκεφτείτε και το εξής: πόσους πια ήρωες να έχουν και οι φασίστες που να είναι αποκλειστικά «δικοί τους» – δηλαδή όχι «εθνικούς ήρωες» τύπου Κολοκοτρώνης, αλλά γνήσιους δηλωμένους φασίστες, με γνήσια δηλωμένη φασιστική πατριδοκαπηλία;

Οι νεότεροι θα αναρωτηθείτε ποιος είναι ο Νίκος Ντερτιλής. Δυστυχώς, παρότι το Μαύρο Πρόβατο ξέρει από Ιστορία, καταλαβαίνει πότε πρέπει να κάνει πίσω και να παραδεχτεί τις πραγματικές αυθεντίες. Αφήνω, λοιπόν, το βήμα στον επίσημο βιογράφο και την Απριλιανή έκδοση του Σταύρου Θεοδωράκη, Τάσο Τέλλογλου να μας πει ποιος ήταν ο Νίκος Ντερτιλής. Προσοχή, αυτός θα μας πει – όχι οι ανιστόρητοι «Μεταπολιτευτικοί». Τέλλογλου, παιδιά, εγέρθητü [3] ! Ζητάω απλώς να κάνω δίπλα κάποια σχόλια – σαν τον Κακριδή στον Όμηρο…

« “Έφυγε” ο Νίκος Ντερτιλής, ο τελευταίος φυλακισμένος πραξικοπηματίας».

Σχόλιο: χωρίς πλάκα, αυτός είναι ο τίτλος – δεν πέθανε, «έφυγε» ο Ντερτιλής (ταξίδι ίσως; Πήγε αγγλικά; Πήγε στη δουλειά;).

«Ήταν ένας καλός αξιωματικός, αλλά ένας πολύ δύσκολος και επίμονος άνθρωπος».

Σχόλιο: ήταν καλό παιδί και ήσυχο, καθαρό και με καλή ανατροφή. Μόνο που… να καμιά φορά, ήταν στα «ντάουν» του και σκότωνε εν ψυχρώ 20χρονους φοιτητές… Κατά τα άλλα, ποτέ του δε δημιούργησε πρόβλημα σε κανένα…

«….ύστερα από 37 χρόνια κράτησης…».

Σχόλιο: τι να μας πει κι ο φλώρος ο Μαντέλα με μόλις 27 χρόνια φυλάκισης…

«Υπηρέτησε τη μόνη οργάνωση που πίστευε, τον στρατό».

Σχόλιο: τι υπηρετείς τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τι το ΚΚΕ, τι τη «Θύρα 7», τι το Στρατό, το ίδιο πράμα… Όλεεε!

«…αρνιόταν να υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας και η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία δεν δεχόταν να τον αποφυλακίσει χωρίς αυτήν την αίτηση».

Σχόλιο: αυτό το «Γ’ Ελληνική Δημοκρατία» – όχι το «Κράτος» ή «η Πολιτεία» ή η «Δικαιοσύνη» – με αποτέλειωσε … Σαν να μιλάς σε γκόμενα που μόλις χωρίσατε στον πληθυντικό, για να δηλώσεις ψυχρότητα και αποστασιοποίηση… In your face, Γ’ Ελληνική Δημοκρατία!!!

«…όταν πέθανε ο γιος του Βασίλης, σε ηλικία 62 ετών, αρνήθηκε παρά την προσφορά του υπουργείου Δικαιοσύνης, να πάει στην κηδεία».

Σχόλιο: να, αυτή την επιμονή να μην είχε και όλα καλά θα ήντανε… Κρίμα, τέτοιο πείσμα…

Ο Τάσος Τέλλογλου, βεβαίως, ξέρει τι λέει: συνεντεύξεις από τον Ντερτιλή παίρνει συστηματικά στις αρχές της δεκαετίας του ’00 – φαντάζομαι διότι η άποψη ενός περιθωριακού ποινικού εγκληματία και τιμητή της οποιασδήποτε μορφής λαϊκής εκπροσώπησης είναι οπωσδήποτε χρήσιμη και προωθητική για τον τόπο. Ας μάθουμε, λοιπόν, μερικά ακόμα πραγματάκια για τον Ντερτιλή από τον Τάσο, που σίγουρα κάτι παραπάνω ξέρει επί του θέματος:

«[Ντερτιλής:] “Η μόνη οργάνωση που πίστεψα ήταν ο στρατός, γιατί πάταγες το κουμπί και άνοιγαν τα φώτα στο Σίδνεϊ”».

Σχόλιο: όποιος έχει πάει φαντάρος ξέρει ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο στον Ελληνικό Στρατό, είναι επειδή θα έχει γίνει λάθος συνδεσμολογία στον πίνακα…

«…όταν ο Γρίβας [4] του ζητά από τον ασύρματο να τεθεί κάποιο όριο στον τρόπο με τον οποίο οι άνδρες του μεταχειρίζονταν τους αμάχους (σ.σ. δηλαδή ότι έκανε μαζικές «εκκαθαρίσεις» σε τουρκοκυπριακά χωριά). Ο Ντερτιλής εκνευρισμένος πυροβολεί τον ασύρματο!».

Σχόλιο: http://www.youtube.com/watch?v=OUX-JBn5Bw8

«Ο ίδιος ο Ντερτιλής αμφισβήτησε τη μαρτυρία του Αγριτέλη [5], αλλά το δικαστήριο τον καταδίκασε στη βάση και αυτού του στοιχείου. Τα 32 χρόνια της παραμονής του στη φυλακή έχουν σχέση και με αυτή τη μαρτυρία και το φόνο του Μυρογιάννη [6]. Όχι, όμως, κυρίως με αυτήν. Αλλά με τον ίδιο τον Νικόλαο Ντερτιλή και τον άκαμπτο χαρακτήρα του».

Σχόλιο: υπόνοια τεκμηρίου αθωότητας για το Ντερτιλή, βεβαίως ˙ αν, από την άλλη, έχεις να κάνεις με οροθετικές, τις τηλεκαταδικάζεις δημόσια και ποιος τα χέζει τα τεκμήρια κιόλας… Επιπλέον, απ’ ότι φαίνεται ο Ντερτιλής ήθελε να μπει και να παραμείνει φυλακή, αλλά τόσα χρόνια τού τα έπρηζε το ελληνικό Κράτος. Τι άλλο θα ακούσουμε…

«Ιδιαίτερα ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος, ως υπουργός Δικαιοσύνης, είχε φτάσει στο σημείο να υποδεικνύει μέσω τρίτων στον Ντερτιλή να υπογράψει τη σχετική αίτηση προκειμένου να γίνει δυνατή η αποφυλάκισή του».

Σχόλιο: Τέτοια να μου λέτε για τον δήθεν αντιστασιακό Βαγγέλη [7] και πάρτε την ψυχή μου!

«Το ΠΑΣΟΚ […] δεν είχε δυσκολίες να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική πλευρά του ζητήματος των τελευταίων φυλακισμένων του πραξικοπήματος και να βελτιώσει τις συνθήκες κράτησής τους.»

Σχόλιο: το ξύλο που τρώγανε εκείνο τον καιρό συνταξιούχοι συνομήλικοι του Ντερτιλή από τα ΜΑΤ βέβαια δεν το λες και ανθρωπιστικό…

Τώρα, θα επιχειρήσω μια ρελάνς, η οποία δεν κρύβει εκπλήξεις… Ο Τέλλογλου από ό,τι φαίνεται επηρεάστηκε ουσιωδώς από την υπόθεση της αμερικανοκίνητης Χούντας [8] και υιοθέτησε, κατά τη… μπλε περίοδο του, ορισμένες από τις λαμπρές ιδέες της. Έτσι, μέσα στο 2010, μπουχτισμένος από την λαϊκή τσαντίλα (εδώ αναφέρεται στο ΠΑΜΕ), που βραχυκυκλώνει το κουμπί εκτόξευσης για την ελληνική ανάπτυξη, ξεδιπλώνει τις ομορφιές της φιλελεύθερης δημοκρατίας [9]:

«Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να έχει έκτακτες εξουσίες, για να το πω πιο απλά η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης χωρίς δικτατορία αλλά ορισμένα άρθρα του συντάγματος πρέπει να βγουν “εκτός” ή να ερμηνευτούν ανάλογα. Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα να κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου, πρέπει να περιοριστεί το δικαίωμα της απεργίας αλλά και της διαμαρτυρίας σε ευαίσθητους τομείς».

Παρεμπιπτόντως, δεν είπε για δικτατορία ο Τάσος, υστερικοί – το ξεκαθαρίζει με σαφήνεια! Απλώς, προτείνει ιδιώνυμο, συνταγματικές υπερβάσεις, στρατιωτικό νόμο, ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, άρση της αρχής των εξουσιών, κατάχρηση εξουσίας, απαγόρευση συναθροίσεων, κτλ. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν ονομάζεται δικτατορία ˙ απλώς, Μνημόνιο.

Βέβαια θα μου πείτε (και καλά θα κάνετε) ότι παραθέτω link που αναπαράγει το γνήσιο άρθρο, με ό,τι κινδύνους μπορεί να κρύβει αυτό – χώρια το γεγονός ότι μπαίνει και βίντεο το οποίο δείχνει τον Τέλλογλου στα χέρια αγριάνθρωπων. Για απάντηση παραθέτω κι άλλο link.

Πως είπατε; Ούτε αυτό είναι γνήσιο; Ε τότε, να βρούμε το αυθεντικό ρε! Ψάχνω, ψάχνω, ψάχνω… τίποτα! Για να κάνω στο δεύτερο link κλικ στην «Πηγή» κάτω αριστερά… Α μάλιστα, εδώ θα πρέπει να είμαστε. Ωραίο κείμενο, αχά, μπράβο Τάσο, «το τίμημα μιας εκλογής», ωραία τα λες Τάσο, βλέπω που το πας…

Μόνο που… πώς να στο πω… λείπει το επίμαχο κομμάτι ρε Τάσο! Μάλλον κατέβηκε το άρθρο… Ωραίο κουκούλωμα, πάντως και τα συγχαρητήρια μου στο protagon.gr [10]. Επειδή, ωστόσο, με ενδιαφέρει η τύχη του εν λόγω ακρωτηριασμένου άρθρου, δίνω 50 ευρώ σε όποιον μου το βρει στη γνήσια μορφή του.

Ως buzzer – beater, παραπέμπω στην άποψη Μπογιόπουλου (ηλίθιε!) [11] και κατά τα άλλα, κάποιος να μας φυλάει από τέτοιους πρώην ζωντανούς δολοφόνους (Ντερτιλής) και τέτοιους δημοκρατικά νεκρούς δημοκράτες (Τέλλογλου).

Mαύρο Πρόβατο

[1] Εξαίρεση αποτελούν οι βασιλικοί ακροδεξιοί, οι οποίοι ακόμα καταριούνται τους Απριλιανούς που είχαν προλάβει τον τέως για πραξικόπημα το ’67 στο νήμα. Οι Ολυμπιστές από την άλλη είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και δεν ασχολούνται με τέτοια πράγματα, ενώ τους Σατανιστές τούς απασχολούν άλλα θέματα… Αυτά όσον αφορά τις συνιστώσες της περιθωριακής ακροδεξιάς.

[2] Σκεφτείτε πόσο πιο θρασύδειλος (οποιοσδήποτε φασίστας) πρέπει να είναι αυτός που λατρεύει έναν θρασύδειλο (Ντερτιλής). Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την περίοδο της δεκαετίας του ’80 και του ’90, όταν οι νεοφασίστες κατακερματισμένοι πλακώνονταν για το ποιο κομμάτι (Μιχαλολιάκος, Πλεύρης, Καρατζαφέρης, Βορίδης) θα θεωρείται ηγεμονικό στο χώρο της ακροδεξιάς, όλοι ζητούσαν το χρίσμα από τρία άτομα: Δέσποινα Παπαδοπούλου (τρολιά, το παραδέχομαι), Στυλιανός Παττακός (παιδιά έφτασε τα 101!!! Μα γιατί φεύγουν πάντα νέοι οι καλύτεροι και μας μένουν μόνο οι μαλάκες;) και Νίκος Ντερτιλής. Αυτά για να μην ξεχνάμε τίνος ατόμου τον κώλο φίλαγε πολιτικά το τρίτο κόμμα στην επόμενη Βουλή.

[3] Μετά από βαθιά και ενδελεχή σκέψη κατέληξα ότι ο πρώην σύντροφος, πορτιέρης του Μιχαλολιάκου, «κόβομαι – με – πλαστικό – μαχαίρι – στις – συναυλίες – για – να – γουστάρει – ο – Εωσφόρος» και νυν βουλευτής Γιώργος «Καιάδας» Γερμενής δεν ζήτησε από τους δημοσιογράφους ούτε να «εγέρθητι», ούτε να «εγέρθητω» – είπε «εγέρθητü» (δηλαδή κάτι ανάμεσα σε «ου» και «ι»).
Όλα κι όλα, το παιδί τα ξέρει τα γερμανικά του…

[4] Ο γνωστός Χίτης και πράκτορας των Άγγλων Γρίβας, τον οποίον ο γλυκούλης Τέλλογλου αποκαλεί «στρατηγό» – και δεν είναι ο μόνος…

[5] Οδηγός του Ντερτιλή και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του.

[6] Ποιος ήταν ο Μιχάλης Μυρογιάννης; http://www.attikipress.gr/33807/mixalhs-myrogiannhsenas-nekros-toy-polytexneioy-me-taytothta

[7] Παραθέτω σχετικά σπαρταριστό διάλογο Βαγγέλη Γιαννόπουλου και Θόδωρου Κατριβάνου – έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι: http://e-morias.blogspot.gr/2011/06/blog-post_19.html

[8] Δεν τον κατηγορώ για χουντικό, απλώς για αμερικανοκίνητο…

[9] Αναφέρομαι σε ολόκληρη την έννοια της φιλελεύθερης δημοκρατίας: από τον αστικό κοινοβουλευτισμό μέχρι την φιλελεύθερου τύπου ελευθεροτυπία και ελευθεροστομία…

[10] Θα λάτρευα να υπήρχε αυτούσιο το κομμάτι του Τ.Τ. κάτω από το banner του protagon.gr, με υπότιτλο «ιστορίες για να σκεφτόμαστε διαφορετικά»…

[11] http://rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=31/1/2013&columnId=1821

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]