Μιας και ήρθαν τα Χριστούγεννα το 3pointmagazine ακολουθώντας το κλίμα των γιορτών αποφάσισε να βγάλει την τελευταία για το 2014 χολή του κάνοντας ένα γιορτινό αφιέρωμα στις πιο εκνευριστικές χριστουγεννιάτικες επιτυχίες όλων των εποχών.

Μπορεί να πούλησαν εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, να έσπασαν ρεκόρ στα μουσικά charts, να τραγουδήθηκαν από γενιές και γενιές και να βρίσκονται σε λίστες μεγάλων περιοδικών ως τα απόλυτα χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά πολλοί είναι αυτοί που θα έριχναν ευχαρίστως μια μπουνιά στον George Michael ή στον Justin Bieber ή σε όποιον θα τολμούσε για μια ακόμη χρονιά να σιγοτραγουδήσει το Last Christmas I gave you my heart για παράδειγμα.

Ξε-διαλέξαμε τα πιο εκνευριστικά από αυτά τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και σας τα παρουσιάζουμε.

Last Christmas

Last Christmas I gave you my heart but, στοπ στοπ στοπ και έλεοςπιακάθεχρόνομετηνκλάψατου George.

Το 1984 το single του συγκροτήματος “Wham” με τίτλος “Last Christmas” έκανε τεράστια επιτυχία και λογικό…για τα 80s. Γλυκανάλατοι στίχοι σε ποπ περιτύλιγμα, βίντεο υπερπαραγωγή για τότε –Άλπεις, χιόνια, μαλλί αφανέ και τζιν, ένας έρωτας -και τσουπ επιτυχία.

Τρεις δεκαετίες μετά (!) το πιο εμπορικό και πιο επιτυχημένο χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών συνεχίζει να ακούγεται ασταμάτητα, για καλή τύχη του George Michael που παίρνει και τα έσοδα, για κακή τύχη δικιά μας που είμαστε αναγκασμένοι να το ακούμε ξανά και ξανά. Πώς να το εξηγήσω γιατί είναι χάλια αυτό το τραγούδι, δεν μπορώ.

All I want for Christmas is You

Μεγάλη επιτυχία της Mariah Carey, η οποία όχι μόνο ερμήνευσε αλλά και έγραψε το τραγούδι «All I want for Christmas is you you you» και πάει λέγοντας. Κάτι η καλή φωνή της Mariah, κάτι και που δεν είχε την κλάψα του George, το τραγούδι ακούγεται ακόμα φυσικά και ανήκει στα πιο επιτυχημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Έλα όμως που στο δέκατο άκουσμα το μόνο που all I want εσύ είναι να μην το ξανακούσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό αποφάσισαν μόλις πέρσι να κάνουν μια ακόμα επανεκτέλεση ή εκτέλεση κανονική βάζοντας τον Bieber να τραγουδάει μαζί με την Carey. Είναι αχρείαστο να πούμε γιατί ο Bieber και όποιο τραγούδι με αυτόν είναι απλά εκνευριστικό.

Feliz Navidad

Το 1970 ο Jose Feliciano έγραψε και ερμήνευσε αυτό το χριστουγεννιάτικο τραγούδι το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία, τόσο που παίζεται συχνά τέτοιες μέρες παρόλο που γενικότερα σα μουσική θυμίζει περισσότερο Πατρινό καρναβάλι.

Χριστούγεννα

Η Βανδή να κοπανιέται στο Λονδίνο φωνάζοντας Χριστούγεννα, Χριστούγεννα. Δεν σας αρκεί; Θέλετε περισσότερα; Στίχος Φοίβος όπως και όλο το «πετυχημένο» άλμπουμ με τίτλο «Γεια». Θεωρείται από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και εδώ σταματώ ζαλίζομαι (εμετός).

New York, New York

Μα καλά, δεν είναι αφιέρωμα για τα πιο σπαστικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια; Ε ναι, αλλά για εξηγείστε μου γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή θυμόμαστε αυτό το κατά τα άλλα εκπληκτικό τραγούδι του μοναδικού Frank Sinatra που καμία σχέση με τα Χριστούγεννα δεν έχει, αλλά με το Αμερικανικό όνειρο;

Driving home for Christmas

Μελωδία και μουσική σημειώσατε ήττα. Δεν ξέρω ποιος άκουσε αυτό το τραγούδι και γύρισε σπίτι του για τα Χριστούγεννα σώος, καθώς μόνο υπνηλία σε πιάνει ακούγοντας το άσμα του Chris Rea.

Santa Baby

Δεν ξέρω τι φαντασίωση είχε ο/η στιχουργός με τον Άγιο Βασίλη. Το τραγούδι με το χειρότερο χριστουγεννιάτικο στίχο ever ερμήνευσαν πολλές τραγουδίστριες, εκτός από την Eartha Kitt που ερμήνευσε την πρώτη και την καλύτερη εκδοχή του τραγουδιού. Μεταξύ αυτών, η Madonna, η Taylor Swift, η Shakira και η Kylie Minogue.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]