Διαψεύδονται κατηγορηματικά οι φήμες που θέλουν τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να είναι ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Διονύσης Τσακνής δέχθηκε τη θέση του Προέδρου στην ΕΡΤ, χωρίς τουλάχιστον να τον κάνει αντιπρόεδρο.

Αντίθετα, όπως μαθαίνουμε από καλά πληροφορημένες πηγές ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας χάρηκε πολύ για τον κολλητό του φίλο και επί χρόνια (μέχρι παρεξηγήσεως) συνεργάτη του. Άνθρωποι του περιβάλλοντός του μάλιστα το… χοντραίνουν ακόμη περισσότερο και ισχυρίζονται πως ο Λαυρέντης, όχι απλώς χάρηκε, αλλά χαμογέλασε (!) μόλις έμαθε πως ο Διονύσης Τσακνής έγινε Πρόεδρος της ΕΡΤ.

Αυτή την πληροφορία δεν μπορούμε ασφαλώς να την επιβεβαιώσουμε, καθώς κανείς άνθρωπος δεν έχει δει τον Μαχαιρίτσα να χαμογελάει. Από την άλλη, κάτι τέτοιο ίσως να είναι και λογικό τούτη τη φορά, αν αναλογιστεί κανείς πως με την επιλογή Τσακνή ο Μαχαιρίτσας έχει «καβατζωθεί» όσο κανείς άλλος, αλλά παράλληλα όλο το κράξιμο το τρώει ο φίλος του.

Πάντως, ο Διονύσης Τσακνής έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον Λαυρέντη και στήνουν μαζί το πρόγραμμα της νέας ΕΡΤ! Οι πρώτες ιδέες έχουν ήδη πέσει στο γεμάτο παρτιτούρες, ψίχουλα, έμπνευση και δημιουργικότητα τραπέζι των δύο σπουδαίων καλλιτεχνών, τους οποίους έχουμε υμνήσει και στο παρελθόν από αυτή εδώ τη στήλη.

Η «Σαλαμάνδρα» έχει το ρεπορτάζ και παρουσιάζει επιγραμματικά τις πρώτες εντυπωσιακές κινήσεις που ετοιμάζει ο Προφήτης Τσακνής (βλέπε το τραγούδι του «Δημόσιος Φορέας»), με τον Λαυρέντη και φυσικά τον «γκουρού» της πολυδάπανης τηλεόρασης, Λάμπη Ταγματάρχη (νέος διευθύνων σύμβουλος).

Οι πιο χαρακτηριστικές δράσεις για τις πρώτες 100 μέρες λειτουργίας της νέας ΕΡΤ:

– Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ θα ξεκινάει με τη φλογέρα του τσοπάνη να παίζει το “Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον”!

– Ο Μαχαιρίτσας θα έχει εισιτήριο διαρκείας σε όλες τις εκπομπές της ΕΡΤ, τόσο στο ραδιόφωνο, όσο και στην τηλεόραση. Θα έχει θέση σχολιαστή στο δελτίο ειδήσεων και θα φτιάχνει τις play lists για όλες τις εκπομπές στο ραδιόφωνο.

– Στήνεται εκπομπή στο στιλ του «Στην υγειά μας» με παρουσιάστρια την Μιμή Ντενίση. Στην εκπομπή θα παίζει η ορχήστρα της ΕΡΤ με σολίστ τον Νίκο Κουρκούλη.

ntenisikourkoulis

– Επιστρέφει στις οθόνες μας το «Θέατρο της Δευτέρας», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της ηθοποιού, Άννας Μονογιού.

– Η εκπομπή «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» θα μεταδίδεται και από την ΕΡΤ, μέχρι φυσικά να λήξει το συμβόλαιο του Λάκη Λαζόπουλου με τον Alpha και να πάρει κι αυτός τη θέση που δικαιούται στη Δημόσια Τηλεόραση.

– Με εντολή Ταγματάρχη επιστρέφει στην ΕΡΤ και ο Θανάσης Λάλας, ώστε να παίρνει «φανταστικές» συνεντεύξεις, ακόμη και από διάσημα πρόσωπα που έχουν πεθάνει!

– Θα προβάλλεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα η άθλια ταινία «I love Karditsa», λόγω της καταγωγής του νέου Προέδρου της ΕΡΤ.

– Στο ραδιόφωνο θα παίζονται και οι 27 δίσκοι του Διονύση Τσακνή, τους οποίους κανείς δεν θυμάται πια.

– Ξαναρχίζει η εκπομπή «Έχει Γούστο» με την Μπήλιω Τσουκαλά (με μόνιμο καλεσμένο τον σύντροφο Βασίλη Λέκκα) και το «Νηστικό Αρκούδι» με τον Δημήτρη Σταρόβα (κολλητός Μαχαιρίτσα).

– Η Βίκυ Φλέσσα θα κάνει το πρωινό για να «χτυπήσει» με το σεξαπίλ και τη σοφία της Λιάγκα και Σεφερλή.

– Το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ θα κλείνει με τη φλογέρα του τσοπάνη να παίζει το “Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον”!

Κι αυτά είναι μόνο η αρχή…

ΥΓ1: Για να χωνέψετε τον Τσακνή σκεφτείτε πως υπάρχουν και χειρότερα. Αν είχαμε Σαμαρά θα έμπαινε στη θέση του ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Αν είχαμε Ποτάμι θα είχαμε Νίκο Ορφανό κι αν ποτέ καταλήγαμε στη Χούντα της Χρυσής Αυγής θα γινόταν Πρόεδρος ο Notis. Οπότε καλά είμαστε…

ΥΓ2. «Εγώ είμαι το όνειρο που όλοι ζητάτε μιας χώρας μεγάλης κι ωραίας με θέση ακλόνητη και μην το γελάτε είμαι ένας δημόσιος φορέας».

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]