Ο Αλμπέρτο Τζακερόνι, ανακοίνωσε την 23άδα της αποστολής της Ιαπωνίας, η οποία είναι αντίπαλος της εθνικής μας στο Μουντιάλ. Προφανώς και αυτοί που ξεχωρίζουν είναι οι Shinji Kagawa της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Keisuke Honda της Μίλαν, αλλά δυστυχώς για εμάς, δεν είναι μόνο αυτοί και μετά το χάος.

Από τους 23 παίχτες που επέλεξε ο Ιταλός τεχνικός των «σαμουράι», Αλμπέρτο Τζακερόνι που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2010, οι 12 αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι 11 στο πρωτάθλημα Ιαπωνίας. Η πλειοψηφία των «ευρωπαίων» στην Bundesliga.

Τερματοφύλακας
Ένας από τους «ευρωπαίους» είναι ο τερματοφύλακας της Ιαπωνίας, ο Eiji Kawashima. Βασικός πορτιέρο της Σταντάρ Λιέγης στο Βέλγιο, στα 31 του έχει εμπειρίες από ευρωπαϊκά ματς αλλά και από παιχνίδια με την εθνική ομάδα. Όχι από τα «αστέρια» της ομάδας, σίγουρα όμως, όχι και η αχίλλειος πτέρνα της.

Άμυνα
Στις θέσεις των πλαγίων μπακ, οι θέσεις είναι κλειδωμένες. Από τα αριστερά ο Yuto Nagatomo της Ίντερ και από τα δεξιά ο Atsuto Uchida της Σάλκε, έχουν πάρει τη φανέλα σπίτι τους και δεν τους κουνάει κανείς (εκτός από τραυματισμό και κάρτες). Βασικοί και οι δύο στις ομάδες τους, πολύ γρήγοροι, μικρόσωμοι, με καλή τεχνική κατάρτιση και επιθετικές αρετές. Σίγουρα δεν θα είναι από τις εύκολες μέρες των ακραίων παιχτών της Εθνικής μας όταν τους αντιμετωπίσουν.

nagatomo

Όσο για το κέντρο της άμυνας, εκεί εντοπίζεται ένα από τα αδύνατα σημεία της. Μπορεί να υπάρχει ο Maya Yoshida που είχε 8 συμμετοχές στην Premier League, αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα είναι αρκετές από μόνες τους να του δώσουν θέση βασικού στο Μουντιάλ. Οι άλλες επιλογές για τη θέση του κεντρικού αμυντικού δεν εμπνέουν καμία εμπιστοσύνη, με τους Masahiko Inoha (Jubilo Iwata), Yasuyuki Konno (Gamba Osaka), Masato Morishige (Tokyo) να παλεύουν όλοι για μια θέση βασικού.

Κέντρο
Πέρα από τα ποιοτικά και επιθετικά της μπακ, το ακόμα μεγαλύτερο όπλο της, είναι το κέντρο της. Makoto Hasebe, Hiroshi Kiyotake (Νυρεμβέργη), Keisuke Honda (Μίλαν) και Shinji Kagawa (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) είναι κάτι παραπάνω από καλές επιλογές για τις θέσεις του κέντρου. Ειδικά οι δύο αστέρες της Μίλαν και της Γιουνάιτεντ, έχουν έναν λόγο παραπάνω να «λάμψουν» στα γήπεδα της Βραζιλίας, γιατί η σεζόν που πέρασε, είναι εφιαλτική και για τους δύο.

honda-kagawa

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Kagawa έμεινε εκτός Ευρώπης και μαθηματικά, ενώ η Μίλαν του Honda δεν κρατάει την τύχη στα χέρια της, την τελευταία αγωνιστική και είναι πολύ πιθανό να έχει την ίδια μοίρα με τους «κόκκινους διαβόλους». Ο Honda πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να φοράει τη φανέλα με το νούμερο «10» στους «ροσονέρι» ενώ στο Όλντ Τράφορντ ακόμα περιμένουν να δουν τον Kagawaπου έκανε «παπάδες» με την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Επίθεση
Εδώ βρίσκεται το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Τζακερόνι. Έχει μόλις 3 επιθετικούς, εκ των οποίων ο ένας είναι ο 31άχρονος Yoshito Okubo (Kawasaki Frontale) πρώτος σκόρερ πέρσι στην Ιαπωνία, αλλά με μόλις μία συμμετοχή στην εθνική από το 2010, ο δεύτερος είναι οYuya Osako (1860 Munich) που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και η μόνη αξιόπιστη επιλογή φαντάζει ο Shinji Okazaki (Mainz) που σίγουρα δεν είναι και το πρωτοκλασάτο όνομα.

Μπορεί η Ιαπωνία να υστερεί στο κέντρο της άμυνας και στην επίθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παύει να είναι μια ομάδα, επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, γρήγορη και με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Το μόνο που δεν πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να υποτιμήσει τους «Σαμουράι» γιατί αν το κάνει, πιθανότατα θα το πληρώσει ακριβά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]