Στο πλαίσιο του Tribeca Film Festival 2016, ο γνωστός για τα αφιερωματικά του βίντεο Jacob T.Swinney, δημιούργησε ένα πανέμορφο κινηματογραφικό «κολάζ», στο οποίο συγκέντρωσε αποσπάσματα από τις σημαντικότερες ταινίες των 100 τελευταίων ετών.

Ξεκινώντας από το -εντελώς ρατσιστικό- αλλά εξαιρετικά καινοτόμο Birth of a Nation του 1915 και καταλήγοντας σε μία από τις καλύτερες ταινίες δράσης που έχουν γυριστεί, το Mad Max: Fury Road του 2015, o Swinney παρουσιάζει μέσα σε έξι λεπτά μία καλαίσθητη περίληψη της ιστορίας του (αμερικανικού κυρίως) κινηματογράφου, επιλέγοντας την πιο εμβληματική ταινία της κάθε χρονιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για «Ένα ταξίδι στα 100 χρόνια κινηματογράφου- τα πιο αξιόλογα πλάνα από κάθε χρονιά (κατά τη γνώμη μου). Ενώ πολλά από αυτά τα πλάνα είναι τα πιο αναγνωρίσιμα στην ιστορία του κινηματογράφου, άλλα είναι εξίσου διάσημα για δικούς τους λόγους. Για παράδειγμα, κάποια από αυτά τα πλάνα ήταν πρωτοποριακά για ένα στιλ ή καθοριστικά για ένα είδος, ενώ άλλα τέσταραν τα όρια της λογοκρισίας και τις προσδοκίες του θεατή. Αν μη τι άλλο, θέλω αυτό το βίντεο να μας θυμίσει γιατί όλοι αγαπάμε τόσο τον κινηματογράφο.»

Το βίντεο αποτελεί επίσης μια καλή λίστα ταινιών που πρέπει κανείς να δει οπωσδήποτε. Πόσες από αυτές αναγνωρίσατε; Πόσες από αυτές δεν έχετε δει; Και -ερώτηση κρίσεως- πόσες περιμένατε να δείτε στη λίστα και έλειπαν;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]