Το Σάββατο 16 Μαΐου, δύο μήνες μετά τη συγκλονιστική συναυλία τους στην Αθήνα, οι Jane Doe επιστρέφουν στην πόλη του εγκλήματος για να ανέβουν στη σκηνή του Death Disco παρέα με ένα από τα δυνατότερα σχήματα της αγγλόφωνης σκηνής, τους Black Circus.

 Χώρος: Death Disco (Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή)

Ώρα Έναρξης: 21:30

Εισιτήρια: Ταμείο: 6€

Οι Jane Doe είναι ένα indie/alternative rock συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη που σχηματίστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή αποτελείται από επτά ανθρώπους ο καθένας με το δικό του ρόλο (Stratos Doe – τύμπανα, Dionisis Doe – Ηλεκτρικό μπάσο, Alkis Doe – Κιθάρες, Antonis Doe – Κιθάρες, Moss Doe – Λέξεις, Nik Doe – Ηχοληψία, John Doe – visuals).

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album, “Heaven for Dogs”, το 2008 από τη Run Devil Run Records σε παραγωγή Νικόδημου Τριαρίδη και σε μια πρωτοποριακή κίνηση για την εποχή, επέτρεψαν το ελεύθερο download της δουλειάς τους. Περισσότεροι από 2500 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν και ο τίτλος βρέθηκε σε πολλές λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Το 2013 κυκλοφορεί από τη Puzzlemusik ο δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος τους με το όνομα “The Enormous Head of King Splendid”. Στη παραγωγή είναι και πάλι ο Νικόδημος Τριαρίδης και αυτή τη φορά οι Jane Doe «διασκευάζουν» με το δικό τους τρόπο (στιχουργικά και μουσικά) 15 βιβλία και κόμικ που τους εντυπωσίασαν. Ο δίσκος αποσπάει εγκωμιαστικά σχόλια στη πλειοψηφία τους και βρίσκεται σχεδόν σε όλες τις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

16.05 Jane Doe φωτογραφία

Την άνοιξη του 2014 κυκλοφορούν το “Revolution Diaries” στη Puzzlemusik με παραγωγό αυτή τη φορά το Νίκο Λογιωτατίδη (2 by Bukowski). Ο πιο άμεσος και κιθαριστικός δίσκος τους γίνεται δεκτός με ενθουσιασμό ενώ ανακοινώνουν τη ψηφιακή κυκλοφορία του “Recipes for Refugees” το τελευταίο τρίμηνο του 2014 (και πάλι από τη Puzzlemusik), έναν τελείως διαφορετικό δίσκο απ’ ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα, δίνοντας τον, μάλιστα, δώρο σε όσους έχουν αποκτήσει την αμέσως προηγούμενη τους δουλειά.

 Το 2011 κυκλοφόρησαν το EP “Stories about Waves” και το 2014 ένα ψηφιακό single, προπομποί και τα δύο των επερχόμενων δίσκων τους. Έχουν συμμετάσχει σε πλήθος συλλογών (ενδεικτικά «In the Junkyard 3”-2007/Spinalonga, “Little people… big noise”-2007/Run devil Run record, «Συλλογή περιοδικού Sonik”-2008 κα).

 Έχουν ανοίξει με επιτυχία τις συναυλίες των Νεοϋορκέζων A Place to Bury Strangers, των Βρετανών Crippled Black Phoenix και O.Children, των Αυστραλών Nite Fields και των Ιταλών Sonic Jesus.

 Με ένα μεγάλο οπλοστάσιο δυνατών τραγουδιών και, ίσως, το πιο εντυπωσιακό και δυναμικό live act αυτή τη στιγμή (μια δοκιμή θα σας πείσει), το μέλλον των Jane Doe αναμένεται με έκδηλο ενδιαφέρον.

 Facebook Link: www.facebook.com/TheJaneDoeBand

Bandcamp Link: http://janedoe.bandcamp.com/

Soundcloud Link: https://soundcloud.com/janedoe_greek

YouTube Channel: www.youtube.com/channel/UCef-eSTx_i0bux_4wn00zEA

Το γκρουπ των Βlack Circus δημιουργήθηκε το 2005.

Οι διάφορες επιρροές των μελών του συγκροτήματος, διατρέχουν όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, οδηγώντας στη δημιουργία ενός προσωπικού indie-rock στυλ που θα μπορούσε να περιγραφεί σαν μια μελωδική σύγκρουση. Μελωδικά σχήματα που διαπερνούν συμπαγείς ρυθμούς, πότε απαλά και πότε έντονα και στίχοι που διασκεδάζουν να σαρκάζουν και να αυτοσαρκάζονται.

Τη χρονιά που πρωτοεμφανίστηκαν οι Black Circus κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Make Music Contest 2005 και λίγο μετά παρουσίασαν για πρώτη φορά τη μουσική τους ζωντανά.

 To 2009 παρουσιάζουν την πρώτη δισκογραφική δουλειά τους με τιτλο ‘JOY’, υπογράφοντας με την Pan-VOX. Κομμάτια τους εμφανίζονται σε διάφορες συλλογές : In the Junkyard Vol.3(Spinalonga Records),H Φωτεινή πλευρά της ζωής (2010),Pop & Rock (2011) κ.α.

Black Circus Photo

 Μετά από μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων  σε γνωστούς συναυλιακούς  χώρους σε Αθήνα, Πάτρα, και Θεσσαλονίκη ακολουθεί μια ζωντανή εμφάνιση στο ΜΑD DAY LIVE  και αρκετές συνεντεύξεις  σε έντυπα και ραδιόφωνα .Η συμμετοχή τους στο Junkyard Fest  3 (2007) θα δικαιώσει τις προσδοκίες τους.

‘Έχοντας  ξεκινήσει δυναμικά στο χώρο της τοπικής εναλλακτικής  ροκ σκηνής,  το 2012 θα κυκλοφορήσουν ένα cd single με τίτλο “REVISITED PART I” που περιέχει δύο ακουστικές εκτελέσεις κομματιών τους και στην ουσία προαναγγέλλει την κυκλοφορία  του 2ου άλμπουμ τους με τίτλο” DIET DOPE” μέσα στην ίδια χρονιά. Ταυτόχρονα θα κυκλοφορήσουν και 2 video clip με σκοπό την προώθησή του.

Συνεχίζοντας την παράδοση των δυνατών live εμφανίσεων τους  στην Αθήνα, θα συμμετέχουν  στο ATHENS FRINGE FESTIVAL 2012 και στο PARK FESTIVAL 2013 κερδίζοντας νέες πολύτιμες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Με αλλαγές στη σύνθεση των μελών τους αλλά διατηρώντας τον βασικό πυρήνα τους, προετοιμάζονται εντατικά για τη νέα σειρά των live εμφανίσεων τους μέσα στο 2014, παρουσιάζοντας πλέον ένα πιο ώριμο και δυναμικό σύνολο, αποτέλεσμα κυρίως της ενσωμάτωσης των νέων μελών. Τα live που ακολουθούν επιβεβαιώνουν τη νέα δυναμική του group.

Παράλληλα το νέο υλικό της μπάντας ετοιμάζεται, και το πρώτο δείγμα εμφανίζεται και κυκλοφορεί στις αρχές του 2015 με την μορφή single και τίτλο “Shooting Star” ,σφραγίζοντας την 10ετή πορεία των Black Circus στην Ελληνική σκηνή.

Τα σχέδια για το 2015 αφορούν την κυκλοφορία του νέου υλικού και μια σειρά από live εμφανίσεις στις οποίες θα παρουσιάζονται κομμάτια από την μελλοντική δουλειά της μπάντας.

Links:

www.blackcircusband.com

www.facebook.com/blackcircusband

www.youtube.com/blackcircusband

store.blackcircusband.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]