Επειδή δεν είναι όλες οι Καθαρές Δευτέρες τόσο… καθαρές, πολλές φορές η ψαροταβέρνα στην θάλασσα φαντάζει όχι και τόσο ιδανική επιλογή.

Όσοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν το τριήμερο από την πόλη, δεν έγινε και κάτι. Κι αυτό γιατί ακόμα και στο κέντρο -κέντρο ή στα προάστιά του μπορείς να βρεις φανταστικές επιλογές από θαλασσινά και κάθε είδους σαρακοστιανά.

Από τα Εξάρχεια ως την Καλλιθέα, την Νέα Κηφισιά και τον Πειραιά μικρές εκπληκτικές ψαροταβέρνες και ουζερί έχουν ξεπηδήσει παντού, κάποιες πιο γνωστές και κάποιες όχι και τόσο, οι συντάκτες του 3pointmagazine διάλεξαν τις καλύτερες και τις πιο αγαπημένες τους. Ίσως αύριο τους πετύχετε κάπου εκεί.

lesvos600-2_86993_FY052Z
Λέσβος

Ουζερί υπάρχουν πολλά. Η “Λέσβος” όμως είναι μοναδική. Σίγουρα όχι για το σύγχρονο προφίλ της. Ο λιτός χώρος, έχει αντίβαρο το παρεϊστικο κλίμα, ειδικά τις Κυριακές, ενώ γίνεται ακόμα πιο γιορτινό μέρες όπως η Καθαρή Δευτέρα. Το ψάρι τους είναι φρέσκο (γαύρος, μαρίδα, σαρδέλα, κουτσομούρα, μπαρμπούνι, γόπα και κολιός), η γεύση από το ούζο τους, συναντάται μόνο στη… Μυτιλήνη. Σπεσιαλιτέ, το χταποδάκι στα κάρβουνα. Προσοχή μόνο, γιατί το ουζάκι “βαράει”. Με ρέγουλα. Εμείς, ξεχάσαμε την τελευταία φορά στικάκι, κλειδιά και πορτοφόλι…

Εμμ. Μπενάκη 38, Εξάρχεια, 210 3814525

11002356_962128483805629_1141020120_o
Ψαρομεζέδες Αντωνία

Όταν σκεφτόμαστε ψαροταβέρνα, το μυαλό μας πάει κατευθείαν κάπου παραλιακά, δίπλα στη θάλασσα, ή τουλάχιστον θέα τη θάλασσα. Η «Αντωνία» μπορεί να μην έχει τίποτα από όλα αυτά γιατί βρίσκεται σε ένα στενό της Καλλιθέας, αλλά μόλις έρθουν αυτά που παραγγείλετε, θα νομίζετε ότι τα ψάρεψαν από κάποια κρυφή θάλασσα έξω από το μαγαζί και σας τα σέρβιραν. Τα καλαμαράκια και οι γαρίδες είναι το κάτι άλλο. Ιδιαίτερα οι γαρίδες, είναι πραγματικά μεγάλες και νόστιμες. Οι τιμές είναι λογικές για τα ποιοτικά και χορταστικά πιάτα που σερβίρονται.

Ξενοφώντος 191 & Ισμήνης, Καλλιθέα – Τζιτζιφιές

main

Ψάριστον

Να φας είναι μια ανάγκη… να γεύεσαι είναι ένα προνόμιο. Στο Ψάριστρον, ξέρουν να χειρίζονται καλά τον λόγο, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα τους, www.psariston.gr. Δεν αρκούνται όμως σε ευφυολογήματα. Έχουν ιδέες, που γίνονται πράξεις. Με τον καιρό εμφανίζονται καλύτεροι και το μεράκι τους φαίνεται από τα πιάτα τους μέχρι τη διακόσμηση του μαγαζιού. Ψαγμένοι θαλασσινοί μεζέδες με σημασία στη λεπτομέρεια. Ολόφρεσκα όστρακα, καβουροποδαράκια, χταπόδια και γαρίδες είναι μόνο μερικές από όσες επιλογές θα βρείτε στο μενού τους. Επίσης έχουν καλό κρασί.

Καλαβρύτων 16, Ν. Ηράκλειο

11002039_427823484060881_1173932878_o
Λιμανάκι

Για όποιον θέλει να βρει το δικό του «Λιμανάκι» ηρεμίας, το μαγαζάκι κοντά στη Δραπετσώνα, δέκα λεπτά μακριά από το λιμάνι του Πειραιά με αυτοκίνητο, είναι η κατάλληλη επιλογή. Θάλασσα, δέντρα, ωραίες ζωγραφιές στους τοίχους. Δραπετεύεις. Όχι μόνο γιατί το τοπίο είναι μοναδικό, αλλά γιατί το φαγητό είναι εξαιρετικό, φτηνό και ακούς παλιά ρεμπέτικα, κυρίως τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη. Κάτι από παλιά Ελλάδα, κάτι από αθωότητα και κάτι από τα μεσημέρια της Κυριακής που μας λείπουν. Α, έχει και πάπιες…

Μώλος ΔΕΗ, Κερατσίνι

εστιατόριο-σαρδέλες-Γκάζι
Σαρδέλες

Μπορεί να βρίσκεται σε μια από τις πιο πολυσύχναστες και θορυβώδεις περιοχές του αστικού κέντρου, στο Γκάζι, αλλά οι Σαρδέλες έχουν τόσο καλό θαλασσινό φαΐ που φέρνουν πραγματικά την θάλασσα στο παλιό Γκάζι. Ξύλινο τραπεζάκι, ψαρόκολλα, περιβάλλον κλασικής ελληνικής ψαροταβέρνας και σούπερ φαγητό με τη σαρδέλα, τις γαρίδες και το γαυράκι να ξεχωρίζουν. Πάρτε αυτά και πατάτες τηγανητές. Αυτή η ψαροταβέρνα θα σας αφήσει κατευχαριστημένους και το στομάχι σας και την τσέπη σας.

Περσεφόνης 15, Γκάζι

10968572_335537303305879_3770440087339958341_n
Ψαράκια και Θαλασσινά

Ακόμα και εκεί στα βόρεια προάστια του κέντρου μπορεί κανείς να βρει τις καλύτερες επιλογές από θαλασσινά. Κυρίως γιατί στην Νέα Κηφισιά υπάρχει το «Ψαράκια και Θαλασσινά». Μέσα στο πράσινο και σε ένα ωραίο σημείο με αυλή και αρκετά μεγάλο και ανοιχτό χώρο, μπορεί κανείς να κάτσει και να φάει ό,τι καλύτερο από τα θαλασσινά εδέσματα, όπως μύδια με σαγανάκι, μύδια πικάντικα με ούζο και ντομάτα, κριθαράκι γιουβέτσι με γαρίδες, κουτσομούρα. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ γουστόζικη, μοντέρνα και απλή και οι τιμές αρκετά προσιτές και καλές ειδικά για την περιοχή όπου φημίζεται για τις ανεβασμένες τιμές της.

Ιλισίων 27 & Δήμητρος, Νέα Κηφισιά

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]