Νιώθω ευτυχισμένη σήμερα. Είναι ένα συναίσθημα ανακούφισης γιατί ο Νίκος κέρδισε. Ένας άνθρωπος μόνος του κατάφερε να στριμώξει το σύστημα και να συμπαρασύρει στον αγώνα του χιλιάδες κόσμου. Το κύμα αλληλεγγύης που εξαπλώθηκε ανά την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο είναι πρωτοφανές. Φοιτητές, μαθητές, αναρχικοί-αντφασίστες, καλλιτέχνες, αλληλέγγυοι, άνθρωποι της αντίστασης, λόγιοι, Πανεπιστημιακοί, γονείς θυμάτων από φασίστες και από τον κρατικό μηχανισμό τάχθηκαν στο πλευρό του Νίκου. Με λίγα λόγια όποιος αισθάνεται και καταλαβαίνει την σημασία της ελευθερίας και των δικαιωμάτων από την αρχή ήταν στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού για το δίκαιο αίτημά του.

Οι δρόμοι γέμισαν κόσμο που φώναζε δυνατά “Το πάθος για την λεφτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά”. Ο κρατικός μηχανισμός επιστράτευσε όλα τα μέσα προκειμένου να αποπροσανατολίσει και να αμαυρώσει τον αγώνα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Νίκος μας απέδειξε ότι μπορούμε να κερδίσουμε ένα καλύτερο κόσμο, μας απέδειξε ότι το όραμα μπορεί να πάρει σάρκα και οστά.

Σήμερα ο αέρας μυρίζει ελευθερία. Η ανάσα ελευθερίας έγινε ανάσες ελευθερίας.Πέρα από την νίκη του σε πολιτικό επίπεδο, η μεγαλύτερη νίκη είναι ότι θα ζήσει. Τον έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη σε αυτό τον τόπο. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους σαν το Ρωμανό.

Θέλω να βγω έξω και να αρχίσω να ουρλιάζω: “Νίκησε ρε”.

Φωτογραφία από www.dromografos.org

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]