Ο Φέλιξ Μάγκατ είναι ο εκλεκτός της διοίκησης της Φούλαμ για να σώσει την ομάδα του Κώστα Μήτρογλου και του Γιώργου Καραγκούνη από τον υποβιβασμό. Είναι μια μελετημένη λύση ή κίνηση πανικού;

Η πρώτη του περιπέτεια στην προπονητική, ήταν στην ομάδα που τον ανέδειξε, το Αμβούργο. Εκεί όμως σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να κάνει ανάλογη καριέρα, όπως έκανε όταν ήταν παίχτης. Στην Νυρεμβέργη τα πήγε καλύτερα, πριν φτάσει την Βέρντερ Βρέμης ένα βήμα πριν από τον υποβιβασμό, ενώ έπειτα έσωσε την Άιντραχτ Φρανκφούρτης κρατώντας την στην πρώτη κατηγορία. Παρόλα αυτά την επόμενη σεζόν δεν κατάφερε να κάνει κάτι παραπάνω και απολύθηκε και από εκεί.

Μετά την Άιντραχτ ανέλαβε την Στουτγάρδη με την οποία κατέκτησε το Intertoto Cup. Με αυτή του την επιτυχία, εξασφάλισε τη θέση του στην κορυφαία ομάδα της Γερμανίας, την Μπάγερν Μονάχου.

Εκεί στα δύο πρώτα χρόνια ήταν απόλυτα επιτυχημένος, κατακτώντας το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο και τις δύο σεζόν. Στην τελευταία χρονιά που έμεινε στο Μόναχο, η ομάδα δυσκολευόταν ακόμα και να διεκδικήσει την έξοδό της στο Champions League. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απολυθεί και από εκεί.

Επόμενος σταθμός η Βόλφσμπουργκ, την οποία μεταμόρφωσε μέσα σε δύο χρόνια, από ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία, σε πρωταθλήτρια την περίοδο 2008/09! Όντας επιτυχημένος, αποφάσισε να εξαργυρώσει αυτή την επιτυχία, φεύγοντας από μόνος του. Επόμενος σταθμός η Σάλκε και μία περίοδος που θα ήθελε να διαγράψει από τη μνήμη του. Όντας υπεύθυνος και για τις μεταγραφές, ξόδεψε υπέρογκα ποσά για παίκτες που δεν απέδωσαν ποτέ τα αναμενόμενα. Η ομάδα δεν ήταν ποτέ κοντά στο να διεκδικήσει κάποιον τίτλο και αυτό δεν ήταν αρκετό για τη διοίκηση των “μπλε”.

Τελευταία ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να προπονήσει ήταν και πάλι η Βόλφσμπουργκ, ελπίζοντας ότι θα έπαιρνε και πάλι το “μαγικό ραβδάκι” και θα την μεταμόρφωνε. Το ραβδάκι δεν βρέθηκε ποτέ και η ομάδα τερμάτισε 8η τη σεζόν 2011/2012, έμεινε και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όμως, από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές η Βόλφσμπουργκ έμπλεξε σε περιπέτειες υποβιβασμού και αποτέλεσε ξανά παρελθόν για τους “λύκους”.

Με λίγα λόγια, είναι στο ταμείο ανεργίας και απραξίας από τον Οκτώβρη του 2012. Οι “κότατζερς” αποφάσισαν να διώξουν τον Ρενέ Μόλενστιν και να βγάλουν τον Μάγκατ από τη ναφθαλίνη για να τους απεγκλωβίσει από την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουν. Πιο συγκεκριμένα, να κρατήσει την ομάδα στην Premier League.

Ο προβληματισμός του διεθνούς αθλητικού Τύπου και των οπαδών της Φούλαμ σχετικά με την επιλογή του Μάγκατ, δεν έχει να κάνει τόσο με τα σκαμπανεβάσματα που είχε στην καριέρα του ως προπονητής, αλλά με το αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να ανεβάσει την ψυχολογία μιας ομάδας που παλεύει για τη σωτηρία της. Έχει χαρακτηριστεί από πολλούς πρώτους παίκτες του ως “δικτάτορας”. Αυτό σημαίνει ότι η Φούλαμ σε λίγο καιρό μπορεί να έχει την καλύτερη φυσική κατάσταση σε ολόκληρη την Premier League. Φτάνει όμως μόνο αυτό; Μπορεί ένας “δικτάτορας” να φέρει τη σωτηρία;

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]