Άδειασε τα νερά ανοίγοντας μια τρύπα στον πάτο της μπανιέρας. Το δάπεδο του λουτρού, στρωμένο με ανοιχτοκίτρινα πλακάκια, είχε κλίση και έτσι το νερό κυλούσε σ’ ένα άνοιγμα ακριβώς πάνω από το γραφείο του ενοίκου στο κάτω πάτωμα. Εδώ και λίγο καιρό, δίχως να ειδοποιήσει τον Κόλιν, ο τελευταίος είχε αλλάξει θέση στο γραφείο του. Τώρα το νερό έπεφτε στο κελάρι του.

Γλίστρησε τα πόδια του σε σαντάλια από δέρμα πιτσιλωτού σκυλόψαρου και φόρεσε ένα κομψό κοστούμι, για το σπίτι, βελούδινο παντελόνι, πολύ σκούρο πράσινο, και σακάκι από καφετί ταφτά. Κρέμασε την πετσέτα να στεγνώσει, έβαλε το χαλάκι του μπάνιου στην άκρη της μπανιέρας και του έριξε χοντρό αλάτι για να το αναγκάσει να φτύσει το νερό που είχε κρατήσει. Το χαλί βάλθηκε αμέσως να ρεύεται τσαμπιά ολόκληρα από μικρές σαπουνόφουσκες.

Βγήκε από το λουτρό και πήγε στην κουζίνα για να επιβλέψει τις τελευταίες ετοιμασίες για το γεύμα. όπως κάθε Δευτέρα βράδυ, ο Τσικ θα ‘ρχόταν να φάει μαζί του. Έμενε πολύ κοντά. Ηταν Σάββατο ακόμα, αλλά ο Κόλιν είχε όρεξη να δει τον Τσικ και να του δώσει να δοκιμάσει το μενού που με τόση γαλήνια χαρά είχε ετοιμάσει ο Νικολας, ο καινούργιος του μάγειρας. Ο Τσικ, εργένης σαν τον Κόλιν, είχε την ίδια ηλικία με κείνον, εικοσιδυό χρονών, και τα ίδια λογοτεχνικά γούστα αλλά λιγότερα λεφτά.

Απόσπασμα από το βιβλίο του Μπορίς Βιάν: Ο αφρός των ημερών ,(Boris Vian,L’Ecume de Jours)
Μετάφραση: Ρένα Χατχούτ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]