Τον συναντήσαμε πριν λίγες μέρες στο στέκι μας στα Εξάρχεια. Ενημερωμένος, ανήσυχος και αεικίνητος ο Latuff χρησιμοποιεί το πενάκι του για να μιλήσει για τα κακώς κείμενα αυτού του κόσμου.

Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και αποτυπώνει με την κοφτερή του ματιά, οξυδέρκεια, σαρκασμό αλλά και κυνισμό την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα χωρών που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση και πολέμους.

Στο επίκεντρο των σκίτσων του η εκμετάλλευση και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την εκάστοτε πολιτική εξουσία αλλά και κινήματα και αγώνες ανά τον κόσμο.

Στόχος η διεκδίκηση ενός καλύτερου κόσμου απαλλαγμένου από ανισότητα, πολιτική ή οικονομική εκμετάλλευση. Πρόσωπα, ιδέες, καταστάσεις, όλα ένα απέραντο σκίτσο με κομμάτια της καθημερινότητας των ανθρώπων από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Είμαστε χαρούμενοι που το περιοδικό μας κάθε μήνα θα φιλοξενεί ένα σκίτσο του Latuff αποκλειστικά σχεδιασμένο για το 3point και μαζί το καυστικό του χιούμορ και την «καρτουνίστικη ματιά» του πάνω σε καθετί που μας περιβάλλει.

Παλιότερα μας είχε πει:

Carlos Latuff: Ο Τσίπρας με απογοήτευσε

Ενώ στην τελευταία επισκέψη του στην Ελλάδα τον συναντήσαμε στη Δίκη της Χρύσης Αυγής, όπου γνώρισε από κοντά τη Μάγδα Φυσσα και σκίτσαρε γι’ αυτήν και τον δίκαιο αγώνα της:

Ο Carlos Latuff στη δίκη της ΧΑ: Το σκίτσο του για τη Μάγδα Φύσσα

Αλλά και στο City Plaza, γνωρίζοντας από κοντά τις αξιοπρεπείς συνθήκες κατώ από τις οποίες ζουν οι πρόσφυγες εκεί αλλά και σκιτσάροντας γι’ αυτούς την αλληλεγγύη:

O Carlos Latuff στο City Plaza: Ένα σκίτσο για την αλληλεγγύη

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]