Από τη Ρεάλ Μαδρίτης έλειπε για χρόνια η σιγουριά της νίκης. Πολλά χρήματα, καλοί παίκτες, αλλά λίγοι τίτλοι. Ακόμα και πέρυσι που πήρε το πρωτάθλημα, η πορεία της δεν άφησε χαμόγελα. Αυτά είχαν χαθεί μια και καλή στον τελικό της Ευρωλίγκα. Εύκολη νίκη για τον Ολυμπιακό, παράταση της επιστροφής στο θρόνο για τη Ρεάλ.

Μπορεί μια βασίλισσα να μείνει για πολύ καιρό μακριά από το στέμμα της; Η απάντηση βρίσκεται ανατολικά. Ρωτήστε τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβις, ο οποίος ήταν ο τελευταίος προπονητής που πήρε το ευρωπαϊκό με τη Ρεάλ (1995), κατά σατανική σύμπτωση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Αν μιλούσαμε για ιππόδρομο θα λέγαμε όμως ότι η φετινή Ρεάλ είναι το άλογο που θέλουν να ποντάρουν όλοι. Το μπάσκετ της, επιβλητικό. Όπως αυτό, όχι σε στυλ αλλά σε δυναμική, της Μακάμπι του Γκέρσον, της ΤΣΣΚΑ του Ίβκοβιτς, της Μπαρτσελόνα του Πασκουάλ το 2010.


Η άνοιξη βρίσκει τη Ρεάλ πρώτη κι αήττητη στην Ισπανία (22-0), πρώτη και στον όμιλο της για το τοπ 16 της Ευρωλίγκα (8-1) και βέβαια φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων στις δυο διοργανώσεις.

Στιγμές δόξας όμως δεν ζει μόνο η ομάδα, αλλά κι ο Γιάννης Μπουρούσης. Έφυγε με τη στάμπα του ντοπαρισμένου (κι ας μην αποδείχτηκε ποτέ) από την Ελλάδα, αλλά μάλλον ούτε το θυμάται πια.

Αν και τα λεπτά συμμετοχής του δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 20, είναι σημαντικό όπλο γα τη φαρέτρα του Πάμπλο Λάσο και φαίνεται να περνάει καλά. Αυτό φαίνεται εντός κι εκτός γηπέδου. Όταν βρίσκεται μέσα σκοράρει 7.5 πόντους στην Ευρωλίγκα και 6 πόντους στην ACB, ενώ έχει 6.1 και 4 ριμπάουντ αντίστοιχα. Όταν βρίσκεται έξω γνωρίζει τα ωραία της Μαδρίτης με τον κολλητό του Νίκολα Μίροτιτς.

Κορυφαία ματς για τον Μπουρούση ήταν εντός συνόρων με την Μπιλμπάο (92-75 υπέρ της Ρεάλ, 13 πόντους και 8 ριμπάουντ ο ίδιος σε 19′) και εκτός με την Παρτιζάν (80-64 διπλό της Ρεάλ στο Βελιγράδι, 15 πόντους και 10 ριμπάουντ ο ίδιος σε 25′).

Είχε και καλύτερα νούμερα ο Γιάννης στο παρελθόν, ειδικά με τον Ολυμπιακό. Τώρα όμως δεν έχει ν’ αντιμετωπίσει την μουρμούρα. Εν αντιθέσει με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, που ‘χε περάσει επίσης από τη Μαδρίτη, εκείνος κέρδισε τον κόσμο. Βοηθούν κι οι επιτυχίες, οπότε οποιαδήποτε κακή μέρα φαίνεται λιγότερο. Ο Γιάννης έγινε ξανά βασιλιάς.

ΥΓ: Μετά από τρία δύσκολα χρόνια ο Γιάννης αισθάνεται ότι πατά γερά στα πόδια του. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει την ιστορία. Δεν μάθαμε ποτέ την αλήθεια για τον περίφημο διάλογο με τον Ψωμιάδη. Δεν μάθαμε ποτέ ποιο ήταν το φάρμακο που έφτιαχνε τον ψηλό στα ματς, αλλά δεν τον άφηνε να κοιμηθεί.  Κι αν θέλει να μην αφήνει σκιές να στοιχειώνουν την καριέρα τους, δεν έχει παρά να φροντίσει όπως έφτασαν στ’ αυτιά μας τα κακά μαντάτα, να φτάσουν κι οι εξηγήσεις.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]