Δεν θα μιλήσω με την πολιτική μου ιδιότητα, θα μιλήσω με αυτή του γιατρού… «Τη συμβολή των λειψάνων στην ιατρική την έχω δει. Είναι θαυματουργή η δράση τους».

Πάλι καλά που υπάρχουν στον πολιτικό στίβο άνθρωποι σαν τον Γιάννη τον Μιχελογιαννάκη και αναβαθμίζεται κάπως το επίπεδο σε αυτή την έρμη τη χώρα. Ο μεγάλος πολιτικός άνδρας μιλώντας με την επιστημονική του ιδιότητα στην εκπομπή ενός άλλου μεγάλου άνδρα, του ποιητή/δημοσιογράφου/μουσικού/φιλοσόφου/διασκεδαστή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, εξέθεσε τις απόψεις του σχετικά με ζητήματα που απασχολούν όλη την ανθρωπότητα και για ακόμα μία φορά απέδειξε γιατί αυτός ο sui generis πολιτικός είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μιλώντας λοιπόν με την ιατρική του ιδιότητα –κάπως έτσι πρέπει να εξηγείται και η εύκολη πρόσβασή του σε παραισθησιογόνα- ενημέρωσε τον κάθε άσχετο ότι η θεία χάρις και η θεία κοινωνία εμποδίζουν τη μετάδοση του AIDS, το οποίο μπορεί να μεταδοθεί μέσω του σάλιου.

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική φορά που ο κρητικός πολιτικός/γιατρός διδάσκει σοφία, καθώς τόσο τα λεγόμενα όσο και οι πράξεις του καταμαρτυρούν πως μόνο ευτυχείς θα πρέπει να αισθανόμαστε που ένας τέτοιος άνθρωπος βρίσκεται στη Βουλή των Ελλήνων και προσφέρει πού και πού αποφθέγματα σοφίας στον βασανισμένο και ανενημέρωτο ελληνικό λαό. Ακόμη και να μην υπήρχε όμως αυτός ο άνθρωπος, θα έπρεπε οπωσδήποτε να τον εφεύρουμε.

 

Το μνημόνιο κάνει τα παιδιά μας γκέι

Γατάκια, το ξέρατε ότι μια απ’ τις (δυσμενείς;) συνέπειες του Μνημονίου είναι ότι τα παιδιά μας (όχι τα κορίτσια: τα παιδιά) θα γίνουν μαζικά γκέι και οι γυναίκες θα μένουν ανύπαντρες, καθώς τα παιδιά (aka τα αγόρια) θα μένουν περισσότερο με τις οικογένειές τους λόγω ανεργίας, και έτσι θα εκθηλύνονται;

Το μάθαμε και αυτό από τον γκουρού της ιατρικής σε μία ομιλία του πριν τρία χρόνια για τον προϋπολογισμό(!).

 

Ο πρώτος απεργός πείνας που κατάφερε να παχύνει

Λίγο μετά το μεσημεριανό του γεύμα ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ανακοίνωσε τον περασμένο Δεκέμβρη πως ξεκινά απεργία πείνας, μέσα στο κρύο και το αγιάζι της πλατείας Συντάγματος, συμπαραστεκόμενος στους Σύρους πρόσφυγες. Αυτή ήταν και η πρώτη part-time απεργία πείνας που έκανε ποτέ κανείς, καθώς μέσα σε δύο μόλις μέρες ο μάχιμος πολιτικός καταβρόχθισε -on camera, σκεφτείτε τι έγινε off- απροσδιορίστου προέλευσης φαγητό, ενώ πετάχτηκε και για καφεδάκι σε κοντινή καφετέρια.

mixelogiannakis

Εντέλει αφού ικανοποιήθηκαν τα αιτήματά του –κατάργηση μνημονίων, φρένο στην προκλητική στάση Νταβούτογλου, λύση στο θέμα του Νίκου Ρωμανού και επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος της χώρας- αποφάσισε να σταματήσει τη μαρτυρική του απεργία και να επιστρέψει στις μπριτζόλες και στους χοχλιούς τους μπουμπουριστούς.

 

Ο άνθρωπος που έβρισκε λεφτά

Συζητήσεις στα Eurogroup, διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τους θεσμούς, ταξίδια στις Βρυξέλλες και ένα μόνιμο άγχος για το πού θα βρούμε τα λεφτά. Αυτά είναι για τους άσχετους Βαρουφάκηδες και σία. Για τον ημίθεο της πολιτικής οικονομίας τα πράγματα είναι απλά και εύκολα –και το ένα δέκατο από όσα λέει να παίρναμε στα σοβαρά, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα χρέους όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ιαπωνίας μαζί.

Σε μία μόνο εκπομπή ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης βρήκε 90 δις ευρώ. Σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ήταν στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και διαπραγματευόταν με την μαντάμ Μέρκελ και τους λοιπούς αδαείς εταίρους.

 

Και αφού κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά μετά την εμφάνισή του στον Eniko του Νίκου Χατζηνικολάου, είπε να ξαναχτυπήσει σε άλλη εκπομπή και να μας μιλήσει για τα χρηματάτσα που μπαίνουν στα δημόσια ταμεία. Τσιμπάμε από δω κάνα εκατομμυριάκι, τσιμπάμε και από κει κάνα εκατομμυριάκι και τσακ, λύθηκε το πρόβλημα. Φαντασία να υπάρχει και όλα τα άλλα λύνονται.

 

Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ που ήταν νωρίτερα τέτοια να μην υπήρχαν, αλλά από τη στιγμή που πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ, έπρεπε να εγκλιματιστεί. Έτσι λοιπόν ζηλεύοντας τη δόξα άλλων «συντρόφων» είπε να φτιάξει τη δική του τάση εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα αυτής «Υποστηρικτική Λαϊκή Αντιμνημονιακή Τάση», με τα επίδικα να περιορίζονται σε μόλις 21(!)

«Η στήριξη είναι αναγκαία ιστορικά, για τη μη αλλοίωση της Αριστεράς και τη σωτήρια του τόπου μας», είπε καταλήγοντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, κάνοντας για ακόμα μία φορά τα μυαλά μας να πονάνε.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]