Mε 11 γκολ σε εννιά συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Παπίς Σισέ έχει προκαλέσει ντελίριο ενθουσιασμό στους οπαδούς της Νιούκαστλ. Ο ίδιος το διασκεδάζει και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί συμπεριφορές βεντετισμού.

Είναι κοντά στον κόσμο και φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε περίπτωση. Είτε με επισκέψεις-έκπληξη σε σπίτια νεαρών θαυμαστών του, είτε με το να πηγαίνει για κούρεμα σε συνοικιακό μαγαζί και να περιμένει στην ουρά!

Ο Παπίς Σισέ έχει κάνει όλη την Αγγλία να ασχολείται μαζί του λόγω των επιδόσεων του εντός αγωνιστικών χώρων, όπου σπάει το ένα ρεκόρ σκοραρίσματος μετά το άλλο και οδηγεί εκ του ασφαλούς τις «Καρακάξες» στην Ευρώπη. Η παρουσία του από μόνη της στο… μπαρμπέρικο του Ιγιάντ Αταλάχ ήταν η καλύτερη διαφήμιση! Ο Σενεγαλέζος πήγε για κούρεμα σε ένα μαγαζί όπου η υπηρεσία προσφέρεται έναντι έξι λιρών. Αλήθεια, πόσο διαφορετικά θα του έκοβαν τα μαλλιά στα σικ κομμωτήρια της υψηλής κοινωνίας;

Μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του, περίπου 200 οπαδοί της Νιούκαστλ συγκεντρώθηκαν έξω από το κουρείο. Ο ίδιος δεν είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει με όσους τον προσέγγισαν, να υπογράψει αυτόγραφα, να βγάλει φωτογραφίες ακόμα και να κεραστεί πίτσα από έναν που του την πρόσφερε! Χωρίς να χάσει ούτε στιγμή το χαμόγελό του!

«Υπήρχαν πέντε άνθρωποι μέσα στο μαγαζί περιμένοντας όταν μπήκε και έκατσε. Περίμενε στην ουρά όπως όλοι και άφησε ακόμα και ένα 14χρονο παιδί να κουρευτεί πριν από αυτόν. Δέκα λεπτά μετά την άφιξή του, 200 άτομα είχαν μαζευτεί έξω από το μαγαζί. Ήταν τρελό», δήλωσε ο ιδιοκτήτης.

Εκεί όμως που φάνηκε ακόμα καλύτερα ο χαρακτήρας του Σισέ, ήταν η μυστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στον τετράχρονο Σαμ Λίβινγκστον! Ο Σαμ του έστειλε μία κάρτα όπου του έγραφε “Καλωσόρισες στη Νιούκαστλ” όταν πήγε στην ομάδα. Η κάρτα πήγε στο προπονητικό κέντρο και ο Σενεγαλέζος αποφάσισε να ευχαριστήσει αυτοπροσώπως τον νεαρό θαυμαστή του! Πήγε στο σπίτι του και όταν ο Σαμ τον αντίκρισε, έμεινε στήλη άλατος!

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν ο μπαμπάς είπε σε μένα και τον αδερφό μου τον Τζακ να δούμε ποιος είναι στην πόρτα. Το να δούμε τον Παπίς Σισέ να στέκεται εκεί ήταν καταπληκτικό, δεν μπορούσαμε να το πιστέψουμε. Μπήκε μέσα, μας έφερε κάποια πραγματικά σπουδαία δώρα και μετά μας έδειξε το αμάξι του! Ήταν καταπληκτικό», τόνισε ο πιτσιρικάς ενώ ο εφτάχρονος αδερφός του είπε: «Δεν ξέραμε τίποτα για την επίσκεψη του και ήταν μια σπουδαία μέρα για εμάς».

Όσον αφορά τον πατέρα, που κατάφερε να κρατήσει για αρκετό καιρό μυστική την επίσκεψη, είπε: «Είμαστε τόσο ευγνώμονες. Δεν αποδίδονται συχνά τα εύσημα σε ποδοσφαιριστές για πράγματα που κάνουν εκτός αγωνιστικού χώρου. Η χειρονομία αυτή του Σισέ δείχνει πόσο αληθινός, προσγειωμένος και εκπληκτικός άνθρωπος είναι».

Ευγνώμων πάντως νιώθει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, για τον τρόπο που τον έχουν αγκαλιάσει όλοι στο Νιούκαστλ, μακριά από ρατσιστικές και κάθε άλλου είδους εχθρικές ακρότητες. «Η υποδοχή που μου έχουν κάνει στο Νιούκαστλ είναι εκπληκτικοί και ευχαριστώ τους πάντες που με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Από τους ανθρώπους του συλλόγου μέχρι τις χιλιάδες οπαδών. Είναι απλά φανταστικοί, με έχουν αγγίξει πραγματικά». Δείγμα του όταν υπάρχει αμοιβαία καλή σχέση ανάμεσα στους παίκτες και τον κόσμο, αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αφού η ψυχολογία ενός επιθετικού είναι πολύ σημαντική.

Αναδημοσίευση από othersidefootball.wordpress.com. Mια σελίδα γεμάτη από ιστορίες ποδοσφαίρου εντός και κυρίως εκτός γηπέδου…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]