Ο Καναδάς αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο στη 18χρονη από τη Σαουδική Αραβία που διέφυγε στην Ταϊλάνδη για να σωθεί από την οικογένειά της, επιβεβαίωσε την Παρασκευή ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, η κυβέρνηση του οποίου βρίσκεται από πέρυσι σε ανοιχτή ρήξη με το σουνιτικό βασίλειο εξαιτίας του ζητήματος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ράχαφ Μοχάμεντ αλ Κούνουν λέει πως το έσκασε για να σωθεί από την ψυχολογική και σωματική κακοποίηση που υφίστατο από την οικογένειά της. Βρισκόταν ήδη εν πτήσει προς το Τορόντο, όπου αναμένεται να αφιχθεί το Σάββατο το πρωί (τοπική ώρα), όταν ο Τριντό έκανε αυτήν την ανακοίνωση.

«Της δώσαμε άσυλο. Είμαστε ευτυχείς που το πράξαμε, διότι ο Καναδάς είναι μια χώρα που καταλαβαίνει πόσο σημαντικό είναι να υψώνεις το ανάστημά σου για να υπερασπίζεσαι τα ανθρώπινα δικαιώματα, να υψώνεις το ανάστημά σου για να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεχθήκαμε το αίτημα του ΟΗΕ», είπε ο Τριντό σε δημοσιογράφους.

Λίγη ώρα νωρίτερα, οι αρχές της Ταϊλάνδης είχαν ανακοινώνει την αναχώρηση της Κούνουν για τον Καναδά. Η ανακοίνωση κλείνει μια υπόθεση που κράτησε περίπου μία εβδομάδα και δημοσιοποίησε η ίδια η νεαρή μέσα από έναν λογαριασμό που άνοιξε εσπευσμένα στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ενώ ταξίδευε στο Κουβέιτ με την οικογένειά της, αποφάσισε να διαφύγει από τους γονείς της το περασμένο Σαββατοκύριακο, παίρνοντας μια πτήση προς την Μπανγκόκ, όπου συνελήφθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]