Σύμφωνα με τον κύριο Λοβέρδο ο Ζακ ήταν παραβατικός. Και αναφέρει αυτή του την άποψη με τον ύπουλο τρόπο ενός ερωτήματος. Ένα ερώτημα που στοχεύει σε αυτούς που λέμε νοικοκυραίους, κλείνοντάς τους το μάτι με τον ίδιο τρόπο που έκανε όταν το 2012, όντας υπουργός Υγείας είχε στοχεύσει μαζί με τον υφυπουργό του Μάρκο Μπόλαρη (τώρα βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ) και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στο πιο ευάλωτο κομμάτι της κοινωνίας που ήταν οι οροθετικές γυναίκες που ένα βράδυ τα στρατεύματα της αστυνομίας τις μάζεψαν και τις οδήγησαν στα αστυνομικά τμήματα, όπου τους έκαναν τεστ HIV, σε ορισμένες παρά τη θέλησή τους, και από εκεί στα κρατητήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Στο ενδιάμεσο, μεταξύ της σύλληψής τους και της δίκης τους, κάποιες από αυτές τις γυναίκες αυτοκτόνησαν, μην αντέχοντας τη διαπόμπευση και το στίγμα που μεταφέρθηκε στις ίδιες και στους οικείους τους από εκείνη την υπόθεση.

Τότε ήταν πριν από τις εκλογές του 2012 και το κόμμα του κυρίου Λοβέρδου, το ΠΑΣΟΚ, τότε ακόμα στην κυβέρνηση, ήταν έτοιμο να κάνει εκείνη τη φοβερή βουτιά που του έδιναν οι δημοσκοπήσεις και να κατρακυλήσει στα επίπεδα ακόμα και του 6%. Και ο κύριος Λοβέρδος το πάλευε με αυτόν τον τρόπο να ξαναβγεί βουλευτής, και τα κατάφερε.

Σήμερα είναι πάλι προεκλογική περίοδος, και ο κύριος Λοβέρδος ξανακλείνει το μάτι στο προσφιλές του κοινό, αδιάφορο αν ο Ζακ είναι νεκρός, αδιάφορο αν υπάρχουν πλείστα όσα βίντεο που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του, αδιάφορο αν έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα διαμαρτυρίας τεράστιο. Ο κύριος Λοβέρδος το βιολί του. Με τον κυνισμό ενός ψηφοθηρικού στόχου, προβαίνει σε μια πράξη σκύλευσης, απλώς κλείνοντας το μάτι, ότι έλα μωρέ, αφού τον είδατε πώς ήταν, κάτι θα έκανε, δε μπορεί να τον έδερναν έτσι χωρίς λόγο οι φιλήσυχοι πολίτες. Ακριβώς το ίδιο επιχείρημα είχαν εκφράσει αυτοί που είχαν προβεί σε δημοσκοπήσεις την επαύριο του περιστατικού και όταν το σώμα του Ζακ ήταν ακόμα ζεστό, χωρίς να έχει γίνει ούτε η κηδεία του. Για τον κύριο Λοβέρδο δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία, δεν υπάρχει δεοντολογία. Υπάρχει απλώς κυνική ψηφοθηρία. Αυτός ήταν, αυτός είναι, καιρός στις επόμενες εκλογές να πάψει να βρίσκεται εκεί που ο ίδιος θεωρεί ότι ανήκει, δηλαδή στο κοινοβούλιο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]