Με την αιχμηρή του πένα ο Κάρλος Λατούφ, σχολιάζει για το 3pointmagazine, την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Η σύλληψη 9 Τούρκων από τις ελληνικές αρχές, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν δεν θεωρείται τυχαία από τον σκιτσογράφο, που παράλληλα καυτηριάζει τις μαζικές συλλήψεις που γίνονται στην Τουρκία από το πραξικόπημα κι ύστερα και περιλαμβάνουν ακόμη κι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι ακαδημαϊκών και επιστημόνων της χώρας.

Για “πεσκέσι” στον Ερντογάν καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση, η «Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν» και πολλά ακόμη κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες, μεταξύ αυτών και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΔΕΑ και το ΕΕΚ, που πραγματοποιούν σήμερα διαδήλωση διαμαρτυρίας. Σημειώνεται ότι έχουν υπάρξει σοβαρές καταγγελίες, για κακομεταχείριση των κρατούμενων, οι οποίοι εμφανίζονται τραυματισμένοι σε φωτογραφίες και κρατούνται σε 8 διαφορετικές φυλακές με τη δικηγόρο τους Αλέκα Ζορμπαλά, να κάνει λόγο για «υπαγωγή τους σε καθεστώς απομόνωσης, καθώς στερούνται έτσι όχι μόνο κάθε ανθρώπινη επικοινωνία, μιας και μιλάνε μόνο τη γλώσσα τους, αλλά και την επικοινωνία με τις συνηγόρους τους».

Από την Επιτροπή Αλληλεγγύης οι συλλήψεις χαρακτηρίζονται προσχηματικές και τονίζεται ότι “οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες δεν έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Αντίθετα, οι ελληνικές αρχές, αστυνομία και κυβέρνηση, διαπράττουν έγκλημα με τις αναίτιες συλλήψεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης”.

Στον αντίποδα η ελληνική αστυνομία και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ισχυρίζονται ότι οι συλληφθέντες αυτοτραυματίστηκαν. Φαίνεται να πρόκειται για φρέσκο επιχείρημα των αρχών, καθώς και πρόσφατα είχαν ισχυριστεί για συλληφθέντες στις διαδηλώσεις της 17ης Νοεμβρίου, που εμφανίζονταν τραυματισμένοι, ότι κι εκείνοι αυτοτραυματίστηκαν.

Το σκίτσο του Κάρλος Λατούφ για το 3pointmagazine

 

 

*Περισσότερα ακόμη σκίτσα του για το περιοδικό μας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]