Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφ.Συν. από τον Γιώργο Παγούδη, διαβάζουμε ότι η είδηση με τον “αντιφασίστα” μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο Βασιλάκη δεν αγγίζει και τόσο την πραγματικότητα. Συγκεκριμένα: 

Ως σημείο αναφοράς του αντιφασισμού(!) στη Χίο παρουσιάζεται από μερίδα των ΜΜΕ εδώ και λίγα 24ωρα ο μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος Βασιλάκης. Αιτία κάποιες δηλώσεις που φέρεται να έκανε κατά την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στη Μονή Αγίου Μηνά, εκεί όπου δεκάδες Χιώτες βρήκαν τραγικό θάνατο κατά τη σφαγή της Χίου από τον οθωμανικό στρατό τον Απρίλιο του 1822.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, που δυστυχώς πήραν έκταση ακόμα και σε αντιφασιστικές σελίδες στο Διαδίκτυο και αλλού, ο μητροπολίτης «έριξε πόρτα στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντ. Γρέγο» που ήταν παρών, υπενθυμίζοντας στις υποτιθέμενες δηλώσεις του την περίπτωση του Διστόμου και επισημαίνοντας τον θάνατο του παππού του από τους Γερμανούς.

Δηλώσεις όμως που ουδέποτε έγιναν δημοσίως και ενώ ο βουλευτής παρέμεινε στο μοναστήρι σε όλη τη διάρκεια της τελετής χωρίς κανείς να τον διώξει. Την οποία τελετή, πάντως, όντως ο κ. Βασιλάκης φρόντισε να λήξει άμεσα μετά την κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους (βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη, δήμαρχο Χίου Μαν. Βουρνού και αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη), αποτρέποντας έτσι τυχόν απόπειρα του Α. Γρέγου να καταθέσει και εκείνος στεφάνι, όπως είχε ακουστεί ότι είχε πρόθεση να κάνει.

Για την ιστορία και μόνο να προσθέσουμε ότι ο κ. Βασιλάκης μόλις τη Μεγάλη Παρασκευή κατά τη σύναξη των επιταφίων της Χίου στην πλατεία του νησιού είχε εκφωνήσει λόγο με αναφορές σε «ξεπούλημα της Μακεδονίας», ενώ στο παρελθόν είχε προκαλέσει μέχρι και την παρέμβαση εισαγγελέα όταν από άμβωνος είχε αποκαλέσει τους πρόσφυγες και μετανάστες στο σύνολό τους «λαθρομετανάστες».

Το βίντεο που αποδεικνύει ότι οι δηλώσεις δεν έγιναν ποτέ είναι από την ιστοσελίδα politischios.gr:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]