Η ατυχία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη λέξη, που μπορεί να συνοδέψει τη μέχρι τώρα σταδιοδρομία του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.

Ναι μεν, μπόρεσε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο, να κερδίσει υψηλότατες απολαβές και να φτάσει σε σημαντικές διακρίσεις, όμως από την άλλη μεριά, η τύχη δεν του χαμογέλασε, όταν ήταν έτοιμος είτε να κάνει το βήμα παραπάνω, που δικαιούταν βάσει των δυνατοτήτων και του ταλέντου του, είτε έστω να επιστρέψει σε ένα καλό επίπεδο, με μία σημαντική καθυστέρηση.

Αφού κατόρθωσε να ξεπεράσει το σημαντικότατο πρόβλημα, που αντιμετώπιζε στην μέση, δίνοντας τέλος σε μία χρόνια ταλαιπωρία, βρέθηκε αντιμέτωπος με μία νέα κατάσταση, ανάλογα σοβαρή, αυτή τη φορά στο γόνατο, ουσιαστικά από το πουθενά. Από μία κακή στιγμή στην προπόνηση.
Η κατάσταση του για ένα σεβαστό διάστημα, όχι μόνο δεν βελτιωνόταν, αλλά υπήρχε σοβαρός κίνδυνος, να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο…

Μαθημένος στις δυσκολίες, δεν τα παράτησε απογοητευμένος, αλλά έβαλε ένα νέο στοίχημα. Να επιστρέψει στο γήπεδο και να παίξει μπάσκετ, βοηθώντας όσο μπορεί τον Ολυμπιακό, στην προσπάθεια του να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας μέσα στο 2012.

Πράγματι μετά τις 2/2/11 και το νικηφόρο παιχνίδι με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ (77-62), ο έμπειρος φόργουορντ, χτες (11/4) το απόγευμα επέστρεψε στη δράση, απέναντι στον Ηλυσιακό για την Α1. Μέσα σε 7 λεπτά πρόλαβε να σημειώσει 5 πόντους και να μοιράσει 1 ασίστ, δείχνοντας πως μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον Ντούσαν Ίβκοβιτς.

“Ούτε στον εχθρό δεν εύχομαι να τύχει όλο αυτό που πέρασα. Σαν να ξεκίνησα σήμερα να παίζω μπάσκετ πρώτη φορά στη ζωή μου. Το τι πέρασα το γνωρίζουμε εγώ και η οικογένεια μου μόνο”, δήλωσε μετά το ματς, όντας ευτυχής για τη νέα του επιστροφή.

Παρόλα αυτά, ο 28άχρονος άσος έχει να υπερκεράσει νέα εμπόδια. Χρειάζεται χρόνο ούτως ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί και να βρει τα πατήματα του για να αποτελέσει ένα υπολογίσιμο εργαλείο στα χέρια του Ντούντα, ενώ ένα άλλο ζήτημα, το οποίο εύλογα τίθεται επί τάπητος, είναι κατά πόσο ένας παίκτης, που έχει ταλαιπωρηθεί τόσο πολύ σωματικά, θα μπορέσει να αντεπεξέλθει για ένα μεγάλο σε διάρκεια χρονικό διάστημα χωρίς άλλα προβλήματα.

Το 3pointmagazine.gr επικοινώνησε με ανθρώπους, που γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση και η πληροφόρηση που είχε, μπορεί να χαρακτηριστεί ουδέτερη.

Η μία όψη του νομίσματος, μιλά για σημαντικές πιθανότητες υπέρ του παίκτη και της προοπτικής του να επιστρέψει σε γνώριμα επίπεδα απόδοσης, χωρίς να υποστεί νέους σοβαρούς τραυματισμούς, αρκεί να υπάρξει μία κατάλληλη διαχείριση της κατάστασης του, χωρίς παρακινδυνευμένες επιλογές.

Η άλλη όμως, είναι λιγότερο αισιόδοξη. Οι συνέπειες της περιπέτειας που πέρασε την τελευταία φορά, ίσως αναδυθούν στην επιφάνεια, με μία νέα δυσάρεστη εξέλιξη, δηλαδή με έναν νέο τραυματισμό, που θα μπορούσε να προκληθεί ακόμα και από υπερβολική κόπωση! Με άλλα λόγια ο παίκτης είναι ιδιαίτερα ευάλωτος, σε μία ευαίσθητη περιοχή του σώματος του, η οποία έχει ήδη καταπονηθεί πάρα πολύ και αυτό δεν αλλάζει.

Η αποστολή του είναι δύσκολη. Ουσιαστικά η ανάβαση ενός νέου Γολγοθά ξεκινά. Αυτού του να δείξει πως εκτός από το ότι μπορεί να επιστρέφει, μπορεί και να παραμείνει. Το αρνητικό είναι,  πως δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τον ίδιο…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]