Η επιλογή της υποψηφιότητας Καρυπίδη εξελίσσεται σε ένα «βατερλό» του ΣΥΡΙΖΑ  το οποίο (ΣΥΡΙΖΑ) θεωρείται (από φίλους και εχθρούς) ένα κόμμα, που βρίσκεται μόλις ένα βήμα από την ανάληψη της κυβέρνησης της χώρας.

Το «βατερλό» σε καμία περίπτωση δεν έχει να κάνει με το οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα. Είναι τέτοια η δυναμική του κόσμου υπέρ της αλλαγής κυβέρνησης, που δύσκολα (εκτός και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πολλούς Καρυπίδηδες στο τσεπάκι του) μπορεί να έλθει οτιδήποτε άλλο στο μέλλον, πλην μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το «βατερλό» σχετίζεται με το θέμα της αξιοπιστίας και της σοβαρότητας. Εκεί, δηλαδή, που επενδύουν οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ διαδίδοντας δεξιά και αριστερά, με τα ελεγχόμενα κατά 80% από αυτούς media, ότι η λύση ΣΥΡΙΖΑ εγκυμονεί κινδύνους. Με το επιχείρημα ότι «στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ξέρουν που πάνε τα τέσσερα» ή ότι «η ανευθυνότητα χαρακτηρίζει τις αποφάσεις τους».

Το πρώτο τεστ, απάντηση στην προπαγάνδα των αντιπάλων και συνάμα ένα άνοιγμα σε ένα συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας που «δεν θέλει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για όσα έχουν κάνει, αλλά δεν ξέρει εάν μπορεί να εμπιστευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ» είναι οι επερχόμενες εκλογές σε Δήμους και Περιφέρειες.

Η θετική προσέγγιση από πολύ κόσμο «άντε να δούμε με ένα κάλο μάτι και αυτούς τους καινούργιους οι οποίοι δεν έχουν βάψει τα χέρια τους με το αίμα της οικονομικής εξόντωσης του ελληνικού λαού» μετατράπηκε αμέσως σε δυσπιστία.

«Χμ»

Η απροθυμία μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προβεβλημένων από τα μίντια λόγω της θέσης του στο κόμμα (αλλιώς δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους), για να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια (επειδή ευελπιστούν ότι θα αναλάβουν τις κυβερνητικές θέσεις σε μερικούς μήνες)… κάνει μπαμ από πολύ μακριά. Και όσοι δεν παρακολουθούν καθημερινά την ελληνική πραγματικότητα, το πήραν χαμπάρι. Δηλαδή, τι ακριβώς έχουμε εδώ; Παρτάκηδες; Σαν τους άλλους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ;

Ακολούθησε η επιλογή Καρυπίδη. Πόσο άσχετοι με την πραγματικότητα (και ενδεχομένως άχρηστοι) μπορεί να είναι εκείνοι που προχώρησαν σε αυτή την εισήγηση και όσοι την αποδέχθηκαν;

Το θέμα δεν είναι ο ενδεχόμενος αντισιμητισμός ενός υποψηφίου ενός δημοκρατικού και πλουραλιστικού κόμματος. Ούτε εάν «ξεπάτωνε» τον Τσίπρα μέσα από τα σχόλια του (ίσως αυτό να είναι και θετικό μιας και δείχνει ελευθερία έκφρασης γι’ αυτόν και εσωτερική δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ).

Αλλά η ιστορία με τον Κασιδιάρη είναι εκτός συζήτησης.

Μπορεί, λοιπόν, ένας τέτοιος άνθρωπος να προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για το καλό του τόπου; Με ποια λογική και με ποιο δικαίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ  θέλει να φορτώσει στον ελληνικό λαό έναν Καρυπίδη; (Εκτός και εάν ο Καρυπίδης δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβαινε με τον Κασιδιάρη. Ότι δηλαδή είναι φασίστας και υμνητής του Χίτλερ. Εάν ο Καρυπίδης δεν είχε πάρει χαμπάρι τη δράση του Κασιδιάρη, καλή ώρα όπως τότε ο συγχωρεμένος ο Χριστόδουλος που δεν είχε πάρει χαμπάρι τα όργια της χούντας επειδή …διάβαζε. Τότε …να πάμε πάσο).

Εάν, όμως αφήσουμε την πλάκα, και δούμε το θέμα σοβαρά, τότε το συμπέρασμα είναι προφανές. Ο  ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει τους αντιπάλους του να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση και απευθυνόμενοι σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να λένε:
«Τα βλέπετε; Εμείς σας τα λέμε εδώ καιρό. Τον αβανταδόρο της Χρυσης Αυγής θέλουν για περιφερειάρχη. Γιατί να μην πάρουν αύριο ανάλογες αποφάσεις όταν τους εμπιστευτείτε την εξουσία;»

Θα τους πιστέψει ο κόσμος; Μάλλον όχι, επειδή ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα πουν, «για να το ξανασκεφτούμε για τον ΣΥΡΙΖΑ».

(Και για να μην μπερδευτούμε, η ενδεδειγμένη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι να φύγει ο Καρυπίδης από υποψήφιος και να μείνουν οι φίλοι του Καρυπίδη στο κόμμα ώστε να … μας κυβερνήσουν αύριο. Δεν γίνεται παιδιά να είμαστε αγκαλίτσα και αστειάκια με τους φίλους Καρυπίδη. Έτσι δεν είναι; Ή μήπως δεν είναι έτσι;)

Αλέξης Δέδες (δημοσιογράφος)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]