Είναι γνωστό ότι οι οπαδοί μιας ποδοσφαιρικής ομάδας είναι πολύ σκληροί κριτές και απαιτητικοί. Όταν πρόκειται μάλιστα για τη “Βασίλισσα” της Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης, τα πράγματα μπορούν να ξεφύγουν πολύ πέρα από τα όρια της ανθρώπινης λογικής.

Τα λευκά μαντήλια είναι σήμα κατατεθέν των οπαδών των “μερένχες” και παλιότερα, έκαναν την εμφάνισή τους τόσο συχνά που είχε καταντήσει αστείο. Με τα πρώτα στραβά αποτελέσματα, οι κερκίδες του Σαντιάγκο Μπερναμπέου άσπριζαν. Δυστυχώς όχι για κάποιο coreo των οπαδών ή επειδή όλοι είχαν συνεννοηθεί να φορέσουν λευκά ή τη φανέλα της ομάδας.

Πριν από λίγες μέρες, αποφάσισαν να δείξουν για ακόμα μια φορά την έντονη δυσαρέσκειά τους προς τους παίκτες της ομάδας τους, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Με γιουχαρίσματα. Από αυτά όχι μόνο δεν έκαναν καμία εξαίρεση αλλά επικεντρώθηκαν στον Κριστιάνο Ρονάλντο! Απίστευτο κι όμως αληθινό. Κι ας είχε πετύχει το πρώτο τέρμα στο ματς. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο.

Το ανησυχητικό της συγκεκριμένης αντίδρασης είναι ότι όχι μόνο τους πέρασε από το μυαλό να γιουχάρουν τον καλύτερο τους παίχτη από τη σεζόν 2009/10 μέχρι και σήμερα, αλλά το έκαναν και πράξη.

Οι αριθμοί του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Ρεάλ Μαδρίτης:

2009/2010: Πρωτάθλημα 29 συμμετοχές 26 γκολ – Champions League 6 συμμετοχές 7 γκολ
2010/2011: Πρωτάθλημα 34 συμμετοχές 40 γκολ – Champions League 12 συμμετοχές 6 γκολ
2011/2012: Πρωτάθλημα 38 συμμετοχές 46 γκολ – Champions League 10 συμμετοχές 10 γκολ
2012/2013: Πρωτάθλημα 34 συμμετοχές 34 γκολ – Champions League 12 συμμετοχές 12 γκολ
2013/2014: Πρωτάθλημα 27 συμμετοχές 28 γκολ – Champions League 7 συμμετοχές 13 γκολ

Με λίγα λόγια, οι παραπάνω αριθμοί λένε τα εξής. Πέρα από την πρώτη του χρονιά, όλες τις υπόλοιπες έχει περισσότερα γκολ από ότι συμμετοχές στο πρωτάθλημα και σε μία μόνο είχε τα ίδια. Απαράδεκτο! Πώς να μην τον γιουχάρουν οι προπονητές της εξέδρας; Σύμφωνοι. Δεν τους έχει χαρίσει ακόμα το Champions League ούτε όσα πρωταθλήματα θα ήθελαν, αλλά ποτέ του δεν κρύφτηκε στα δύσκολα και ειδικά στα ματς με την Μπαρτσελόνα.

Το να αποδοκιμάζουν οι οπαδοί τον Ρονάλντο δεν έχει καμία λογική. Κάποιες φορές μες στη σεζόν μπορεί να ήταν δικαιολογημένη μια τέτοια αντίδραση, για την ομάδα γενικότερα, αλλά όχι μετά από ένα ματς που κερδίσαμε 5-0” είπε μετά το τέλος του ματς με τη Ράγιο Βαγιεκάνο ο προπονητής της ομάδας, Κάρλο Αντσελότι.  Ακόμα και μετά από δύο συνεχόμενες ήττες να προσθέσω εγώ. Δεν έχασε και τα πιο εύκολα ματς. Από την Μπαρτσελόνα εντός και από την Σεβίλλη εκτός έχασε.

Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι δεν γιουχάρεις έναν παίχτη όταν σκοράρει, την ομάδα σου όταν νικάει 5-0 όπως επίσης τον καλύτερο σου παίχτη από το 2009 μέχρι σήμερα. Τη στιγμή που οι παίχτες της αποδοκιμάζονται, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι στον τελικό του Copa Del Rey όπου θα αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα (16/4), στους 8 του Champions League και στο πρωτάθλημα είναι στο -2 από την Μπάρτσα και στο -3 από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους οι δύο αντίπαλοί της για τον τίτλο, το πρωτάθλημα μόνο χαμένο δεν είναι. Με λίγα λόγια μπορεί να κάνει ακόμα και Treble μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

Αν δεν είναι αυτός ο ορισμός της αχαριστίας, της βλακείας και του παραλογισμού τότε δεν μπορώ να φανταστώ ποιος θα μπορούσε να είναι.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts