Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο δεν μασάει τα λόγια του όταν πρόκειται για την πολιτική του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν δύο δηλώσεις του αγαπημένου ηθοποιού κατά του Τραμπ, ωστόσο η μία από τις δύο είναι δικιά του.

Συγκεκριμένα, στο Twitter ο Ντε Νίρο φέρεται να υποστήριξε ότι ο “Τραμπ πούλησε τους Κούρδους για χάρη του ξενοδοχείου του στην Τουρκία”. Ο λογαριασμός όμως αυτός δεν είναι ο επίσημος λογαριασμός του αμερικανού ηθοποιού, αλλά φτιαγμένος από κάποιον θαυμαστή του.

Η φερόμενη δήλωση του Ντε Νίρο

Στην πραγματικότητα ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μίλησε στον Guardian με αφορμή την πρεμιέρα της νέας ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε, “The Irishman” στο Λονδίνο και δήλωσε: «Έχουμε ένα πραγματικό, άμεσο πρόβλημα με το γεγονός ότι έχουμε έναν πρόεδρο γκάνγκστερ που νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό, τι θέλει… το πρόβλημα είναι, αν πραγματικά τη γλιτώσει με αυτό, τότε όλοι θα έχουμε πρόβλημα».

«Το θράσος των ανθρώπων γύρω του που τον υπερασπίζονται, αυτοί οι Ρεπουμπλικάνοι, είναι τρομακτικό και πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό», πρόσθεσε ο ηθοποιός. Ο Ντε Νίρο αναφέρθηκε επίσης στη συνεχιζόμενη μάχη του Τραμπ με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την εκδικητικότητα του προς τα media λέγοντας: «Είναι η δυσαρέσκεια τους (σ.σ των Ρεπουμπλικάνων) επειδή γράφουν για αυτό που προφανώς όλοι βλέπουμε, πως είναι γκάνγκστερ».

Όταν ρωτήθηκε αν ήταν πιθανό να φυλακιστεί ο Τραμπ μετά την έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση της Ουκρανίας δήλωσε: «Ω, ανυπομονώ να τον δω στη φυλακή. Δεν θέλω να πεθάνει, θέλω να πάει στη φυλακή».

Ο Ντε Νίρο αναφέρθηκε στο θέμα και κατά την εμφάνισή του στο The Graham Norton Show λέγοντας πως «σήμερα, έχουμε έναν παράξενο, διεστραμμένο πρόεδρο που πιστεύει ότι είναι ένας γκάνγκστερ, ο οποίος δεν είναι καν πολύ καλός γκάνγκστερ … Οι γκάνγκστερ έχουν τιμή, δίνουν το χέρι και έχουν το λόγο σου και εσύ έχεις το δικό τους. Αλλά με αυτόν τον τύπο, δεν συμβαίνει αυτό».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]