kakaΔεν είναι λίγοι αυτοί που εύχονται να μπορούσαν να ξαναδούν τον Σακίλ Ο’ Νιλ στα παρκέ. Να θυμηθούν πως είναι να ισοπεδώνεις, επειδή απλά μπορείς, τον οποιονδήποτε αντίπαλο και να καρφώνεις την μπάλα με μανία στο καλάθι.

Η επιθυμία όμως, απέχει σημαντικά από την πραγματικότητα. Μάλλον στην προκείμενη δεν υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν οι δυο τους ποτέ. Ωστόσο, αυτή η συνηθισμένη και δικαιολογημένη νοσταλγική τάση φαίνεται πως οδήγησε πολλούς δημοσιογράφους σε μία μεγαλειώδη… γκάφα, η οποία εξόργισε τον παλαίμαχο πια σέντερ…

Αναλυτικά όλο το παρασκήνιο της εβδομάδας από το ΝΒΑ:

*Οι περισσότεροι NBAers… σνομπάρουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ο Αντρέ Ιγκουοντάλα πάει κόντρα στο ρεύμα και θεωρεί πως πρόκειται για μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα διοργάνωση. Εξ’ ου και η ανυπομονησία του γι’ αυτούς στη Βραζιλία. «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, ευχαρίστως θα συμμετείχα ξανά και θα τα έδινα όλα για το χρυσό». Γενικώς ο Ιγκουοντάλα είναι από τα καλά παιδιά που βρίσκει κανείς στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

Πριν από λίγους μήνες είχε δηλώσει πως αισθάνεται τυχερός για το ότι ανήκει στους περίπου 400 παίκτες που έχουν συμβόλαιο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και δεν είχε κανέναν λόγο να γκρινιάζει που έγινε ανταλλαγή.  Εκτιμά το ότι δεν αναγκάζεται σε σχέση με πάρα πολλούς συναδέλφους του να ξενιτευτεί. Κοινώς δεν έχει καβαλήσει το καλάμι. Και  μπορεί να μην έχει φτάσει εκεί που πολλοί περίμεναν, αλλά ένας μεγάλος παίκτης δεν διακρίνεται μόνο για το δολοφονικό του σουτ, αλλά και το πώς προσεγγίζει αυτό που αγαπά και χάρη στο οποίο ζει.

*To ‘βαλε το χεράκι του ο Άλαν Χιούστον για να διαλέξει τους Νικς ο Μάρκους Γκάμπι. Ένα τηλεφώνημα σύμφωνα με τα λόγια του τελευταίου αρκούσε ούτως ώστε να αλλάξει τα αεροπορικά του εισιτήρια και από το Μαϊάμι να κατευθυνθεί στη Νέα Υόρκη!

*Με τους δημοσιογράφους τα έβαλε ο Σακίλ Ο’ Νιλ, λέγοντας ότι για να γίνει το ρεπορτάζ τους πρώτο θέμα, μπορούν να δημοσιεύσουν ακόμα και το μεγαλύτερο ψέμα. Ο λόγος της έκρηξης του, ήταν ότι τον τελευταίο καιρό αναπτύχθηκε μια φημολογία που τον ήθελε να παίζει τον επόμενο χρόνο στο μεξικανικό πρωτάθλημα. Ο ίδιος το διέψευσε και παράλληλα τα έψαλλε στους αμερικανούς συναδέλφους, υποστηρίζοντας πως θα μπορούσαν να είχαν κάνει το πιο απλό για να διαπιστώσουν αν η πληροφορία είναι αληθινή. Να τον ρωτήσουν…

*Την πρόθεση του να παίξει για μια ακόμα χρονιά στο ΝΒΑ επανέλαβε ο Μπεν Γουάλας, το όνομα του οποίου ακούστηκε και για τον Παναθηναϊκό. Ο ίδιος πάντως τόνισε ότι δεν θέλει να φορέσει και πάλι τη φανέλα των Πίστονς και αυτό διότι η παλιά του ομάδα θα στηριχθεί σε νεαρούς παίκτες και θα προσπαθήσει να κτίσει κάτι καινούριο.

*Ακόμα να βρει ομάδα ο Γι Γιανλιάν παρά το γεγονός ότι έχει δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα! Ποιος ξέρει, ίσως αν δεν καταφέρει τελικά να χωθεί σε κάποιο ρόστερ, να τον δούμε να παίζει παρέα στην Κίνα με τον Άλεν Αϊβερσον…

Το βιντεάκι της εβδομάδας:
Τελικά ο Σακίλ δεν θα επιστρέψει στην ενεργό δράση, αλλά έστω και για λίγο στο μυαλό όλων ήρθαν αναμνήσεις από τότε που λυπόσουν τον αντίπαλο σέντερ. Δείτε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

H.W

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]