Αιχμηρή δήλωση έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την επανέναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και την κωλυσιεργία στη ολοκλήρωσή της, ξέχασε όμως ότι κάποτε δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνομιλεί σε… χαλαρό και φιλικό κλίμα με τον αρχηγό των νεοναζί και σχεδόν να τον διαφημίζει

 

Ειδικότερα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο facebook του: «Το ημερολόγιο γράφει 6 Σεπτεμβρίου του 2017 και φοβάμαι ότι ακούγεται σαν φάρσα η είδηση ότι αρχίζει πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ο Παύλος δολοφονήθηκε το ’13, η δίκη άρχισε το ’15 και ακόμη δεν είναι ούτε στα μισά – όπως μου λέει η μητέρα του Μάγδα. Θα τελειώσει δηλαδή το ’19 ή το ’20… Η δίκη αυτή είναι ήττα των αξιών μας, ήττα της Δημοκρατίας μας (ούτε μια αίθουσα δεν μπορούσαν να βρουν για μήνες οι υπεραπασχολημένοι υπουργοί μας). 

Τον Ιούνιο του ’16 εξέφρασα ξανά την αγανάκτησή μου για τους απελπιστικά αργούς ρυθμούς της δίκης και κάλεσα κυβέρνηση και δικαστές να ακούσουν τους γονείς, την αδελφή και τους φίλους του Παύλου που ζητούν δικαιοσύνη. Οι εγκληματικές οργανώσεις είναι μια διαρκής απειλή για την κοινωνία και η δίκη της Χρυσής Αυγής ήταν μια ευκαιρία να καταλάβουν ότι οι πράξεις τους δεν θα καλύπτονται από τη λήθη του χρόνου. Την χάσαμε. Ας μην χάσουμε και τα τελευταία ψήγματα σοβαρότητας σαν χώρα. Ας αποδώσουμε δικαιοσύνη.

Δείτε στο protagonistes.gr τις 2 τολμηρές εκπομπές που κάναμε για τον Παύλο Φύσσα. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του, βρεθήκαμε στην Αμφιάλη, τον Κορυδαλλό, τη Σαλαμίνα, συναντήσαμε τους φίλους του Παύλου, την οικογένειά του και δείξαμε σε όλη την Ελλάδα ποιο ήταν και πώς χάθηκε «το γελαστό παιδί» που φώναζε «αγάπη ρε – μόνο αγάπη».

Βέβαια, ο Σταύρος φαίνεται ότι ξεχνά μια «μικρή λεπτομέρεια» ή, να το πούμε σωστά, μια ολόκληρη εκπομπή παρουσίαση-ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής. Ο Σταύρος ξέχασε φαίνεται τις στιγμές που καθόταν χαλαρός και έπινε το καφεδάκι του από κούπα με το σήμα της Χρυσής Αυγής στο γραφείο του Μιχαλολιάκου, το οποίο ανάμεσα σε άλλα πατριωτικά “διακοσμείτο” και από αγαλματάκι του Αετού του Τρίτου Ράιχ.

Και ενώ ο Σταύρος θα μπορούσε με μεγάλη ευκολία να στριμώξει τον Μιχαλολιάκο, αντ’ αυτού όμως, δέχεται και τις πιο παιδαριώδεις δικαιολογίες του, γελάει και χαριεντίζεται, και ανυψώνει τον Νίκο Μιχαλολιάκο από ΕΠΕΝίτη συνομιλητή του δικτάτορα Παπαδόπουλου, υμνητή του Χίλτερ και πρώην κατάδικο και φυλακισμένο σε κουστουμαρισμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος με κάποιες… ιδιαιτερότητες.

Να μην μιλήσουμε για το ότι το κόμμα του Σταύρου είχε την ίδια γραμμή με τη Χρυσή Αυγή, κόντρα στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και ψηφίστηκε από το κοινοβούλιο, με την οποία αναγνωρίζεται ως βλαπτική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων η μη καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους

 

Πάλι καλά που εμείς θυμόμαστε

Πηγή

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]