Μετά τη δημοσιοποιήση της επιστολής του Κώστα Σακκά από τις φυλακές που καταγγέλλει νεά δίωξη σε βάρος του, αυτή την φορά κατηγορώντας τον ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, θέση πάιρνει και ο Τάσος Θεοφίλου, με αναρτησή του στο facebook, λέγοντας πως «οι σταυροφόροι του αντιαναρχικού πογκρόμ, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τελικά τον ρόλο τους περισσότερο ως τζογαδόρους της ποινικής δικαιοσύνης, ρίχνουν τις ζαριές τους μέχρι να καταφέρουν, μετά από εφτά χρόνια εναντίον του εκδικητικότητας, να καταδικάσουν τον Κώστα για οποιαδήποτε οργάνωση τους κάτσει».

 

Από ανάρτησή του Τάσου Θεοφίλου στο facebook:

“Στις 6 Ιουλίου ο ειδικός για θέματα «τρομοκρατίας» εισαγγελέας Ασπρογέρακας εισηγήθηκε την παραπομπή του Κώστα Σακκά για την υπόθεση Επαναστατικός Αγώνας 3 ή υπόθεση ληστών του Διστόμου κατά το μιντιακότερο. Μια δικογραφία που κατά βάση αφορά όποια ληστεία τράπεζας έχει λάβει χώρα ανά την ελληνική επικράτεια από το 2008 και μετά και τις οποίες εντάσσει για κάποιον πραγματικά αδιευκρίνιστο λόγο στο πλαίσιο δράσης του Ε.Α.

Η υπόθεση αυτή, η οποία χαρακτηρίζεται από μια εξαιρετικά έντονη προσπάθεια ποινικοποίησης προσωπικών και συγγενικών σχέσεων, αγγίζει έτσι κι αλλιώς τα όρια της αστυνομικό-δικαστικής τρολιάς, ακόμα και χωρίς την δίωξη του Κώστα. Όμως με την εισαγγελική πρόταση παραπομπής τα όρια αυτά ξεπερνιούνται κατά πολύ.

Το στοιχείο λοιπόν, βάση του οποίου προτείνεται να παραπεμφθεί ως κατηγορούμενος, είναι το αποτύπωμα του σε έναν χάρτη που κάποτε ήταν στην κατοχή μου και τυχαία βρέθηκε ανάμεσα σε προσωπικά αντικείμενα -χωρίς ποινικό ενδιαφέρον- της αδελφής μου Μαρίας Θεοφίλου όταν η αντιτρομοκρατική την συνέλαβε μαζί (και λόγω της σχέσης της) με τον σύντροφο της Γιώργο Πετρακάκο ο οποίος ήταν καταζητούμενος επί μια δεκαετία για ληστείες τραπεζών.

Στον χάρτη αυτό βρεθήκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και δικά μου αποτυπώματα, κάτι που κάνει προφανές -ακόμα και αν πάρουμε στα σοβαρά ένα τέτοιο στοιχείο- πως δεδομένου ότι εγώ φυλακίστηκα το 2012 ενώ ο Κώστας τον Δεκέμβρη του 2010 δεν μπορεί παρά να τον ακουμπήσαμε πριν τον Δεκέμβρη του 2010. Περίοδο δηλαδή που οι ίδιοι ειδικοί εφέτες ανακριτές και εισαγγελείς για θέματα «τρομοκρατίας» που τώρα παραπέμπουν τον Κώστα ως μέλος του Ε.Α. δυο χρόνια πριν τον είχαν κατηγορήσει για συμμετοχή στη ΣΠΦ όπου και αθωώθηκε τελικά ήδη από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Οι σταυροφόροι του αντιαναρχικού πογκρόμ, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τελικά τον ρόλο τους περισσότερο ως τζογαδόρους της ποινικής δικαιοσύνης, ρίχνουν τις ζαριές τους μέχρι να καταφέρουν, μετά από εφτά χρόνια εναντίον του εκδικητικότητας, να καταδικάσουν τον Κώστα για οποιαδήποτε οργάνωση τους κάτσει. Για οποιαδήποτε οργάνωση έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν κάθε φορά ως όχημα των κατασταλτικών τους σχεδιασμών.

Η εκ νέου δίωξη του συντρόφου Κώστα Σακκά και η τοποθέτηση του ως κατηγορούμενο σε αυτό το αστυνομικό-δικαστικό ποτ πουρί είναι μονάχα η κορυφή του παγόβουνου, δεδομένου ότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι της συγκεκριμένης υπόθεσης αντιμετωπίζουν μια σειρά από βαρύτατες όσο και ανυπόστατες κατηγορίες που επισύρουν εξοντωτικές ποινές στη βάση μόνο των προσωπικών και συγγενικών σχέσεων”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]