Επιλογές γεμάτες ρίσκο. Επιλογές όμως, που αν και εφόσον αποδειχτούν επιτυχημένες θα έχουν διπλή αξία και είναι δεδομένο πως δεν στηρίχθηκαν σε μία βεβιασμένη τακτική, αλλά στην λογική του ότι κάποιες φορές αξίζει να ποντάρεις σε έναν παίκτη, που δεν αποτελεί συνώνυμο της εγγύησης, είτε λόγω της δικής του αδυναμίας να κλειδώσει την απόδοσή του στο πικ της, είτε για λόγους που αφορούν ζητήματα υγείας.

Το 3pointmagazine.gr σας παρουσιάζει τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες και αμφιλεγόμενες περιπτώσεις νέων συμφωνιών που έχουμε μέχρι στιγμής στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και στις οποίες εστιάζεται το ενδιαφέρον μετά τις μετακινήσεις των σούπερ σταρ, οι οποίες φέτος, τουλάχιστον για την ώρα δεν είναι ιδιαιτέρως πολλές.

Τζεφ Γκριν
Είχε χαρακτηριστεί ως ο διάδοχος του Πολ Πιρς. Δεινός σκόρερ, ικανότατος σουτέρ και το κυριότερο σε μία πολύ καλή ηλικία, για να αναπτύξει τα ηγετικά του χαρίσματα, φτάνοντας παράλληλα σε υψηλότατο επίπεδο. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας όμως, αποτέλεσε την αιτία του να μείνει εκτός παρκέ για μία ολόκληρη σεζόν! Δεν το έβαλε παρόλα αυτά κάτω.

Αποφάσισε να επιστρέψει και αυτή τη φορά να κερδίσει ο ίδιος το δακτυλίδι, που σκόπευε να του αφιερώσει πέρυσι ο Ντουράντ. Σε κάθε περίπτωση βέβαια, μετά από ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό, αλλά και μία τόσο μεγάλη αποχή, ουδείς μπορεί να ισχυριστεί πως ο Γκριν θα μπορέσει να επιστρέψει με επιτυχία στις επάλξεις. Και μόνο όμως το γεγονός ότι έφτασε στην απόφαση να κάνει το come back, πρόκειται για ένα σπουδαίο κατόρθωμα, το οποίο γεμίζει τους πράσινους με αισιοδοξία.


Μπρουκ Λόπεζ
Σαν σκόρερ, θεωρείται από τους καλύτερους στη θέση του. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που είχε πέρυσι 19,2 πόντους μέσο όρο και αν δεν σας πείθει ελέω του ελλειπτικού του δείγματος (5 συμμετοχές), τη σεζόν 2010/2011 σημείωνε 20,4 ανά παιχνίδι! Από την άλλη μεριά, χαρακτηρίζεται για την εμφανή του αδυναμία, παρά το μπόι που έχει (2.13μ.). να κάνει τη βρώμικη δουλειά. Τα μοναδικά ριμπάουντ, τα οποία μαζεύει, είναι όταν η μπάλα καταλήγει από σπόντα στα χέρια του. Δεν είναι λίγοι λοιπόν αυτοί που θεωρούν πως οι Νετς, αυτό που χρειάζονται δεν είναι ένας καλός σκόρερ, ειδικά έναντι μάλιστα 61 εκατομμυρίων δολαρίων για τέσσερα χρόνια, αλλά ένας καλός ψηλός…


Ρόι Χίμπερτ
Κατά ακριβή μετάφραση, αυτού που έγραψε το bleacherreport “δεν δίνεις ένα τόσο υψηλό συμβόλαιο σε ένα ρολίστα, αλλά σε έναν παίκτη, που μπορεί να κουβαλήσει την ομάδα σου”. Καλός παίκτης λοιπόν ο Χίμπερτ, ειδικά αμυντικά, αλλά για να μπορέσει να κουβαλήσει την ταμπέλα του σταρ, έχει να φάει μπόλικα ψωμιά ακόμα…


Τζέισον Κιντ
Η αξία του αδιαμφισβήτητη.Το πρόβλημα βρίσκεται στην ηλικία… Ο Κιντ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τους Νικς, αλλά έχει πατήσει ήδη τα 39 και οι κακές γλώσσες λένε πως δύσκολα θα το εξαντλήσει. Να θυμίσουμε ότι ο Κιντ πέρυσι είχε με τη φανέλα των Ντάλας 6,2 πόντους και 5,5 ασίστ μέσο όρο…


Ομέρ Ασίκ
Υπάρχει μία μερίδα, η οποία θεωρεί πως αυτή θα είναι η χρονιά του, όπως άλλωστε σας αναφέραμε σε παλαιότερο άρθρο. Υπάρχει όμως και μία άλλη, η οποία πιστεύει και ομολογουμένως όχι άδικα, πως τα λεφτά, τα οποία αναμένεται να πάρει κατά πάσα πιθανότητα από τους Ρόκετς (25 εκ. δολάρια για 3 χρόνια) είναι κάτι παραπάνω από πολλά. Οι αριθμοί δίνουν ένα σημαντικό υπόβαθρο στις όποιες αμφιβολίες υπάρχουν (3,1 πόντοι και 5,3 ριμπάουντ), αλλά η σωματοδομή, η τρομερή του προσπάθεια να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα και το γεγονός πως βρίσκεται σε μία καλή ηλικία, ισορροπούν τις εκτιμήσεις. Ίδωμεν…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]