Δήλωση με την οποία πανηγυρίζει που ιδιωτικά σχολεία δεν θα γιορτάσουν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έκανε σήμερα ο Βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, υποστηρίζοντας παράλληλα το φασιστικό κλισέ ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο. Παράλληλα προέτρεψε τους Βουλευτές που υποστηρίζουν το αντίθετο να αναφέρουν ονόματα νεκρών.

Από την πλευρά του ο Χρ. Μαντάς του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησσε από τον πρόεδρο της Βουλής να πάρει θέση απέναντι “σε αυτά –πώς να τα χαρακτηρίσω- που εκστομίζονται από του Βήματος της Βουλής ειδικότερα σε αυτές τις στιγμές που γιορτάζουμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου.”

“Ήδη βρισκόμαστε στην έναρξη του τριημέρου εορτασμού αυτής της εξέγερσης. Δεν μπορεί να λέγονται από του Βήματος της Ελληνικής Βουλής όχι μόνο ιστορικές ανακρίβειες, αλλά ουσιαστικά να ακούμε να αναπαράγεται εδώ μέσα η φωνή της χούντας, γιατί αυτοί οι ισχυρισμοί είναι οι ισχυρισμοί των νοσταλγών της χούντας”, συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Καρράς της Δημοκρατικής Συμπαρατάξης σημείωσε: “Ευτυχώς που υπήρξε το Πολυτεχνείο και έχουμε δημοκρατία, διαφορετικά δεν θα είχαμε την ευτυχία να μιλάμε σήμερα στην Αίθουσα! Έχω ζήσει το Πολυτεχνείο. Θεωρώ ότι προσβάλλομαι και προσωπικά, όταν ακούω τέτοιες θέσεις. Θεωρώ ότι είναι προσωπική προσβολή. Ήμουν εγώ φοιτητής το 1973. Ζούσα εκεί πέρα, ήξερα την περιοχή, ήξερα τι συνέβαινε”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]