Η Βαλένθια είχε χάσει 0-3 στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών του Europa League από τη Βασιλεία και όλοι την είχαν ξεγραμμένη, χωρίς καν να περιμένουν τη ρεβάνς. Όμως, ο 20άχρονος, Πάκο Αλκασέρ είχε άλλη γνώμη και με χατ-τρικ έστειλε την Βαλένθια στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Διαβάστε τη συγκινητική ιστορία του.

Είναι μόλις 20 ετών και έχει ύψος 1,74. Αλλά δύσκολο να ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίο η Βασιλεία δεν του έδωσε την προσοχή που του άξιζε. Ο νεαρός επιθετικός μόνο τυχαίος δεν είναι πλέον για την φετινή Βαλένθια, καθώς λόγω των οικονομικών προβλημάτων των «νυχτερίδων», η ομάδα βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε νεαρούς παίχτες που έχουν βγει από τις ακαδημίες της και ο Αλκασέρ είναι ένας από αυτούς.

Παρά το γεγονός ότι είναι γεννημένος μόλις το 1993, ο ισπανός έχει προλάβει ήδη να αγωνιστεί σε σχεδόν 60 επίσημα ματς με τη Βαλένθια (Πρωτάθλημα, Κύπελλο, Europa League). Σε 17 ματς πρωταθλήματος φέτος, έχει 6 γκολ και σε 10 αγώνες για το Europa League έχει κουνήσει τα δίχτυα 7 φορές.  Καθόλου άσχημα για 20 ετών παίχτη από την ακαδημία της ομάδας.

Τον βοήθησε πολύ το γεγονός ότι πέρυσι ήταν δανεικός στη Χετάφε και αυτό ήταν ένα μεγάλο σχολείο για τον Αλκασέρ. Όχι τόσο από άποψη συμπαικτών, δεν είναι άλλωστε καμιά υπερομάδα η Χετάφε, αλλά σε επίπεδο εμπειριών και αγωνιστικών λεπτών.

Ο μικρός έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Ισπανίας και μαζί με τους Χεσέ Ροντρίγκεθ της Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ζεράρ Ντεουλοφέου της Μπαρτσελόνα (δανεικός στην Έβερτον), κατέκτησαν το Euro U-19 το 2012.

 

Μετά το ματς με τη Βασιλεία (10/4) που η Βαλένθια νίκησε 5-0 είχε δηλώσει: «Αυτή ήταν η καλύτερη βραδιά της ζωής μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και εύχομαι να ζήσω κι άλλες παρόμοιες.

 

Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχα πετύχει αυτά τα γκολ. Όλοι τους θα μου υπογράψουν τη μπάλα του αγώνα και θα την βάλω κάπου στο σπίτι μου να το θυμάμαι για πάντα».

 

Η χειρότερη βραδιά της ζωής του ως ποδοσφαιριστής πάντως (ίσως και γενικότερα της ζωής του), ήταν σίγουρα στις 13 Αυγούστου του 2011. Όντας 17 χρονών, σκόραρε σε ένα φιλικό προετοιμασίας απέναντι στην Ρόμα στο «Μεστάγια». Η χαρά του όμως δεν κράτησε παρά μόνο μερικά λεπτά.

Αυτό συνέβη γιατί αμέσως μετά τη λήξη του συγκεκριμένου αγώνα, ενημερώθηκε ότι ο πατέρας του, που παρακολουθούσε το ματς από την εξέδρα, φεύγοντας από το γήπεδο, υπέστη καρδιακή προσβολή και ενώ μεταφέρθηκε άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο δεν τα κατάφερε…

 

Οποιοσδήποτε στη θέση του, σε τόσο νεαρή ηλικία και με τόσο έντονη εναλλαγή συναισθημάτων χαράς και λύπης, μπορεί να τα είχε παρατήσει την ίδια μέρα και να μην είχε καταφέρει ούτε αυτό που έκανε προχθές ούτε αυτά που θα καταφέρει στο μέλλον.

Παρά το ύψος του και τη σωματοδομή του, πιο εύκολα τον παρομοιάζεις με λιοντάρι παρά με «νυχτερίδα»…

 

ΥΓ. Το ένα από τα γκολ του στο πρωτάθλημα είναι αυτό που έδωσε τη νίκη στη Βαλένθια στην έδρα της Μπαρτσελόνα (2-3).

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]