“Η ποιότητα, η διαφορά κουλτούρας των μεταναστών που δεχόμαστε εμείς σε σχέση με τις άλλες χώρες, είναι τραγική”. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα ακούγονταν αυτή η ατάκα από χείλη επίσημου αξιωματούχου, ο αξιωματούχος αυτός θα ήταν σπίτι του αυτή τη στιγμή.

Στην Ελλάδα όμως της κυβέρνησης Σαμαρά, η δήλωση αυτή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μία ακόμη επίδειξη αυταρχικότητας των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.

Αφού ο Γιάννης Πρετεντέρης μας ενημέρωσε ότι οι μετανάστες στο Φαρμακονήσι “τα ‘θελαν και τα ‘παθαν”, αφού βγήκαν για “κρουαζιέρα” Γενάρη μήνα και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μας ενημέρωσε επίσης ότι ο πνιγμός 12 γυναικόπαιδων αποτελεί “αντικείμενο χαζής εκμετάλλευσης”, ήρθε ένας ακόμη υμνητής της μνημονιακής και άκρως ρατσιστικής πολιτικής που εφαρμόζεται στην Ελλάδα.

Όπως ήταν λογικό η απάνθρωπη αυτή ατάκα από το στόμα του αρμόδιου υπουργού, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στα social media, τα οποία “πήραν φωτιά”. Το 3pointmagazine συγκέντρωσε κάποιες από τις πιο “πετυχημένες” ατάκες χρηστών του twitter και σας τις παρουσιάζει.

Κύριε @NikosDendias σας ζητώ συγγνώμη, εγώ σας επέκρινα γιατί νόμιζα ότι πνίγηκαν παιδάκια καλής ποιότητας. Ανακαλώ πάραυτα.
CrippleHorse ‏@CrippleHorse

Ήταν πεπεισμένος ο Δένδιας ότι δεν καταλάβατε ότι δεν έχουμε “καλής ποιότητας” μετανάστες, γι’αυτό σας νοιάζει αν τους πνίγουμε.
CrippleHorse ‏@CrippleHorse

Με εντολή Σαμαρά ξεκινάνε οι απαραίτητες ενέργειες για να προσελκύσουμε Αρίους μετανάστες.
Τσούγδω ‏@tsougdw

Υπουργός κακής τιποτενιοτητας.
Καποτοεντολή Σαμαρά ‏@Antidrasex

Τι τραγικό. Μια χώρα με τέτοιας ποιότητας πολιτικούς, να είναι άτυχη και να έχει τραγικής ποιότητας μετανάστες. Όποια ασυμβατότητα.
Niko Ago ‏@NikoAgo

Κακής ποιότητας Υπουργοί.
Καποτοεντολή Σαμαρά ‏@Antidrasex

Σε οποιαδήποτε ποιοτική Δημοκρατία μετά απο τέτοιες δηλώσεις ο Δένδιας θα είχε πάει σπίτι του. Εδώ, με εντολή Σαμαρά όχι.
anestis (ο) ‏@anestis

Είστε κι άλλοι Δωριείς που έχετε παρατηρήσει ότι οι Αιολείς μας παίρνουν τις δουλειές;
adiasistos ‏@adiasistos

Τραγικης ποιοτητας οι φασιστες που κατεχουν υπουργεια.
risinggalaxy ‏@risinggalaxy

Τι ποιότητας ήταν τα νεκρά παιδιά κ. @nikosdendias;
Μάλλον Ακίνδυνος ‏@galaxyarchis

Όποιος νομίζει ότι ανήκει στον ίδιο κόσμο με τον Δένδια και σε διαφορετικό κόσμο από τον Μπαγκλαντεσιανό εργάτη, περαστικά να ‘ναι.
okochos ‏@okochos

Ας φτιάξει τουλάχιστον ο κος @NikosDendias μια λίστα με καλής ποιότητας χώρες να ξέρουν και οι συνοριοφύλακες/λιμενικοί ποιούς να μην βαράνε
Gerogriniaris ‏@Gerogriniaris

Ας φτιάξει τουλάχιστον ο κος @NikosDendias μια λίστα με καλής ποιότητας χώρες να ξέρουν και οι συνοριοφύλακες/λιμενικοί ποιούς να μην βαράνε
Gerogriniaris ‏@Gerogriniaris

Η ποιότητα των μεταναστών μας είναι τραγική… και η γεύση ρε γαμώτο.
Truth Team ND ‏@TruthTeamND

Την επόμενη φορά κύριε Δένδια μου να κοιτάξετε τους μετανάστες στο καρτελάκι αν είναι 100% βαμβακεροί
Ίτερ ‏@demetrakor

Σκέψου μόνο για μια στιγμή, την αντίδραση Δενδια, αν ευρωπαίος αξιωματούχος έλεγε: Η Ελλάδα έχει τραγικής ποιότητας πολιτικούς.
Niko Ago ‏@NikoAgo

Οι Ναζί έλεγαν ότι οι Ρώσοι ήταν άνθρωποι τραγικής ποιότητας
CrippleHorse ‏@CrippleHorse

Ώστε ο ελληνικός στρατός στο Αφγανιστάν δεν κατάφερε να τους ανεβάσει την ποιότητα.
silentcrossing ‏@silentcrossing

Θυμάμαι τη δεκαετία του ’90 που έρχονταν μετανάστες από την πρώην ΕΣΣΔ και το ανατολικό μπλοκ και συζητούσαμε για τον Ντοστογιέφσκι.
Mastronikolas ‏@nikosalepis

“Επιλέγουμε τους καλύτερους μετανάστες για σας, ώστε να έχετε στα χωράφια σας πάντα το καλύτερο.”
Menacius ‏@menacius

Επιμέλεια: Σοφιάννα Μπονοβόλια

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]