Όλοι μας ξέρουμε το παιχνίδι «Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο». Λίγοι γνωρίζουν που βρίσκεται και ακόμα λιγότεροι ότι ο πρόεδρος της τοπικής και ομώνυμης ομάδας έχει έφεση στο να φέρνει «άγνωστους» παίχτες στην ομάδα και σε λίγα χρόνια να τους πουλάει πολύ ακριβά.

Ο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι λοιπόν, εκτός από ιδιαίτερα εκκεντρικός χαρακτήρας είναι ένας πολύ καλός επιχειρηματίας με… ποδοσφαιρικό μάτι. Τα τελευταία χρόνια, αρκετά είναι τα παραδείγματα παικτών που ήρθαν από άγνωστες ομάδες στο Παλέρμο και αργότερα οι μεγάλες ομάδες χρυσοπλήρωσαν για να τους αποκτήσουν.

Έντισον Καβάνι

Πρώτος στη σχετική λίστα είναι ο Έντισον Καβάνι που τώρα αγωνίζεται στην Νάπολι. Ο Ουρουγουανός επιθετικός σε ηλικία μόλις 19 ετών ήρθε στο Παλέρμο από την Ντανούμπιο της Ουρουγουάης την αγωνιστική περίοδο 2006/2007 έναντι μόλις 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Ιούνιο του 2008 με την αποχώρηση του Αμάουρι για την Γιουβέντους, εδραιώθηκε σε θέση βασικού και άρχισε να δείχνει πως πρόκειται για έναν σπάνιο παίχτη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Οι αριθμοί του δεν ήταν οι πιο εντυπωσιακοί που θα μπορούσε να δει κανείς, αλλά η ποικιλία στους τρόπους με τους οποίους σκόραρε και η αυταπάρνησή του για το καλό της ομάδας, παρότι επιθετικός, ήταν τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει και αυτά που «ανάγκασαν» τη Νάπολι να δαπανήσει 17 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της το 2010. Από τότε είναι κάθε χρόνο στους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος και η τιμή του έχει ανέβει κατακόρυφα στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με την ρήτρα αποδέσμευσής του να ανέρχεται στα 63 εκ. ευρώ!

Χαβιέρ Παστόρε

Μετά τον Καβάνι και συγκεκριμένα την αγωνιστική περίοδο 2009/2010 εμφανίστηκε στο Παλέρμο ένα ψιλόλιγνο πιτσιρίκι που έκανε πράγματα και θαύματα με τη μπάλα στα πόδια. Αυτός ήταν ο 20άχρονος τότε Χαβιέρ Παστόρε που ήρθε από την Ουρακάν της Αργεντινής έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν χρειάστηκε να μείνει παρά μόνο δύο χρόνια στη Σικελία μέχρι να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Το καλοκαίρι που μας πέρασε, οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες της Παρί Σεν Ζερμέν έβγαλαν από το ταμείο τους 42 εκατομμύρια ευρώ (!) για να τον φέρουν στο Παρίσι! Καθόλου κακό deal για κάποιον που σου έχει στοιχίσει 6 εκατομμύρια…

Γιόζιπ Ίλισιτς

Το πιο hot όνομα της Παλέρμο αυτή την εποχή είναι ένας 25άχρονος Σλοβένος. Ο Γιόζιπ Ίλισιτς είναι στην καλύτερη ποδοσφαιρική ηλικία για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του και δεν αποκλείεται να το κάνει φέτος, αφού η ομάδα του κινδυνεύει να υποβιβαστεί.

Ο νεαρός μεσοεπιθετικός που ήρθε στην ομάδα του Τζαμπαρίνι το 2010 από την Μάριμπορ έστρεψε όλα τα βλέμματα πάνω του την εβδομάδα που μας πέρασε. Στο παρακάτω video θα δείτε το γιατί.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts