Πήγαμε στην πρεμιέρα του 1ου En Lefko Film Festival

Την Τετάρτη (26.04) πραγματοποιήθηκε η πρεμιέρα για το 1ο En Lefko Film Festival στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών – Κολλεγίου Ψυχικού. Στη σκηνή ανέβηκε ο μοναδικός Κωνσταντίνος Τζούμας, ο οποίος αφηγήθηκε με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο μια ιστορία βγαλμένη από τους τίτλους των ταινιών που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.

Στη συνέχεια, ύστερα από ένα θερμό χειροκρότημα, στη σκηνή ανέβηκε ο Σάκης Τσιτομενέας, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ και ραδιοφωνικός παραγωγός του En Lefko 87,7, τονίζοντας πόσο σημαντική είναι αυτή η διοργάνωση. Είναι μια ανοιξιάτικη κινηματογραφική γιορτή στην καρδιά της Αθήνας κατά τη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστούν εκτός από τις ταινίες, τηλεοπτικές σειρές στη μεγάλη οθόνη, ανεξερεύνητα κινηματογραφικά διαμάντια και παράλληλες εκδηλώσεις.

Στη σκηνή ανέβηκε η Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου, την οποία ευχαρίστησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής για την ιδέα του φεστιβάλ και την πραγματοποίησή του. ‘Τόσο ο Εν Λευκώ 87,7 όσο και το αδερφάκι του το Film Festival διακρίνονται από μια ακόρεστη δίψα για ανακάλυψη, ανάδειξη νέων τάσεων και δημιουργία διαφορετικών εμπειριών για διασκέδαση στην πόλη μας’.

Και εκείνη με τη σειρά της ευχαρίστησε έναν προς έναν τους συντελεστές της διοργάνωσης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την προβολή της ταινίας The Lost City of Z – Η χαμένη πόλη του Ζ του Τζέιμς Γκρέι, με τους Τσάρλι Χάναμ, Σιένα Μίλερ, Τομ Χόλαντ και Ρόμπερτ Πάτινσον.

Ακολούθησε πάρτυ στο φουαγιέ του Θεάτρου!

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΙΝΙΑΣ

Ο Πέρσιβαλ Φόσετ (Τσάρλι Χάναμ), παρά το γεγονός ότι συκοφαντήθηκε και έγινε στόχος γελοιοποίησης από το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής, το οποίο κατηγοριοποιούσε συλλήβδην ως «άγριους» τους αυτόχθονες πληθυσμούς, επέδειξε ιστορική επιμονή επιστρέφοντας -με τη βοήθεια της αφοσιωμένης συζύγου του (Σιένα Μίλερ), του γιου του (Τομ Χόλαντ) και του τυχοδιώκτη συνοδοιπόρου του (Ρόμπερτ Πάτινσον)- ξανά και ξανά στην αγαπημένη του ζούγκλα, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει τη μυθική «Χαμένη Πόλη του Ζ». Το 1925, σε μια τελευταία απόπειρα του Φόσετ, κι ενώ 40 εκατομμύρια αναγνώστες διαβάζουν με ζήλο και ανυπομονησία τα νέα των εφημερίδων σχετικά με τις περιπέτειές του, εξαφανίζεται μυστηριωδώς.

Ο Τζέιμς Γκρέι («The Immigrant») μεταφέρει το best seller του Ντέιβιντ Γκραν με τίτλο «The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon».

 

Κείμενο: Καρολίνα Τσουκαλά
Φωτογραφίες: Αποστόλης Κόκκαλης

 

Διάβασε ακόμα:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]