Μερικά κομμάτια είναι εμπνευσμένα από αληθινά γεγονότα, άλλα προέρχονται πλήρως από τη φαντασία του καλλιτέχνη και σε πολλά,αν δεν βρίσκεσαι τρυπωμένος σε μία γωνίτσα του μυαλού του δημιουργού τους, αδυνατείς να καταλάβεις πότε η αλήθεια περιπλέκεται με το παραμύθι και το αντίστροφο. Όταν ένα κομμάτι είναι “βγαλμένο από τη ζωή, όπως λέει και η λαϊκή ρήση, τότε περιέχει μία παραπάνω δόση μαγείας. Κάπως έτσι σήμερα θα περιπλανηθούμε από τους Nirnana, στο Μίλτο Πασχαλίδη και από μύθους σε γεγονότα!

Nirvana – Heart Shaped Box

Το κομμάτι αυτό είναι γραμμένο από τον frontman του συγκροτήματος, Kurt Kobain και περιλαμβάνεται στον τρίτο και τελευταίο τους  δίσκο “In utero”. Σύμφωνα, με τον ίδιο  το δημιουργό το κομμάτι είναι εμπνευσμένο από ένα παιδί που έπασχε από καρκίνο. Οι στίχοι όμως και η τόσο ιδιαίτερη ιδιοσυγκρασία του καλλιτέχνη, φανερώνουν αρκετά ακόμη.

Πολλοί πιστεύουν, ότι το κομμάτι αναφέρεται στην έντονη αλλά και κατά κάποιο τρόπο αρρωστημένη σχέση που διατηρούσε με τη γυναίκα του Courtney Love καθώς οι στίχοι περιγράφουν τη σχέση ανάμεσα σε δύο άτομα.

Ο τίτλος δέχεται πληθώρα ερμηνειών, καθώς η Courtney μετά από κάποιο ραντεβού τους , είχε στείλει στο ξενοδοχείο που έμενε ο Κurt, ένα κουτί σε σχήμα καρδιάς με διάφορα αντικείμενα μέσα. Το κουτί μεταξύ άλλων, περιείχε το κεφάλι μίας κούκλας, καθώς οι δύο τους μοιράζονταν μια ιδιαίτερη αγάπη προς το συγκεκριμένο είδος παιχνιδιού. Το κομμάτι αυτό εναλλάσσεται ανάμεσα στο πως ένιωθε ο ίδιος ο Kurt για τη γυναίκα του, αλλά και στο πως συμπεριφέρονται οι άνδρες στις γυναίκες!

 

 

Μίλτος Πασχαλίδης – Φωτιά μου

Ένα άκρως ερωτικό κομμάτι, το οποίο γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν ντύνεται με τη βραχνάδα της φωνής του Μίλτου Πασχαλίδης. Το τραγούδι αυτό κρύβει μία ιστορία, από πίσω, την οποία έχει αφηγηθεί και ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε κάποια συνέντευξή του.

Ήταν λοιπόν Φεβρουάριος του 1997 και ενώ βρισκόταν σε μία παράσταση μαζί με ένα φίλο εκείνος του λέει περιπαικτικά :”Καλή η τέχνη,δεν λέω,πάμε τώρα να σου δείξω πως γλεντάει η νεολαία”. Αρκετά θιγμένος και λίγο περίεργος δέχεται την πρόκληση και ακολουθεί το φίλο του, σε ένα σκοτεινό κλαμπ, από αυτά που η μουσική είναι δυνατή και τα φώτα χαμηλωμένα. Όπως περιγράφει ο ίδιος “ εκεί διάφοροι ξελιγωμένοι παίρνουν μάτι τα κορίτσια που ανεβαίνουν στα τραπέζια και χορεύουν τα ποπ σκυλάδικα σουξέ της εποχή”. Ξαφνικά ο dj σταματάει τα σκυλάδικα και από τα ηχεία ακούγεται το ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας. Όλα τα κορίτσια κατέβηκαν από το τραπέζι , πέρα από μία κοπέλα με μακριά μαύρα μαλλιά. Χόρεψε το ζεϊμπέκικο με μια σπάνια ομορφιά.

Το κομμάτι λοιπόν το έγραψε μόλις σε μισή ώρα για την κοπέλα αυτή, που ποτέ δεν γνώρισε αλλά τόσο θαύμασε. Το αγάπησε και τόσο πολύ μάλιστα, σαν να μην ήταν δικό του κομμάτι. Στην ηχογράφηση δυσκολεύτηκε να το τραγουδήσει καθώς  το άγχος τον είχε παραλύσει. Το αποτέλεσμα όμως είναι μαγικό!

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]