Αν είναι στο DNA του Έλληνα η φύση του παιγνίου της φαμφάρας ή όχι, δεν το ξέρω. Αμφιβάλλω ακόμη, αν η νοοτροπία έχει – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – μεταφραστεί σε χρωμόσωμα και «περνάει» από εμάς, στα παιδιά μας. Όπως και να ‘χει, το πόσο γελοία μπορεί το μπαλάκι να πετιέται Δεξιά και Αριστερά έχει καταντήσει δεξιότητα.

Αν είναι ποτέ δυνατόν να γίνεται η θρησκεία αυτό το μπαλάκι. Πόσα ακόμη Joker θα δούμε;! Κύριοι, εδώ δεν παίζουμε σε θεατρική παράσταση τσίρκου. Σεβασμός στην πίστη του καθενός, στο – όποιο – επίπεδο νοημοσύνης του εκάστοτε πολίτη και πάνω από όλα, σεβασμός στις στερήσεις του Έλληνα.

Υπάρχουν σοβαρότερα παίγνια για να ασχοληθεί η Ελλάδα. Αλήθεια, τι να συμβαίνει άραγε με τα συμφωνημένα για τις αποδόσεις, μετά μέτρων, της Ελλάδας; «Τα πάμε καλά»; Μεγαλώνει ο χρονικός ορίζοντας που θα είμαστε δέσμιοι αποπληρωμών ή μικραίνει; Κάποιο νέο από την Παραγωγή σαν Ελλάδα έχουμε ή να περιμένουμε το ταχυδρομικό περιστέρι;

Βέβαια, πόσα να περιμένει κανείς από μια χώρα που δεν μπορεί να κρατήσει τον «δολοφόνο» μέσα στη «φυλακή». #diplhs

paignia1

Τα αυτιά μας πάσχουν από «φαμφαρίτιδα», ας μου επιτραπεί η έκφραση, από τα τόσα που έχουμε ακούσει στους λόγους. Περιμένουμε, λέει ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση του Ελληνογερμανικού επιμελητηρίου, το δεύτερο πρωτογενές πλεόνασμα και θα αρχίσουμε να απαλλασσόμαστε από τα δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη. Μα φυσικά και υπάρχει πλεόνασμα, με τους μισθούς της πείνας, με τις κωμικοτραγικές συντάξεις, και τα χαράτσια πολλαπλών μορφών για να έχουμε ποικιλία. Από τη στιγμή που κόπηκαν όλα αναμενόμενο ήταν το «πλεόνασμα». Αφαιρούνται 100, από τα οποία αξίζαμε τα 50 για να μας δώσουν 0.5 πίσω; Να χαρούμε.

Το πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας δεν είναι ούτε το πιστεύω, ούτε τα λόγια – λόγια – λόγια ώ λόγια. Είναι ότι δεν φερόμαστε έξυπνα ενώ οι άλλοι παίκτες το κάνουν. Χρειαζόμαστε δυνατές κινήσεις, δικές μας. Νέα μυαλά, με νέα νοοτροπία να φέρουν το αναπάντεχο. Κακά τα ψέματα, θέλει ο καπιταλισμός να έχεις διαύγεια στην κρίση σου και θέληση για ρίσκο.

Όμως γαλουχηθήκαμε στο «βόλεμα», πού να τη βρούμε την κριτική σκέψη και πού το επιχειρείν; Αυτό είναι το σημαντικότερο εσωτερικό παίγνιο που πρέπει να κερδίσουμε, να αλλάξουμε αντιλήψεις και τρόπο οικονομικής συμπεριφοράς.

Και μία διευκρίνιση… η λαμογιά δεν είναι εξυπνάδα, κουτοπονηριά είναι.

Νίκος Γκολφινόπουλος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]