Έκθεση φωτογραφίας 14-17 Απριλίου στον πολυχώρο «Ρομάντσο» από την ομάδα firefly.

Η ομάδα firefly, μια ομάδα δράσης που έχει ως στόχο την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη, διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας «Παιδί και Κόσμος», στηρίζοντας έμπρακτα εκείνους που βρίσκονται δίπλα στους πρόσφυγες. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν εξολοκλήρου για την στήριξη της «Αλληλεγγύης Λέσβου».

Πρόκειται για μια νεοσύστατη ομάδα δράσης που υπάρχει επίσημα από τον Δεκέμβρη του 2015 και οργανώθηκε με αφορμή την διέλευση των προσφύγων ενώ πριν δραστηριοποιούνταν άτυπα βοηθώντας τις ευπαθείς ομάδες. Αποτελείται από 15 περίπου άτομα και στοχεύει στο να υλοποιήσει την αγάπη της για την φωτογραφία,πάντα σε συνάρτηση με την κοινωνία και παράλληλα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω της κοινωνικής προσφοράς. Ο εμπνευστής της ομάδας Άρης Κικής ήθελε να δημιουργήσει μια ομάδα γιατί πιστεύει πως έτσι “ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος και δίνει δυνατότητες έτσι ώστε να λάβει δράση ο κόσμος”. Αυτό δεν σημαίνει ότι δράττουν μόνοι τους αφού πολλές φορές έχουν έρθει σε συνεργασία και με άλλες ομάδες.

Paidi&KosmosAFISA

Η έκθεση σαν μήνυμα αισιοδοξίας!
Η έκθεση απαρτίζεται από 43 φωτογραφίες τραβηγμένες από όλο τον κόσμο. Χωρίζεται σε 2 παραμέτρους: των αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών σε διάφορες φάσεις της παιδικής ηλικίας. Η λογική της είναι,όχι να φανούν οι αντιθέσεις αλλά να βρίσκονται σε έναν διαρκή διάλογο και να δείξει ότι το παιδί δρα σε όλες τις συνθήκες με τον ίδιο τρόπο. Κυριαρχούν το παιδικό παραμύθι,το παιχνίδι,η φιγούρα της γιαγιάς,τα παιδιά στη φύση και στα περιβάλλοντά τους.Ωστόσο από την έκθεση εκλείπουν φωτογραφίες προσφύγων.

Η έκθεση αυτή, κόντρα στο… ρεύμα, δεν στηρίζεται σε φωτογραφίες προσφύγων. Δεν θέλει να «πουλήσει» τον πόνο και την απόγνωσή τους, αλλά να στείλει ένα μήνυμα αγάπης και ενότητας μέσα από εικόνες παιδιών από όλο τον κόσμο με στόχο την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών. ‘Οπως δήλωσαν “δεν κάνουμε άλλο ένα θέμα για τους πρόσφυγες,θέλουμε να βοηθήσουμε όχι να προβληθούμε”. Οι φωτογράφοι είναι από όλο τον κόσμο και όχι μόνο επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες.

897

Η φιγούρα της γιαγιάς
Μια από τις φωτογράφους και μέλος της ομάδας, η Λίνα Πολέμη, είπε πως ήταν αφορμή γι’ αυτή η υλοποίηση της έκθεσης μιας και η γιαγιά της η οποία ήταν Ελληνίδα έζησε και μεγάλωσε στη Συρία και είδε μέσα από τα δικά της μάτια αυτή την κατάληξή της. Δίνει έτσι έναν φόρο τιμής και έχει διαθέσει στην έκθεση πολλές από τις φωτογραφίες της.

-11α

Τα μέλη της ομάδας λοιπόν θέλουν μέσα από αυτή τη δράση να περάσουν μηνύματα ,αγάπης,μη βίας και να φτιάξουν με ένα τρόπο κάποιες δομές αλληλεγγύης και το πρόγραμμα είναι το εξής:

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 14 Απριλίου 2016, στις 19.00
Μέρες και ώρες λειτουργίας:
Πέμπτη 14 Απριλίου 19.00 – 22.30
Παρασκευή 15 Απριλίου 17.00 – 22.30
Σάββατο 16 Απριλίου 12.00 – 22.00
Κυριακή 17 Απριλίου, 12.00 – 21.00

20160404_140243

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης:

Παρασκευή 15 Απριλίου στις 20:00: Αφρικανικά κρουστά με ρυθμούς από τη Δυτική Αφρική από την ομάδα “Terra Djembe” της Pangea world music center.

Κυριακή 17 Απριλίου, στις 13:00: Η Αγνή Στρουμπούλη θα ζωντανέψει παραμύθια της προφορικής παράδοσης από διάφορα μέρη του κόσμου και κυρίως από την Ελλάδα, για την ψυχαγωγία μικρών και μεγάλων.

Βίκυ Ζαφείρη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]