Η επιτυχία της νέα ταινίας της Disney, Maleficent, αποδεικνύει περίτρανα ότι- αν και χιλιοειπωμένα στην μεγάλη οθόνη- τα παραμύθια επιστρέφουν και έχουν πέραση. Κλασικά παιδικά παραμύθια χάρη στο Hollywood και τα ειδικά εφέ μετατρέπονται σε ταινίες επικής φαντασίας και οι πιο αγαπημένοι χαρακτήρες παίρνουν σάρκα και οστά από ηθοποιούς- βεληνεκούς- που ο κόσμος δεν χορταίνει να βλέπει ξανά και ξανά.

Από την σκοτεινή Angelina Jolie ως την ψυχωτική και τρελή αλλά με δόσεις χιούμορ Julia Roberts και τον ανεπανάληπτο στον ρόλο του τρελο-καπελά Johnny Depp, το 3pointmagazine επιλέγει τους χαρακτήρες που απογειώθηκαν υποκριτικά από γνωστούς ηθοποιούς.

Julia Roberts- Μirror Mirror

Ω ναι, το παραμύθι των αδερφών Γκριμ έχει μεταφερθεί τόσες φορές στον κινηματογράφο, σχεδόν όσες φορές έχει παιχτεί το Κωνσταντίνου και Ελένης στην ελληνική τηλεόραση. Για αυτό και το να μεταφέρεις ξανά την ίδια ιστορία διαφορετική και ανανεωμένη θέλει τέχνη, μια τέχνη που προσπαθεί αλλά δεν καταφέρνει τελικά ο σκηνοθέτης του «Mirror Mirror» (Καθρέφτη, Καθρεφτάκι μου) Tarsem Singh. Αποτέλεσμα; ανιαρό και άνοστο.

Με εξαίρεση τη Julia Roberts, η οποία ενσαρκώνει ψυχωτικά, σατανικά αλλά και με χιούμορ και τρέλα την κακιά Βασίλισσα, και δίνει μια άλλη πνοή στον χαρακτήρα κλέβοντας την παράσταση και τραβώντας τα βλέμματα του κοινού που έτρεξε να δει την άλλοτε Εριν Μπροκοβιτς σε ένα ρόλο που ίσως είναι η πρώτη και τελευταία φορά που την βλέπουμε.

Kirsten Steward & Charlize Theron – Snow White and the Huntsman

Σε αντίθεση με το Mirror Mirror, το «Snow White and Huntsman» (η Χιονάτη και ο Κυνηγός) είναι μια περιπέτεια που προσφέρει απλόχερα δράση. Από ουσία βέβαια μηδέν, παρόλο που οι ηθοποιοί αντεπεξέρχονται μια χαρά με πολλά ονόματα γνωστά και ανερχόμενα. Η ταινία αξίζει σχεδόν ολόκληρη για την ξανθιά ψυχρή και κακιασμένη βασίλισσα, Charlize Theron που έχει πιάσει πραγματικά το νόημα τι εστί κακιά βασίλισσα και την ενσαρκώνει απόλυτα πειστικά ως και τρομακτικά.

Πολύ καλύτερη από την γλυκιά Julia Roberts που δεν πείθει τόσο για κακιά. Άλλωστε η Theron είχε παίξει και στο Monster, άρα ξέρει καλά να υποδύεται ψυχωτικούς κακούς ρόλους. Η ίδια είχε αποκαλύψει πως είχε καταχαρεί τον ρόλο της και κυρίως το να ουρλιάζει σε άλλους.
Όσο και να αναρωτιέται ο καθρέφτης ποια είναι η ομορφότερη, η Kirsten Steward σίγουρα δεν είναι, άλλωστε επισκιάζεται απίστευτα από την Theron και δεν καταφέρνει παρά να κερδίσει το teen κοινό που “πορώνεται” με τις γκριμάτσες της αλά Twilight.

Amada Seyfried- Red Riding  Hood

Την αθωότητα της Κοκκινοσκουφίτσας των παιδικών μας χρόνων, αναπαριστά τέλεια η Amada Seyfried που εκτός από πολύ όμορφη είναι και ιδανική για τον ρόλο καθώς πάντα θύμιζε κάτι από ηρωίδα βγαλμένη από τα παραμύθια. Βέβαια δεν είχε και ιδιαίτερο μέτρο σύγκρισης καθώς είναι από τις πρώτες που ενσαρκώνουν αυτό το ρόλο. Η ίδια σε συνέντευξή της είχε δηλώσει ότι καταδιασκέδασε με την κόκκινη μπέρτα της και ότι δεν είχε ιδέα πόσο μεγάλος θα ήταν ο κακός ο λύκος.

Johnny Depp- The Mad Hatter

Κανένας δεν θα μπορούσε να δώσει ζωή στον ρόλο του τρελό καπελά, όπως έδωσε ο πολυτάλαντος Johnny Depp στην ταινία του Tim Burton “Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων”. Δοκιμασμένος άλλωστε δις και τρις σε τέτοιους ρόλους από την Disney και όχι μόνο, ο Depp δίνει επιπλέον φαντασία και ιδιορρυθμία σε ήδη ξεχωριστούς παραμυθένιους χαρακτήρες και είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που μικροί και μεγάλοι τρέχουν στο σινεμά. Τον Depp δεν τον βαρέθηκε κανείς ούτε θα τον βαρεθεί ποτέ, ειδικά σε τέτοιους ρόλους που του πάνε γάντι και τους απογειώνει.

Nicole Kidman- Mrs Coulter

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε δει την Kidman σε καλύτερες ταινίες από αυτήν και σε καλύτερους ρόλους, αλλά σε σχέση με την ανίερη ταινία «Το Αστέρι του Βορρά»- που για παραμύθι δεν είναι κακό αλλά εντάξει, πάσχει σε πολλά σημεία και ας προσπαθεί να γίνει μια περιπέτεια μεταξύ Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και Harry Potter -η Nicole δίνει κάτι από την υποκριτική της λάμψη. Και φυσικά το υποκριτικό της ταλέντο, όσο μπορεί βέβαια σε ένα παραμύθι.

Jim Carrey- Count Olaf

Χωρίς την παρουσία του Jim Carrey η ταινία «Lemon Snicket’s a series of unfortunately events» -μεταφορά μιας σειράς παιδικών μυθιστορημάτων- δεν θα ήταν η ίδια. Ο Carrey υποδυόμενος τον σατανικό Κόμη Όλαφ, έναν παντελώς αποτυχημένο ηθοποιό, που όνειρό του έχει κάποια στιγμή να φτιάξει τον δικό του θεατρικό θίασο, εκτοξεύει τον ρόλο. Αν και συνήθως ενσαρκώνει κωμικούς ρόλους, μπαίνει άψογα στο κακό προφίλ του χαρακτήρα της ταινίας δίνοντάς του και ένα κωμικό στοιχείο λόγω των χαρακτηριστικών γκριματσών του.

Αν και κατακρίθηκε ως παλιάτσος σε μια ταινία που είναι μεν παιδική αλλά περιέχει δραματικά και ζοφερά στοιχεία, ο Carrey μάλλον υποκριτικά ανεβάζει το επίπεδο, ενώ πραγματικά δύσκολα αναγνωρίζεται-άλλωστε το μακιγιάζ της ταινίας πήρε και Όσκαρ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]