Μάλλον δεν είναι η χρονιά τους. Η σεζόν ξεκίνησε με άλλα όνειρα και αλλιώς δείχνει να καταλήγει! Τα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη έχουν φτάσει σχεδόν στη μέση και η περίοδος μόνο καλή δεν είναι για τον Παναθηναϊκό και τη Μίλαν.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Παναθηναϊκός γύρισε το καλοκαίρι σελίδα και το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών πέρασε στα χέρια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας όπου επικεφαλής είναι ο Γιάννη Αλαφούζου. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε την πλήρη στήριξη της διοίκησης, έκανε τις δικές του μεταγραφές και γενικότερα είχε τα κλειδιά, όπως λέμε, του μεταγραφικού σχεδιασμού. Ο Πορτογάλος είχε και την στήριξη των φιλάθλων της ομάδας, αφού κανείς δεν ξεχνά την περσινή μπαλάρα που έπαιξε το Τριφύλλι. Όμως, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά. Ναι μεν, η ομάδα προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League, όπου ήταν και ο ρεαλιστικός στόχος και όχι οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά τα ματς στο εγχώριο πρωτάθλημα ήταν γερό χαστούκι για όλους. Και για να τα αναλύουμε, αφού είναι πάνω κάτω γνωστά, ο Παναθηναϊκός είναι τέσσερις βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού και 15 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Ο Αλαφούζος απομάκρυνε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα τον Ζεσουάλδο Φερέιρα και πλέον το τιμόνι της ομάδας ανέλαβε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Από την άλλη, και η Μίλαν δεν περνάει και την καλύτερη… φάση στη ζωή της! Διανύουμε τον έκτο χρόνο από το τελευταίο Τσάμπιοςν Λιγκ που πήρε(σύνολο έχει επτά. Πρώτη στη σχετική λίστα είναι η βασίλισσα της Ευρώπης, η Ρεάλ Μαδρίτης). Η ομάδα του Αλέγκρι απέχει πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού και 17 πόντους από την πρωτοπόρο Γιουβέντους! Η χρονιά ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο αφού οι οργανωμένοι οπαδοί έκαναν μήνυση(!!!) στη διοίκηση της ομάδας. Ο λόγος; Οι ιθύνοντες έβγαλαν σποτ για τις κάρτες διαρκείας και πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και ο Τιάγκο Σίλβα. Δύο παίκτες που πουλήθηκαν μερικές βδομάδες αργότερα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Παράλληλα, τα ταμεία της Μίλαν γέμισαν με ζεστό χρήμα. Ο σταρ Ρομπίνιο είναι μόνιμα στην εξέδρα αφού ο νεαρός τεχνικός δεν τον υπολογίζει, ο Πάτο είναι λίγο πριν την έξοδο(το καλοκαίρι τον… κράτησε με τα χίλια ζόρια η κόρη του Μπερλουσκόνι αφού διατηρούν σχέση). Τα αστέρια έχουν αρχίσει και φεύγουν ένας- ένας(Νέστα, Ζέντορφ, Ιντζάγκι, Πίρλο κτλ). Ο Μπερλουσκόνι περνάει και αυτός κρίση, δεν είναι πλέον πρωθυπουργός, χάνει καθημερινά δύναμη και θέλει να πουλήσει την ομάδα. Οι υποψήφιοι αρκετοί.

Συμπέρασμα; Παναθηναϊκός και Μίλαν θέλουν να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται η χρονιά. Ζουν μια από τις μεγαλύτερες παρακμές(αν όχι την μεγαλύτερη) στην ιστορία τους και σίγουρα κανείς δεν θέλει να την θυμάται. Κρίση στη διοίκηση, τα μεγάλα αστέρια έφυγαν και οι ομάδες θέλουν… ξερίζωμα και να χτιστούν ξανά από την αρχή. Πόσα κοινά έχουν; Ποιος μπορεί να υποσχεθεί ότι άμεσα άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες που πρωταγωνιστούν στη χώρα τους και στα ευρωπαϊκά Κύπελλα δεν θα πάθουν το ίδιο; Η κρίση έχει χτυπήσει καλά και το ποδόσφαιρο. Μια ματιά στα εισιτήρια αρκεί κανείς για να πειστεί. Οι φίλαθλοι της ομάδας είναι σίγουροι ότι θα μπουν ξανά σε τροχιά πρωταθλητισμού. Το θέμα είναι να γίνει όσο πιο άμεσα γίνεται.

Αδάμ Τσίκουρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]