Αθωώθηκε ομόφωνα πανηγυρικά από το Β’ τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο Θανάσης Κούρκουλας, μέλος της Κινησης «Απελάστε το Ρατσισμό» που κατηγορούνταν για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση από το Σπύρο Γιαννάτο γνωστό υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής και μέλους της ακροδεξιάς επιτροπής κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση  για αθώωση που έκανε η εισαγγελέας βασιζόμενη στις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης του Θανάση Κούρκουλα αλλά και του ίδιου. Στο δικαστήριο αποδείχτηκαν περίτρανα οι επιθέσεις κατά του Αλέκου Αλαβάνου, του Θανάση Κούρκουλα και της υπόλοιπης ομάδας της «Ελεύθερης Αττικής» κατά την προεκλογική περιοδεία που έκαναν στον Άγιο Παντελεήμονα το 2010. Εντύπωση προκάλεσαν οι αντιφατικές καταθέσεις του μηνυτή Σπύρου Γιαννάτου όσο αν αφορά στις κλωτσιές, τις γροθιές και τις ύβρεις εναντίον του κατηγορουμένου Θανάση Κούρκουλα, όπως και του μοναδικού μάρτυρα κατηγορίας, μέλους της ίδιας επιτροπής με τον μηνυτή, ο οποίος δεν είχε δει καμία αξιόποινη πράξη από κανέναν!

Ήταν η τελευταία πράξη μιας μακρόσυρτης δικαστικής διαδικασίας που ξεκίνησε με μήνυση που έκανε η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» προς τους χρυσαυγανακτισμενους του Αγίου Παντελεήμονα το 2010 και τελικά κατέληξε στην αμετάκλητη καταδίκη τριών από αυτούς. Θα συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα να αγωνιζόμαστε ενάντια στη φτώχεια, το φασισμό, τον πόλεμο και το ρατσισμό. Ο κοινός αγώνας των εργατών ντόπιων και μεταναστών είναι που μπορεί να καταδικάσει τους νεοναζί τόσο στα δικαστήρια όσο και μέσα στην κοινωνία.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]