Συνεχίζεται από χθες αργά τη νύχτα η προληπτική νοσηλεία του ισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα, που μεταφέρθηκε στα επείγοντα του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει ξεκινήσει απεργία πείνας πριν από πέντε ημέρες διαμαρτυρόμενος για την μη χορήγηση αδείας από τις φυλακές, λόγω άρνησης του εισαγγελέα Βόλου, που έκρινε ότι διαθέτει τα τυπικά, αλλά δεν έχει τα ουσιαστικά στοιχεία.

Ο 60χρονος Δημήτρης Κουφοντίνας, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λόγω αδιαθεσίας και διαπιστώθηκε από τους γιατρούς που τον εξέτασαν ότι είχε πτώση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της απεργίας πείνας, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Ωστόσο από χθες το βράδυ νοσηλεύεται φρουρούμενος κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο, σε ειδικό χώρο κρατουμένων στη νέα πτέρυγα του ιδρύματος και εξακολουθεί να αρνείται να λάβει τροφή.

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης το απόγευμα της Τρίτης 7/5 στα Προπύλαια

“Κόντρα στις μεθοδεύσεις αυτές, ενάντια στην «αντι»τρομοκρατική νομοθεσία και στη διάταξη περί εισαγγελικού βέτο για τις άδειες, οι δυνάμεις του ευρύτερου κοινωνικού και ταξικού κινήματος οφείλουν να σταθούν δίπλα στο Δημήτρη Κουφοντίνα που καλείται για μια ακόμη φορά να διεκδικήσει το αυτονόητο”, αναφέρεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της «Συνέλευσης αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα», με την οποία απευθύνεται κάλεσμα για συγκέντρωση στα Προπύλαια, σήμερα, Τρίτη 7/5, στις 7 το απόγευμα. Θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ξεκίνησε μια νέα απεργία πείνας για το αυτονόητο, υπονομεύοντας την ήδη επισφαλή υγεία του και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Αυτό είναι το «κόκκινο νήμα» της συνέπειας και της αξιοπρέπειας που είναι η υπεράσπιση και η απάντηση του σ’ αυτούς που επιδιώκουν την εξόντωσή του. Τα τέρατα που λατρεύουν τις φυλακές τύπου Γ΄ καραδοκούν», σημειώνει κάλεσμά του για την εν λόγω διαδήλωση το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα».

Πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]