Γαλανόλευκη κλωστή παλιά, δε ζυγιάζει πια καλά
τρώει κλώτσους να κυλίσει μα σε γούβες σταματά
δεν είν’ τριχιά, δεν είν’ μαλλί μάλλον κάτι πιο βαθύ
πάρε θέση στη σειρά, παραμύθι(;) ξεκινά.

Το τζίνι και ο Βουλευτής

Τρεις ευχές. Ουίσκια, ξηροκάρπια και συνδρομητικά ματσάκια.
– Ναι καλό μου τζίνι, αυτά θέλω και είμαι ευτυχισμένος. Δεν θέλω δόξα, δεν θέλω τιμή, δεν θέλω πλούτη και λεφτά!
Απόρησε το τζίνι…
– Μα πως γίνεται να μη θες δόξα; Να μη θες τιμή; Να μη θες λεφτά; Μα να μη θες λεφτά; ΛΕΦΤΑ;
– Ε ρε τζίνι μου τώρα, συγγνώμη! Εδώ πάνε να μας κλείσουν τα καφενεία της βουλής, που θα βλέπω τα ματς όταν γίνονται βαρετές συνελεύσεις; Η δόξα θα με νοιάζει; Την πήρα όταν με ψήφισαν. Θα με νοιάζει η τιμή; Την έχω όταν ψηφίζω ότι πει ο αρχηγός μου. Όσο για τα λεφτά, δεν έχω ανάγκη. Είμαι βουλευτής.
– Και μια ευχή για τον λαό; Κάτι για τον λαό δεν θες;
– Δε φτάνει που πρέπει να κάθομαι να ακούω το μακρύ και το κοντό του καθενός στη βουλή, θα πρέπει να χαραμίσω και ευχή;! Γράψε συνδρομητικά ματσάκια, γράψε να το δω!

Σύννεφα απλώθηκαν, αστραπές βρόντηξαν, η γη τραντάχτηκε και…
κλίκ.
κλίκ.
κλίκ.
Τρεις φορές το τζίνι χτύπησε το δάχτυλο του και ό,τι ζήτησε ο βουλευτής το είχε. Έζησε αυτός καλά, και εμείς ; «Δικό σας».

Οι καμπόσοι κλέφτες

«Άπαχο Άνοιξε» φώναξε. Οι πόρτες σκανάρισαν την κόρη του, τακτοποίησαν το ID του και άνοιξαν διάπλατα. Ένα τεράστιο γαλακτοκομείο φανερώθηκε μπροστά του! Όλη η σύγχρονη τεχνολογία σε ένα εργοστάσιο. Ήταν εκεί και καμπόσοι υπόλοιποι και συζητούσαν έντονα, έτρεξε να ακούσει.

– Μα μας κλέψανε! 100 η αλεπού, 101 τα αλεπουδάκια; Θράσος.
– Τι έγινε ρε παιδιά; Τι μας κλέψανε;
– Την προέλευση μας κλέψανε! Την προέλευση στα προϊόντα μας!

Σάστισε.

– Και κ-κ-και η ανταγωνιστικότητα; Πώς θα προβάλουμε τα δικά μας γάλατα; Πως θα αντιμετωπίσουμε τα άλλα Ευρωπαϊκά; Πώς θα κρατήσουμε την τιμή 30% ψηλότερα; Πως;
[ Πώς να την αντιμετωπίσουν; Να επενδύσουν σε έρευνα και καινοτομία; Να κάνουν βήματα μπροστά να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές; Να κάνουν το προϊόν καλύτερο; ]

Εύρηκα, φώναξε. Τι κι αν μας λένε οι Ευρωπαίοι να καταργήσουμε την αναγραφή προέλευσης στα προϊόντα. Θα φτιάξουμε ένα σήμα που να λέει πιστοποιεί την Ελληνικότητα μας! Έναν άτυπο ελιγμό και θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, ε;

-Εγώ λέω ναι!
– Κι εγώ
– Κι εγώ

– Ε, είμαστε καρτέλ όμως! Η συμφωνία να τηρείται, δεν θέλω μειώσεις τιμών και άλλα παιχνιδάκια.

Τώρα τρέχουν για το σήμα. Ναι, τώρα που το διαβάζετε.

Παραμύθι, μύθοι μύθοι…

Νίκος Γκολφινόπουλος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]