Βραδιές στο Polis Art Café

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ
Παρουσίαση βιβλίου

Οι Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Βούλγαρη ‘Το εμφύλιο σώμα, πολυφωνική μεταμυθοπλασία’, την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Polis Art Café.

Μια λογοτεχνική αφηγηματική σύνθεση που εστιάζει στις οριακές στιγμές, εκεί όπου οι αντίρροπες δυνάμεις έρχονται στο προσκήνιο και οι έριδές τους συνταράσσουν το σώμα του μύθου, της ιστορίας και των ιδεών.

Εμφύλιες αντιθέσεις και συγκρούσεις, Αρκάδων και Λακεδαιμονίων, Τεγέας και Μαντινείας, Αριστοκρατών και Δημοκρατικών, Αρχαιότητας και Χριστιανισμού, Βυζαντινών και Καθολικών, Διαφωτισμού και Ρομαντισμού μέσα στην επανάσταση του 1821, «επίσημης» και «λαϊκής» Λογοτεχνίας στον μεσοπόλεμο, Αριστεράς και Δεξιάς την περίοδο 1944-1949, Μοντέρνου και Μεταμοντέρνου στις μέρες μας, Λογοτεχνίας και Ιστορίας…

Γραμμένο με την τεχνική της μεταμυθοπλασίας, το Εμφύλιο Σώμα του Κώστα Βούλγαρη αντλεί απ’ όλα τα προηγούμενα βιβλία του (Τα άλογα της Αρκαδίας, Ο Καρτέσιος στην Τρίπολη, Στο όνειρο πάντα η Πελοπόννησο…) και φέρνει σε πρώτο πλάνο, δηλαδή μέσα στο λογοτεχνικό κείμενο, τις ίδιες τις φωνές της ιστορίας, την κάθε μία με τη δικιά της γλώσσα, με τη δικιά της αλήθεια.

Ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, μια αναζήτηση «εκείνων που μας χωρίζουν», με στόχο την ανάδειξη των αντιθέσεων που κινούν την ιστορία και στοιχειώνουν τη δικιά μας ζωή.

voulgaris

Ο Κώστας Βούλγαρης γεννήθηκε το 1958 στα Δολιανά Αρκαδίας. Είναι πεζογράφος
και κριτικός λογοτεχνίας. Από το 2002 επιμελείται τις «Αναγνώσεις», το ένθετο βιβλίου και ιδεών της κυριακάτικης Αυγής.

Είσοδος ελεύθερη

Polis Art Café
Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου
2103249588

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]