«Oι Remade επιστρέφουν δυναμικά με το “Landmine of Love ΕP”, μια ανεξάρτητη παραγωγή που θα κυκλοφορήσει διαδικτυακά την 1η Σεπτεμβρίου.  Το “Landmine of Love EP”, την παραγωγή του οποίου υπογράφει το ίδιο το συγκρότημα» […]

Κάπως έτσι ξεκινά το δελτίο τύπου της κυκλοφορίας του νέου EP των Remade, μια δουλειά που δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε με κόπο και χρήματα σχεδόν εξ ολοκλήρου δικά τους, όπως πλέον πολλών άλλων συγκροτημάτων. Θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε συγκρότημα που σέβεται τον εαυτό του πλέον προτιμά να φτιάχνει έναν ανεξάρτητο δίσκο, αυτόνομα, καθώς, σε τελική ανάλυση, πέραν της πιο προσεγμένης δουλειάς, προσθέτεται και το προσωπικό στοιχείο, δύο πράγματα που σε καμία δισκογραφική – τουλάχιστον στη χώρα μας – δεν μπορείς να βρεις. Μα ας αφήσουμε αυτή τη μεγάλη κουβέντα και ας περάσουμε στη μουσική των Remade.

Οι Remade είναι οι: John Garrett (φωνή – κιθάρα), Nick Papageorgopoulos (φωνητικά – κιθάρες), Alex Amvrosidis (φωνητικά – μπάσο), Thomas Halanoulis (κρουστά). Τους γνωρίσαμε μέσα από τον πρώτο τους δίσκο The Spark, όπου από την πρώτη νότα φαινόταν πως πρόκειται για μια δουλειά κάτι παραπάνω από καλή, ειδικά όταν πρόκειται για μια ελληνική μπάντα που τραγουδά αγγλόφωνη εναλλακτική ροκ.

Τελικά, μετά και την δεύτερη νότα, καταλάβαινες πως ήταν αρκετά παραπάνω από καλή! Φτάνουμε πλέον στο 2013, χωρίς μεγάλο χρονικό διάστημα να ‘χει περάσει, και την κυκλοφορία του EP Landmine Of Love, το οποίο, μαζί με ένα ακόμα EP που θα κυκλοφορήσει αργότερα, είναι προπομπός για τον νέο τους δίσκο David, που θα κυκλοφορήσει στα μέσα του ’14.

Για το EP εργάστηκαν, πέρα από τη μπάντα, ο Δημήτρης Καρπούζας (Lizard Sound Studio) και το μάστερινγκ ο Brian Lucey (Magic Garden Studio). Σύμφωνα με τη μπάντα «ο ακροατής μπορεί να ακούσει τέσσερα κομμάτια που περιγράφουν την αισιόδοξη και φωτεινή πλευρά του David και που πρόκειται να γνωρίσουμε με τον ερχομό του ολοκληρωμένου άλμπουμ τους». Σαν σύνολο, είναι δουλειά εξαιρετική, τόσο σε παραγωγή, όσο και μουσικά – στιχουργικά, με το συγκρότημα και τους συνεργάτες τους να δημιουργούν ένα σύνολο που ακόμα και μπάντες του εξωτερικού θα ζήλευαν, ή αντίθετα, ένα σύνολο που τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από μπάντες του εξωτερικού.

Όλο το EP κινείται σε μουσικές όμοιες με αυτές των Kings Of Leon, όμως όχι στα «εμπορικά» τους κομμάτια, αλλά πιο κοντά σε τραγούδια όπως το Red Morning Light, ή το Notion, ακόμη και το Manhattan, όταν μιλάμε για το αντίστοιχο ακουστικά κομμάτι των Remade, το Promises. Για τους φίλους των Remade, το EP αυτό… επισφραγίζει το λόγο που τους έκανε να αρχίσουν να ακολουθούν το συγκρότημα. Για τους φίλους της αγγλόφωνης σκηνής, εάν δεν γνωρίζουν τη μπάντα, το Landmine Of Love είναι σπουδαία ευκαιρία να την μάθουν. Για όσους πιστεύουν πως οι ελληνικές μπάντες θα έπρεπε να παίζουν μόνο «ελληνικά», είναι επίσης σπουδαία ευκαιρία, μαζί με άλλες μπάντες και δουλειές, να αλλάξουν γνώμη! Για να αποφύγουμε την πολυλογία, το Landmine Of Love, όπως και το The Spark, όπως σίγουρα και οι επικείμενες κυκλοφορίες των Remade, είναι σπουδαία ευκαιρία για κάποιον να απολαύσει πολύ καλές και προσεγμένες δουλειές από μια νεανική εγχώρια μπάντα.

Μπορείτε να ακούσετε τα κομμάτια του Landmine Of Love, όπως και να δείτε τα video – teasers που έχουν γυριστεί για το κάθε ένα ξεχωριστά, στο site της μπάντας, ή στο Soundcloud, και αφού τα ακούσετε να μου πείτε πόσο συμφωνείτε μαζί μου, γιατί να διαφωνείτε είναι μάλλον δύσκολο!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Φοιτητής (έτσι λέει) Βιβλιοθηκονομίας, εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος. Το 3pointmagazine.gr είναι η πρώτη του ουσιαστική επαφή με το γραπτό λόγο. Από το καλοκαίρι του 2011 αποτελεί μέλος του web σταθμού Summer Rain.

Related Posts