ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΟΥ ΔΙΣΚΟΥ

«ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ»

Σάββατο 16 Απριλίου @ Architecture Rock Stage (Ζωγράφου)

Ωρα 22:00 – Είσοδος ελεύθερη

 

Guests:     Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
                  Κώστας Παρίσσης
                  Αργύρης Λούλατζης

 

Opening:   Salto Mortale
                  Κρυστάλλινες Σκιές

Ο Πέτρος Θεοτοκάτος με τη μπάντα του, παρουσιάζουν παρέα με αγαπημένους φίλους στο Architecture Rock Stage (Ζωγράφου), το νέο άλμπουμ του με τίτλο «Aυτό που καίγεται», που κυκλοφορεί από την B­otherSide records, καθώς και σημαντικές στιγμές από όλη τη δισκογραφία του.

O 7oς δίσκος του Πέτρου Θεοτοκάτου περιέχει 9 τραγούδια που έγραψε ζωντανά με το κλασικό ροκ τρίο του στο στούντιο, ένα τραγούδι σε ποίηση του Κώστα Καρυωτάκη και μια ηλεκτρονική μπαλάντα που ερμηνεύει ο Κώστας Παρίσσης (Υπόγεια Ρεύματα).

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την B­otherSide records σε 150 αριθμημένα βινύλια, μέσα στα οποία υπάρχει και cd με το άλμπουμ και 2 bonus tracks, καθώς και ένα δισέλιδο ένθετο με τους στίχους.

Στην παρουσίαση του δίσκου, μαζί με τον Πέτρο θα είναι ο Ακης Περδίκης στα τύμπανα, γνωστός από τις συμμετοχές του σε πολλούς δίσκους της ελληνικής ροκ σκηνής και ο Γιάννης Κόκκινος στο μπάσο.

Αγαπημένοι φίλοι θα ανέβουν στη σκηνή του Architecture Rock Stage ως guests, όπως ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, ο Κώστας Παρίσσης και ο Αργύρης Λούλατζης, ενώ την βραδιά θα ανοίξουν δύο μπάντες από το νέο αίμα του ελληνικού ροκ, οι Salto Mortale και οι Κρυστάλλινες Σκιές.

 

Πληροφορίες για τον δίσκο
Μετά τους ηλεκτρονικούς “μονόλογους” του 2012 ο Πέτρος μας δίνει ένα ροκ δίσκο αυτή τη φορά γεμάτο κιθάρες, μελωδίες, ρυθμούς μέσα στο ίδιο πάντα πνεύμα ανησυχίας που μας συστήθηκε το 1997.

Οι στίχοι, η μουσική και η παραγωγή είναι του Πέτρου Θεοτοκάτου με τη βοήθεια της μπάντας.

Το άλμπουμ ​“Aυτό που καίγεται” ​ηχογραφήθηκε ζωντανά στο Live Studio με ηχολήπτες τους Νίκο Σπυρόπουλο, Τάκη Σπυρόπουλο, Μάνο Ζεάκη και Θανάση Τσέλο, καθώς και στο στούντιο του Πέτρου.

Έπαιξαν οι: Γιάννης Κόκκινος μπάσο, τύμπανα Oscar Gallore

Μίξεις – mastering: Πέτρος Θεοτοκάτος με τη βοήθεια του Κώστα Παρίσση ­ studio Praxis

Εξώφυλλο: Αγγελική Μαντζούνη.

PR, Communication, Tour Management: Σοφία Κυπριανίδου.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε αρχικά στο διαδίκτυο τον Ιούνιο του 2015 και μπορείτε να τον ακούσετε εδώ.­

Πληροφορίες και άλλα για τον Πέτρο Θεοτοκάτο

www.facebook.com/Petros­Theotokatos­19485988007
petrostheotokatos.blogspot.gr

architecture poster_small

Λίγα λόγια για τους guests

Με πολυετείς μουσικές σπουδές, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παίζει μια πληθώρα μουσικών οργάνων (βιολί, τρομπόνι, μαντολίνο, κιθάρες, μπουζούκι κ.ά.) και έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους δημιουργούς και τραγουδιστές της έντεχνης και ροκ σκηνής σε live εμφανίσεις, αλλά και ηχογραφήσεις δίσκων.

Γνωστός και ως «Άνθρωπος-Ορχήστρα» καθώς αποτελεί μόνος του μια μπάντα, συνθέτης,  εκπληκτικός τραγουδιστής και εξαιρετικός perfomer, ερμηνεύει τραγούδια από τους  προσωπικούς του δίσκους «Γαμώ την Καταδίκη μου» και «Ένας Τρελλός».

 

Ο Κώστας Παρίσσης, γνωστός απο τη διαδρομή του με τα “Υπόγεια ρεύματα“, λίγο πριν την κυκλοφορία του νέου του cd, με λυρική διάθεση εκφράζεται μέσα από τα τραγούδια του,αλλά και απο αυτά που γέννησαν οι συνεργασίες του με πολλούς φίλους όπως η Μελίνα Κανά, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Μπάμπης Στόκας, ο Πάνος Μουζουράκης κ.ά.

 

Ο Αργύρης Λούλατζης ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας και έπειτα της Αθήνας.

Τον Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Ονειρομάγια» σε μορφή digital single, που ερμήνευσε παρέα με τον Χρήστο Θηβαίο και αποτέλεσε προπομπό του νέου του δίσκου, ο οποίος κυκλοφόρησε το Μάιο του 2013 με τον ίδιο τίτλο.

Ο «Αμέθυστος», είναι το δεύτερο single του δίσκου, σε μουσική & στίχους του Αργύρη Λούλατζη, το οποίο ο τραγουδοποιός ερμηνεύει με το Μίλτο Πασχαλίδη.
Πρόσφατα κυκλοφόρησε η νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ”Κουβέντες με τους Ουρανούς” . Το ομότιτλο τραγούδι ερμηνεύει παρέα με τον Ψαραντώνη.

Λίγα λόγια για τις μπάντες που θα ανοίξουν την παρουσίαση

Οι Salto Mortale δημιουργήθηκαν το Μάιο του 2013 και αποτελούνται από τους Θανάση Αντωνόπουλο (φωνή,κιθάρα), Δημήτρη Μουργελά (μπάσο), Γιώργο Μαρκόπουλο (κιθάρα) και Γιώργο Φούρο (τύμπανα). Το μουσικό τους ύφος κυμαίνεται στα πλαίσια του ελληνόφωνου ροκ. Με έδρα την Πάτρα έχουν πραγματοποιήσει live σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και εμφανίσεις μαζί με τα Υπόγεια Ρεύματα, τους Puressence, το Μίλτο Πασχαλίδη, με Στόκα, Μαχαιρίτσα, Ζουγανέλη και Σταρόβα, το Σωκράτη Μάλαμα, τα Μωρά στη Φωτιά, τον Πέτρο Θεοτοκάτο, τους Απροσάρμοστους και τους Beggars ενώ έχουν συμμετάσχει και σε διάφορα φεστιβάλ (4η Γιορτή Circulo Cooperativa, Φεστιβάλ Λίμνης Λάδωνα, 1st Nidri Rock Festival, Underock Festival, 12th Rapido Molino Rock Fest, Φεστιβάλ ΛΕ.ΜΟ.Μ Μήλου, let’s rock festival Οινοφύτων κ.α.). Mετά την κυκλοφορία 2 digital singles ολοκλήρωσαν και κυκλοφόρησαν το πρώτο EP τους με τίτλο «Μία άλλη πραγματικότητα» το Δεκέμβριο του 2014. Πρόκειται για μία ανεξάρτητη, αυτοχρηματοδοτούμενη παραγωγή η οποία έχει «κοπεί» και σε CD σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων. Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησαν ακόμη ένα καινούριο κομμάτι με τίτλο «Η νύχτα που σωπάσαν οι ποιητές».

fb page: www.facebook.com/Salto-Mortale-486727344730239/

 

Οι Κρυστάλλινες Σκιές δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012.
Μετά τις πετυχημένες εμφανίσεις και το opening act στις συναυλίες των Kollektiva, Διονύση Τσακνή, Υπόγεια Ρεύματα, 1550, Πάνο Κατσιμίχα, Κίτρινα Ποδήλατα,  Βασίλη Καζούλη, ΕΝΑ Βήμα Μπροστά και  τον Γιάννη Μηλιώκα, τα δυνατά  live σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας και μετά την πρόσφατη εμφάνιση στον  Σταυρό  του Νότου και τις συναυλίες σε Μοναστηράκι, Σύνταγμα και ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ανεβαίνουν στην σκηνή του Architecture Stage λίγο πριν τον Πέτρο να ξεκινήσουν την βραδιά  με νέους ήχους  και πειραματισμούς  σε δικά τους κομμάτια αλλά και σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής ροκ σκηνής.

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]