Το Music Society ανοίγει ξανά τις πόρτες του σε όσους θέλουν “να μαθαίνουν, να πράττουν, να πηγαίνουν λίγο παρακάτω” το ενδιαφέρον και την ενασχόλησή τους με τη μουσική, διοργανώνοντας έναν κύκλο σεμιναρίων υψηλών προδιαγραφών και χαμηλού κόστους!

Ελάτε να γνωριστούμε και να μιλήσουμε πιο αναλυτικά για τα σεμινάρια στην παρουσίαση που θα γίνει το Σάββατο 18/3 στις 18:00 στο νέο χώρο του Μusic Society WebradiON στο κέντρο της Αθήνας, Γεωργίου Γενναδίου 6 (3ος όροφος).

Φέτος κάνουμε ραδιόφωνο με τους Laternative και μαθαίνουμε να ακούμε “αλλιώς” μουσική με τον Μάρκο Φράγκο.

Το ραδιόφωνο στην εποχή των social media και των streaming υπηρεσιών
Κάθε Τρίτη 20:00-23:00
Εισηγητές: Παναγιώτης Μένεγος & Σταύρος Διοσκουρίδης (Laternative)
* Μετά το τέλος του σεμιναρίου ραδιοφώνου θα υπάρχει η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στο στούντιο του Music Society WebradiON

Λίγα λόγια για το σεμινάριο
– Ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του ραδιοφώνου σήμερα; Είναι ένα μέσο σε παρακμή/εξαφάνιση που έχει υποκατασταθεί από τις streaming υπηρεσίες και το νόμιμο ή παράνομο downloading;
– Ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που ακόμα το κρατάνε στη ζωή;
– Ποιος είναι ο ρόλος του ραδιοφωνικού παραγωγού; Διαχειριστής playlist, σερβιτόρος εμπορικών αναφορών, opinion leader μικρότερης έντασης σε σχέση με το παρελθόν;
– Ιντερνετικό ραδιόφωνο: inside joke ή ο δρόμος του μέλλοντος;
– Στήνοντας μια ραδιοφωνική εκπομπή: Α beginner’s guide…

Λίγα λόγια για τους εισηγητές
Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε τον Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 διατηρεί την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7).

Ο Παναγιώτης Μένεγος είναι απόφοιτος του τμήματος Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Sussex. Στη δημοσιογραφία μπήκε από το 2004 ως μέλος της συντακτικής ομάδας της Athens Voice και συνεργάτης έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων (Ταχυδρόμος, Sport+, Καθημερινή, Free, Marie Claire, Jumping Fish κ.ά.). Συμπαρουσιαστής της ραδιοφωνικής εκπομπής Λατέρνατιβ (2008-2012 ΣΚΑΙ 100.3, 2012-σήμερα Εν Λευκώ 87.7). Από το 2013 μέχρι σήμερα, συνιδρυτής κι αρχισυντάκτης του on line magazine Popaganda.

Creative listening. Μια περιήγηση στο σύμπαν ενός τραγουδιού
Κάθε Δευτέρα 20:00-23:00
Εισηγητής: Μάρκος Φράγκος

Λίγα λόγια για το σεμινάριο
Μια περιήγηση στον κόσμο ενός τραγουδιού μπορεί να είναι μια πολύ συναρπαστική διαδρομή. Με βάση ένα τραγούδι, ο καθένας μας, εξετάζουμε κάθε πιθανή και απίθανη αναφορά που ακούγεται μέσα σε αυτό, σημειολογούμε πάνω στον πολιτισμό του, βρίσκουμε τα νοήματα των στίχων του και τις προεκτάσεις της μελωδίας του και φτιάχνουμε ένα κείμενο με αυτό (essay ή fiction) ή σκηνοθετούμε μια ταινία επί χάρτου με βάση τα ευρήματά μας ή τραβάμε φωτογραφίες για να εικονοποιήσουμε τον κόσμο του. Π.χ. το “Wuthering Heights” της Emily Bronte μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον Heathcliff και την Kathy, να χαθούμε στα “Ανεμοδαρμένα Ύψη”, το “Smells Like Teen Spirit” των Nirvana μας δίνει αφορμή να ψάξουμε τι σημαίνει “εφηβικό πνεύμα” να βρούμε τις αντιστοιχίες του, να ανακαλύψουμε και άλλα “εφηβικά πνεύματα”, να συγκρίνουμε κ.λπ. ή το “I’m Every Woman” της Chaka Khan μας προκαλεί να βρούμε ποια “είναι η κάθε γυναίκα” σύμφωνα με τους ρόλους που αναφέρονται στο τραγούδι.

Λίγα λόγια για τον εισηγητή
Ο Μάρκος Φράγκος είναι μουσικός δημοσιογράφος και μουσικοκριτικός. Επίσης εξαιρετικά τεμπέλης. Όταν δεν γράφει -μόνιμα, μονότονα και σπαστικά- περί μουσικής ή εμπνευσμένος από αυτήν, σκέφτεται ότι θα ήθελε να γράψει κάτι που του φάνηκε για δέκα δευτερόλεπτα, πάρα πολύ υποσχόμενο. Το οποίο φυσικά δεν ολοκληρώνει στις πλείστες περιπτώσεις. Έχει κάνει οικονομικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Αθηνών (αυτό λέγεται ειρωνεία διότι είναι μονίμως ρέστος), έχει εργαστεί σε δισκογραφικές εταιρίες (τμήματα special marketing EMI, Warner) αλλά και εταιρείες κινηματογραφικής διανομής (Odeon, ως διευθυντής στο γραφείο Τύπου), είναι περιστασιακός ραδιοφωνικός παραγωγός (βαριέται τη ρουτίνα) και αρθρογραφεί σε μόνιμη βάση στο Big Fish, στο ΣΙΝΕΜΑ, στην Vogue, στο FAQ κ.λπ. Υπήρξε διευθυντής σύνταξης στο ΠΟΠ + ΡΟΚ και στο Sonik και είναι επίδοξος συγγραφέας (βιβλίων που ‘τρέχουν’ παράλληλα και βάζει τρικλοποδιές το ένα στο άλλο).

Πληροφορίες για τα σεμινάρια
Έναρξη μαθημάτων: 27-28 Μαρτίου
Κόστος συμμετοχής ανά σεμινάριο (10 συναντήσεις): 120 ευρώ
Κόστος συμμετοχής 2 σεμιναρίων (20 συναντήσεις): 220 ευρώ
Επικοινωνία μέσω e-mail στο musicsocietyinfo@gmail.com
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα: 6945706711 + 6942222946
Music Society Facebook Page

Σας περιμένουμε στην παρουσίαση των σεμιναρίων μας το Σάββατο 18/3 στις 18:00 στο χώρο του Μusic Society WebradiON στο κέντρο της Αθήνας, Γεωργίου Γενναδίου 6 (3ος όροφος).

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]