Περσινές Βροχές

Ένας μονόλογος για τον έρωτα της ζωής και τον πόλεμο του θανάτου

Επαναλαμβάνεται και συνεχίζει την επιτυχία

στο «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες»

τα μεσάνυχτα.

Οι Περσινές Βροχές του Χρήστου Καρασαββίδη, του πολυσυζητημένου νέου δημιουργού, μετά το πρώτο επιτυχημένο τους ανέβασμα, επιστρέφουν ανανεωμένες, ειδικά για τη σκηνή του θεάτρου «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες» και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, τα μεσάνυχτα.

“Να είσαι σίγουρος, αγάπη μου, πως όποιο αριστούργημα γνώρισε ο κόσμος και δεν είχε γεύση από χώμα, φύλλα κι αλμυρό νερό το κάναμε εμείς, οι άνθρωποι. Γι’ αυτό να μας έχεις εμπιστοσύνη. Μόνο εμείς απομείναμε. Κι η ποίηση. Κι ο πόλεμος όσο μεγάλος κι αν είναι δεν έχει ποίηση. Γι’ αυτό μην πας.”

Μια ηθοποιός αναμετράται µε τα γεγονότα που στιγμάτισαν τέσσερις δεκαετίες πολέµων, ερώτων κι απωθημένων: από την άνοιξη του 1914 έως τις αρχές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακροπατώντας ανάµεσα στα περασµένα και τα µελλοντικά μεγαλεία των ανθρώπων, ξετυλίγεται η ιστορία μια κοπέλας που ξαφνικά χάνει τα πάντα καθώς ο αγαπημένος της ετοιμάζεται να ριχτεί στον πόλεμο που μόλις έχει ξεκινήσει. Άλλοτε επικαλούμενη τη λογική κι άλλοτε το συναίσθημα, η ηρωίδα αποτελεί μια συνεκδοχή κάθε γενιάς που άλλα περίμενε κι άλλα τελικά είδε να συμβαίνουν.

***ΚΛΗΡΩΣΗ: 5 διπλές προσκλήσεις για αυτό το Σάββατο, 9/1 και 5 διπλές για την Κυριακή, 10/1. Στείλτε mail στο info@3pointmagazine.gr με θέμα «Για τις Περσινές Βροχές» και γράψτε μας την ημέρα προτίμησης και το ονοματεπώνυμό σας. Η κλήρωση θα γίνει Παρασκευή και Σάββατο μεσημέρι αντίστοιχα. ***

Έγραψαν για την παράσταση:

Με χιούμορ, σαρκασμό αλλά και έντονα ποιητική διάθεση ο συγγραφέας διηγείται σε ημερολογιακή μορφή, μια περιπέτεια γεμάτη ρωγμές, που καθορίζει τη ζωή της ηρωίδας του, ψηλαφώντας ταυτόχρονα την αγωνία του κάθε θεατή απέναντι στην «ιστορική συνθήκη» όσον αφορά το παρελθόν αλλά και το παρόν του. – Μαρία Κυριάκη, Κριτικός

Το έργο του Χρήστου Καρασαββίδη είναι ένα “κατηγορώ” κατά του Πολέμου. Ξεκινώντας από τον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο και φτάνοντας ως τον Δεύτερο και τον ελληνικό Εμφύλιο, μ΄ένα λόγο καταιγιστικό, αιχμηρό, γεμάτο αλήθειες, ο συγγραφέας καταδικάζει εκείνους που γεμίζουν φρίκη την ιστορία και τη ζωή μας. – Μηνάς Βιντιάδης, συγγραφέας/δημοσιογράφος

Ο Χρήστος Καρασαββίδης είναι αριστούχος απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (2014) και μέλος των Νέων θεατρικών Συγγραφέων του Εθνικού Θεάτρου. Οι Περσινές Βροχές είναι η τρίτη του συγγραφική δουλειά.

Ένας συνδυασμός ποιητικού ρεαλισμού και πραγματικών γεγονότων, πάνω στον έρωτα της ζωής και στο πόλεμο του θανάτου.

Πρεμιέρα 18 Δεκεμβρίου 2015

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείµενο/Σκηνοθεσία: Χρήστος Καρασαββίδης
Σκηνογράφος: Ηλέκτρα Σταµπούλου
Ενδυµατολόγος: Βασιλική Σύρµα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Στεφανία Σαμαρά
Μουσική επιµέλεια: Χρήστος Καρασαββίδης
Φωτογραφίες: Ηλέκτρα Σταμπούλου, Τζίνα Σταυρουλάκη
Συμπαραγωγή: What If? Productions & Λυκόφως

Με τη Δώρα Παρδάλη

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Παρασκευή & Σάββατο στις 23:30

ΤΙΜΕΣ: 12€ (γενική είσοδος), 10€ (μειωμένο)

Προπώληση εισιτηρίων:
Στο ταμείο του θεάτρου «Θησείον, ένα θέατρο για τις τέχνες»,
Τουρναβίτου 7, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103255444

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]